Google Analytics-doelen en -transacties importeren in Google Ads

Als het gaat om de analyse van klantactiviteit op uw website, biedt Google twee functies om u te helpen: Google Analytics-doelen en -transacties en 'Conversies bijhouden' in Google Ads. U kunt een van deze functies kiezen, maar ook beide functies tegelijkertijd gebruiken. Klik op de onderstaande link om een beknopte vergelijking te zien.

Vergelijking tussen Google Analytics-doelen en 'Conversies bijhouden' in Google Ads

Google Analytics-doelen

• Ideaal als u geïnteresseerd bent in de gehele klantenstroom op uw site en niet alleen in conversies.
  • Kan conversies van niet-Google Ads-bronnen gebruiken, dus de optie is geschikt om al het verkeer van klanten op uw website bij te houden.

'Conversies bijhouden' in Google Ads

• Ideaal als u alleen geïnteresseerd bent in conversies.
  • Houdt alleen conversies bij van Google Ads-bronnen.

De voordelen van Google Analytics-doelen importeren

Uw Google Analytics-doelen importeren in 'Conversies bijhouden' van Google Ads biedt een aantal voordelen. Hiertoe behoren:

• U heeft toegang tot uw Google Analytics-conversies en gegevens met betrekking tot uw Google Ads-klikken.
  • U kunt Google Analytics-conversiegegevens bekijken in Google Ads.
  • U kunt Conversion Optimizer toegang geven tot gegevens die u kunnen helpen bij de optimalisatie van biedingen, zodat u het aantal conversies kunt verhogen en de kosten kunt verlagen.

Aandachtspunt

Mogelijk hoeft u geen Google Analytics-transacties te importeren als u op een bepaalde pagina al gebruikmaakt van 'Conversies bijhouden' van Google Ads. (Als u beide gebruikt, kunnen conversies dubbel worden geteld.)

Voordat u begint

U heeft het volgende nodig om gegevens te importeren:

Instructies

1. Nadat u uw accounts heeft gekoppeld, logt u in op uw Google Ads-account, klikt u op het tabblad Tools en selecteert u Conversies. Opmerking: Het kan tot dertig minuten duren voordat uw import wordt weergegeven.
  2. Klik op Geïmporteerde items.
  3. Klik op het keuzerondje voor Google Analytics.
  4. Klik op Doorgaan
  5. Selecteer op de volgende pagina de doelen en transacties die u wilt importeren en klik vervolgens op Importeren en doorgaan.
  6. Klik op Gereed.

Google Ads importeert de gegevens uit uw Analytics-account. Historische gegevens van vóór de importactie worden niet opgenomen.

Aandachtspunt

Het kan maximaal negen uur duren voordat doel- en transactiegegevens beschikbaar zijn in Google Ads. Zodra deze gegevens beschikbaar zijn, worden de geïmporteerde conversiegegevens weergegeven naast uw bestaande conversiegegevens op de pagina Conversies en kunt u kolommen aanpassen op het tabblad Campagnes om deze gegevens op te nemen. In rapporten op basis van de geïmporteerde conversiegegevens kunnen gemodelleerde conversies uit uw rapporten zijn opgenomen als schattingen in gevallen waarin Google niet alle conversies kan observeren. Deze zijn gebaseerd op verzamelde en geanonimiseerde gegevens.

Zodra Analytics-gegevens (bijvoorbeeld doelen) zijn geïmporteerd in Google Ads, vallen deze onder de Servicevoorwaarden van Google Ads.

Conversie-instellingen voor geïmporteerde doelen bewerken

Nadat u uw Analytics-doelen heeft geïmporteerd, kunt u deze op dezelfde manier bewerken als conversieacties die u heeft gemaakt in Google Ads.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tabblad Tools en selecteer Conversies.
  3. Klik op de naam van het geïmporteerde doel dat u wilt bewerken.
  4. Klik in de rechtsonder op Instellingen bewerken.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op de knop Opslaan.

