[GA4] Producten koppelen: Optimize en Google Ads koppelen

Google Analytics 4 (GA4) heeft Universal Analytics (UA) vervangen. Sinds 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property's geen gegevens meer. (Voor Universal Analytics 360-property's met een lopende bestelling geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 juli 2024.) Het is essentieel dat u uw Universal Analytics-property migreert naar Google Analytics 4. Ontdek meer informatie over de overstap naar Google Analytics 4.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Google Optimize- en Google Ads-accounts koppelt.

Over Google Optimize

Elke gebruiker is uniek en daarom zou u op uw website rekening moeten houden met individuele voorkeuren. Met Google Optimize kunt u website-experimenten uitvoeren om de optimale functies voor elke groep gebruikers te bepalen.

Google Ads integreren met Optimize

Door Google Ads te integreren met Google Optimize, kunt u gemakkelijk experimenten en gepersonaliseerde functies targeten op specifieke advertenties en zoekwoorden. U kunt uw bestaande webpagina's personaliseren en overeen laten komen met elke intentie van uw gebruikers op basis van de campagne waarop ze hebben geklikt of de zoekwoorden die de advertentie heeft geactiveerd.

Rechten

Als u Google Ads en Optimize wilt koppelen, heeft u een Google-account nodig met beheerderstoegang tot Google Ads.

Instructies

Stap 1: Koppel Google Ads aan Analytics

U begint door Google Ads aan Analytics te koppelen. Volg de aanwijzingen voor Google Ads of Analytics.

Stap 2: Schakel delen met Optimize in

Nadat Google Ads en Analytics zijn gekoppeld, kunt u Google Ads voor Optimize aanzetten. Kies hieronder een optie op basis van uw Google Ads-accounttype.

Optie 1: Afzonderlijk Google Ads-account

Zo zet u Delen met Optimize aan in een afzonderlijk Google Ads-account:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Zoek onder Vanuit Google naar 'Google Analytics (UA)' of 'Google Analytics (GA4) en Firebase' en klik op Details.
  4. Klik op de schakelaar naast Delen met Google Optimize uitgezet.

Optie 2: Google Ads-manageraccount

Zo zet u Delen met Optimize aan in een Google Ads-manageraccount:

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik rechtsboven in uw account op Tools en instellingen Google Ads | Moersleutel [icoon].
  3. Klik onder Instellen op Gekoppelde accounts.
  4. Zoek onder Vanuit Google naar 'Google Analytics (UA)' of 'Google Analytics (GA4) en Firebase' en klik op Details.
  5. Klik op de schakelaar naast Delen met Google Optimize uitgezet.

Als u Delen met Optimize aanzet voor een Google Ads-manageraccount, wordt deze functie aangezet voor alle beheerde accounts van dit manageraccount. De beheeropties voor delen met Optimize blijven op afzonderlijk accountniveau en kunnen daar worden aangepast.

Wanneer een afzonderlijk Google Ads-account wordt toegevoegd aan een managerstructuur, blijft de afzonderlijke instelling voor delen met Optimize behouden. U kunt delen met Google Optimize inschakelen voor de nieuwe Google Ads-accounts door terug te gaan naar de Analytics-pagina 'Gekoppelde accounts' hierboven.

Stap 3: Koppel Optimize aan Analytics

Ten slotte checkt u of de Optimize-container is gekoppeld aan dezelfde Analytics-property waaraan u Google Ads heeft gekoppeld in stap 1. Dit wordt meestal gedaan wanneer een Optimize-container wordt ingesteld. Bekijk meer informatie over hoe u Optimize aan Analytics koppelt.

Delen met Optimize uitzetten

Als u Delen met Optimize wilt uitzetten, heeft u beheerderstoegang tot een Google Ads-account nodig.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Zoek onder Vanuit Google naar 'Google Analytics (UA)' of 'Google Analytics (GA4) en Firebase' en klik op Beheren en koppelen.
  4. Klik op de schakelaar naast Delen met Google Optimize aangezet.

Als u Delen met Optimize uitzet, worden nieuwe gebruikers niet meer opgenomen voor Optimize-experimenten met advertenties of zoekwoorden uit het betreffende Google Ads-account. Zolang een dergelijk experiment nog wordt uitgevoerd, worden er nog steeds experimentsessies geteld voor gebruikers die eerder in het experiment waren opgenomen toen delen aan stond. In de targetinginstelling van zo'n Optimize-experiment worden de namen of statussen van de getargete Google Ads-entiteiten niet meer getoond.