Uw producten laten opvallen en meer verkopen realiseren met Performance Max-campagnes

Officiële gids om meer klanten te bereiken tijdens het winkeltraject online en in de winkel

Slimme Shopping-campagnes worden vanaf juli automatisch geüpgraded naar campagnes voor maximale prestaties. U kunt slimme Shopping-campagnes in de komende maanden zelf upgraden met de nieuwe tool. Deze maakt met één klik aanvullende voorraad en indelingen beschikbaar waarmee u nieuwe klanten kunt bereiken. Adverteerders die hun slimme Shopping-campagnes upgraden naar maximale prestaties, krijgen gemiddeld een 12% hogere conversiewaarde tegen hetzelfde of een beter rendement op advertentie-uitgaven (ROAS). Meer informatie

Voor wie is deze gids bedoeld?

Deze gids is bedoeld voor beginnende en iets gevorderde adverteerders in de detailhandel die al gratis productvermeldingen hebben ingesteld in Google Merchant Center en hun account aan Google Ads hebben gekoppeld. Als u uw producten nog niet naar Merchant Center heeft geüpload, vindt u hier meer informatie.

Illustration of a woman in front of different ads for bikes, shoes, phones, and cameras.

Google wordt meer dan een miljard keer per dag bezocht om te winkelen1. Met Shopping-advertenties heeft u de mogelijkheid uw producten te laten zien en contact te leggen met consumenten op belangrijke beslismomenten in het winkeltraject.

In deze gids leest u hoe u het advertentiemateriaal van uw Shopping-advertenties verbetert en uw campagnes optimaliseert. Op die manier kunt u meer verkopen realiseren via aanvullende Google-advertentiekanalen en -voorraad.

Illustration of a hand holding a mobile phone

1. Verbeter uw productfeed, zodat uw Shopping-advertenties meer opvallen

• Gebruik productafbeeldingen van hoge kwaliteit.

Waarom? Als u close-ups van uw producten laat zien voor een witte achtergrond, kunnen klanten makkelijk relevante productdetails bekijken. Zo vergroot u de betrokkenheid.

• Zorg dat uw productgegevens juist en up-to-date zijn.

Waarom? Nauwkeurige gegevens zijn essentieel als u advertenties wilt laten zien met de informatie waarnaar klanten op zoek zijn. Upload uitgebreide productbeschrijvingen en update prijzen en beschikbaarheid als deze vaak veranderen.

• Speel in op de wens van consumenten om makkelijk en prijsbewust te winkelen.

Waarom? Kopers zijn steeds vaker op zoek naar scherpe aanbiedingen, snelle levertijden en een soepel retourbeleid. Gebruik annotaties om uw advertenties op te laten vallen als u dit soort aantrekkelijke opties aanbiedt.

Opmerking: In landen waar het programma voor services voor prijsvergelijking (CSS) beschikbaar is, neemt u deel aan Shopping-advertenties via een of meer CSS'en naar keuze. Sommige CSS'en beheren namens u uw productgegevens en campagnes, terwijl andere tools bieden waarmee u de instellingen zelf kunt beheren. Bekijk meer informatie over hoe u adverteert via een service voor prijsvergelijking.

Yellow shopping bag

2. Laat uw advertenties aan meer kopers zien terwijl ze in verschillende kanalen browsen

Waarom? Slimme Shopping-campagnes en lokale campagnes worden de komende maanden geüpgraded naar Performance Max-campagnes. Een groot voordeel van Performance Max-campagnes is dat u met één enkele campagne klanten via Shopping-advertenties en meer voorraad bereikt in alle advertentiekanalen van Google, waaronder YouTube, Display, Zoeken, Discover, Gmail en Maps.

Performance Max is available across Shopping, YouTube, Display, Search, Discover, Gmail, and Maps.
In Europa kunt u Performance Max-campagnes gebruiken met elke service voor prijsvergelijking (CSS) waarmee u werkt. We laten de advertenties zien op algemene pagina's met zoekresultaten en op alle andere platforms waarvoor de service voor prijsvergelijking is aangemeld.

• Upload relevante bestanden voor advertentiemateriaal, zodat we ze kunnen tonen in meer beschikbare voorraad en indelingen.

Waarom? Als u Performance Max-campagnes gebruikt, worden de tekst, afbeeldingen en video's die u toevoegt aan uw itemgroepen automatisch gecombineerd in alle geschikte indelingen. Zo kunt u klanten op elk moment het meest relevante advertentiemateriaal laten zien.

Tip

Voeg een video-item toe van minimaal 10 seconden. Zo kunt u uw bedrijf in actie laten zien. Als u geen video heeft, wordt met een Performance Max-campagne automatisch een video van hoge kwaliteit gemaakt op basis van uw andere items.

• Realiseer meer fysieke winkelbezoeken.

Waarom? Als u winkeldoelen instelt, kunt u met Performance Max-campagnes uw fysieke locaties via Google promoten en de winkelgerelateerde waarde maximaliseren (met behulp van winkelbezoeken, belklikken en/of klikken op een routebeschrijving).

• Gebruik Klantenmatch in Performance Max-campagnes om nieuwe klantsegmenten te bereiken terwijl de leden daarvan in verschillende kanalen browsen.