Verschillen tussen gegevens

Wellicht constateert u verschillen tussen de conversiestatistieken van Google Analytics en die van 'Conversies bijhouden' in Google Ads. U kunt verschillen oplossen in doelen, transacties en Google Ads-conversies.

Controleer eerst uw instellingen. Zijn deze correct en ziet u nog steeds verschillen, dan hebben deze mogelijk te maken met het volgende:

Transactiedatum

Google Ads rapporteert conversies vanaf de datum en tijd van de klik die tot de succesvolle actie heeft geleid, niet vanaf de datum van de succesvolle actie zelf.

Iemand ziet bijvoorbeeld uw advertentie en klikt er op 19 juli op maar verricht pas de volgende dag, dus op 20 juli, een aankoop op uw site. De conversie in Google Ads wordt dan toegeschreven aan 19 juli, de datum waarop de klik plaatsvond. In Google Analytics wordt de conversie echter toegeschreven aan 20 juli, de datum waarop de conversie daadwerkelijk plaatsvond.

Telmethode

In Google Ads kunt u ervoor kiezen om alle of unieke conversies te tellen door de telmethode in te stellen voor elke conversieactie (inclusief Analytics-doelen en -transacties die worden geïmporteerd in Google Ads). In de kolom Conversies in Google Ads worden de conversies weergegeven die hebben plaatsgevonden binnen de door u gekozen conversieperiode, op basis van de door u geselecteerde telmethode. Analytics telt echter alle doelen en transacties, waardoor er verschillen kunnen ontstaan.

Voorbeeld

U heeft een Analytics-doel gedefinieerd voor het invullen van een formulier waarmee leads informatie kunnen aanvragen over uw services. Iemand vult twee leadformulieren in (in verschillende sessies) na een advertentieklik. In Analytics worden nu twee behaalde doelen gerapporteerd. U importeert het betreffende Analytics-doel vervolgens in Google Ads en stelt de telmethode in op 'Unieke conversies'. Voor het twee keer invullen van uw formulier door één gebruiker ziet u in Google Ads dus slechts één conversie.

Ongeldige klikken
Doelen die in Analytics worden gerapporteerd, kunnen door onze technologie voor ongeldige klikken worden uitgefilterd wanneer er verdachte of ongeldige klikactiviteit is geconstateerd. De betreffende doelen worden dan niet in uw Google Ads-account geïmporteerd.
Vervaldatums van cookies
Google Ads-cookies verlopen negentig dagen na de klik van een klant. De cookie die door Analytics wordt gebruikt, blijft echter tot twee jaar geldig. Google Ads-conversies kunnen een conversieperiode tussen één en negentig dagen hebben. Dit betekent dat een conversie die na de opgegeven conversieperiode wordt voltooid, niet wordt vastgelegd in Google Ads, maar wel wordt vastgelegd in Google Analytics als de conversie binnen twee jaar na de klikdatum wordt voltooid.
Vertragingen in geïmporteerde doelen
Het kan maximaal negen uur duren voordat conversiegegevens uit Analytics in 'Conversies bijhouden' worden geïmporteerd.
Wijzigingen in de naam van doelen of dataweergaven in Analytics
Als u de naam wijzigt van een doel of van een weergave die uw geïmporteerde Analytics-doelen bevat, wordt deze nieuwe naam pas in Google Ads weergegeven nadat het doel door een klant is voltooid. Het kan tot 24 uur duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn in uw Google Ads-account.
Deduplicatie van geïmporteerde transacties uit Analytics

Houd er rekening mee dat transactie-ID's uit Analytics worden geïmporteerd als bestellings-ID's in Google Ads. Overlappende conversies worden automatisch gededupliceerd in uw Google Ads-account. Meer informatie

Transacties in Analytics met dezelfde ID worden alleen gededupliceerd als ze plaatsvinden binnen dezelfde sessie. Meer informatie

Als dezelfde transactie-ID betrekking heeft op meerdere sessies, telt Analytics één transactie per sessie. Bij importeren in Google Ads wordt slechts één transactie geteld per transactie-ID. Hierdoor ziet u mogelijk minder conversies (transacties) in Google Ads dan in uw Google Analytics-rapporten.