Waarom? Door doelgroepsignalen te uploaden, waaronder first-party gegevens uit Klantenmatch, lijsten met websitebezoekers en aangepaste segmenten, zorgt u dat de automatiseringsfuncties van uw bestaande klanten kunnen leren. Zo behaalt u sneller resultaten en ontdekt u misschien ook nieuwe segmenten die u nog niet in het vizier had.

Casestudy

Rothy

Rothy's is een duurzaam merk dat bekendstaat om zijn trendsettende schoenen en accessoires die stijlvol, comfortabel en volledig wasbaar zijn. Na eerst slimme Shopping-campagnes te hebben gebruikt, wat uitstekend beviel, besloot Rothy's met Performance Max-campagnes klanten in nog meer kanalen te targeten. De resultaten waren indrukwekkend: 89% meer vertoningen, 60% meer conversies en een 59% hogere opbrengst.

Bekijk hun verhaal:

• Gebruik de functie Uitbreiding van uiteindelijke URL in Performance Max-campagnes om het aantal conversies in het zoeknetwerk te vergroten.

Waarom? Met de functie Uitbreiding van uiteindelijke URL kunt u meer zoekopdrachten vinden die waarschijnlijk tot een conversie leiden en goed presteren, op basis van de intentie van de klant en hoe relevant de zoekopdrachten zijn voor uw landingspagina's. Als u deze functie gebruikt, worden uw advertenties ook voor andere zoekopdrachten getoond die waarschijnlijk tot een conversie leiden. De functie Uitbreiding van uiteindelijke URL koppelt landingspagina's op uw website aan relevante zoekopdrachten en past de koppen van uw advertenties dynamisch aan. Er wordt alleen verkeer gestuurd naar landingspagina's die verband houden met de productvoorraad van uw campagne.

Opmerking

Als u bestaande campagnes in het zoeknetwerk heeft met zoekwoorden die exact overeenkomen met de zoekopdracht van een gebruiker (ongeacht het zoektype), krijgen de advertenties van die campagnes voorrang op Performance Max-campagnes. Als u meerdere accounts heeft en dit gedrag ook wilt toepassen op campagnes in het zoeknetwerk in die andere accounts, neemt u contact op met het Google-team.

Tip

We raden u aan de instelling Uitbreiding van uiteindelijke URL aan te laten staan, zodat u uw bereik en het aantal conversies maximaliseert. Bovendien worden de koppen van uw advertenties dynamisch aangepast aan de klantintentie. U kunt ervoor kiezen naar bepaalde URL's geen verkeer te sturen door regels voor URL-uitsluitingen of URL-parameters te gebruiken.

Illustrated graphs

3. Optimaliseer uw campagnes om de prestaties te verbeteren

• Houd uw producten in de gaten om ervoor te zorgen dat uw campagnes soepel lopen.

Waarom? Op het tabblad Producten in Google Ads kunt u inzicht krijgen in de prestaties van de afzonderlijke producten in uw campagne en problemen oplossen die uw bereik mogelijk beïnvloeden.

• Pas aanbevelingen toe om meer mogelijkheden te ontdekken.

Waarom? Aan de hand van aanbevelingen kunt u de prestaties verbeteren door de meest effectieve optimalisatiemogelijkheden toe te passen. Deze stellen we voor op basis van onder andere de prestatiegeschiedenis van uw account, uw campagne-instellingen en trends in Google-services. Adverteerders die aanbevelingen gebruiken om de optimalisatiescore op accountniveau met 10 punten te verhogen, zien het aantal conversies met gemiddeld 14% stijgen.1

Waarom? De pagina over inzichten in Google Ads geeft u inzicht in welke factoren de prestaties van geautomatiseerde functies beïnvloeden en toont relevante trends in uw markt. Door regelmatig de pagina over inzichten te bekijken, kunt u makkelijker de vinger leggen op verschuivingen in de interesses en voorkeuren van uw klanten.

Tip

Wanneer u zich voorbereidt op een belangrijk winkelseizoen, kunt u op de pagina over inzichten waardevolle prognoses bekijken en daar in uw instellingen rekening mee houden.

Prognoses van de vraag tonen bijvoorbeeld verwachte toenames van de zoekinteresse voor de producten die u verkoopt. Op basis daarvan kunt u in uw budget-, marketing- en merchandisingplannen rekening houden met momenten waarop de vraag van klanten het grootst is.

Bekijk hoe u uw strategie kunt optimaliseren met inzichten en automatisering.

Opmerking

Deze gids is gericht op Performance Max-campagnes, die u in aanvulling op uw bestaande campagnes kunt gebruiken om extra conversies te realiseren via alle Google Ads-kanalen en -voorraad. Wilt u uw digitale-marketingmix verder optimaliseren of uw prestaties verbeteren met specifieke kanalen of doelgroepen? Bekijk dan onze gidsen voor Discovery-advertenties, display-advertenties, videoadvertenties en zoekadvertenties.

U kunt ook de Google-gids voor de detailhandel, editie 2022 doornemen. In deze gids vindt u handige tools, productaanbevelingen en consumenteninzichten die het u makkelijker maken uw zakelijke en marketingdoelen te behalen.

1. Interne gegevens van Google, wereldwijd, 2021
2. Google-gegevens, wereldwijd (Engels), 2 juli 2020 vergeleken met 28 juli 2021.

Meld u aan voor de nieuwsbrief met best practices om geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox te krijgen.