Laag zoekvolume

Deze status wordt gegeven aan een zoekwoord met weinig tot geen zoekgeschiedenis op Google.

Belangrijk: Het zoekwoord is inactief totdat het zoekverkeer toeneemt. Het zoekwoord kan uw advertenties dan activeren voor weergave.
  • Zoekwoorden met de status Laag zoekvolume leveren op Google heel weinig zoekverkeer op, wat aangeeft dat ze niet erg relevant zijn voor de zoekopdrachten van de meeste klanten.
  • Als het aantal zoekopdrachten voor deze zoekwoorden ook maar iets stijgt, worden ze opnieuw geactiveerd en kunnen ze uw advertenties weer activeren. Ons systeem controleert en updatet deze status regelmatig.
  • Zo kan een zoekwoord te specifiek of te onduidelijk zijn of helemaal verkeerd zijn gespeld. Door deze zoekwoorden buiten de advertentieveiling te houden, zorgt Google Ads ervoor dat de advertentieweergave efficiënter is en dat het aantal irrelevante zoekwoorden in ons systeem wordt verminderd. Voordat ons systeem een zoekwoord uitsluit van de veiling, berekent het hoeveel zoekopdrachten er in de laatste 12 maanden wereldwijd voor het betreffende zoekwoord zijn uitgevoerd.
  • De status Laag zoekvolume is niet gerelateerd aan de kwaliteitsscore, het bod of het advertentiemateriaal. Als u deze wijzigt, wordt de status niet gewijzigd.
    • Wanneer u problemen met een laag zoekvolume oplost, is het belangrijk om na te gaan of uw zoekwoorden te specifiek of onduidelijk zijn of vaak verkeerd worden gespeld. Probeer het zoekwoord te verwijderen en meer ideeën te vinden of uw zoektype te verbreden. Voor prognoses van het gemiddelde aantal maandelijkse zoekopdrachten gebruikt de Zoekwoordplanner historische zoektrends over een periode van 12 maanden. Maak een plan en bekijk uw zoekwoordprognose voor specifiekere cijfers. Meer informatie over de Zoekwoordplanner
  • Zoekwoorden met de status Laag zoekvolume in uw account hebben geen negatieve gevolgen, maar we raden aan om ze te verwijderen als u de accountlimiet bereikt. Meer informatie over limieten voor uw Google Ads-account
  • Er kunnen wel advertenties worden getoond wanneer u zoekt naar een zoekwoord met de status Laag zoekvolume. Als uw zoekwoorden bijvoorbeeld 'rode en blauwe fietsen te koop' zijn, kunt u nog steeds advertenties zien wanneer u hiernaar zoekt op Google. Dit komt omdat algemenere zoekwoorden, zoals 'blauwe fietsen', een advertentie voor die zoekopdracht kunnen activeren.
  • Wanneer u een zoekwoord met een laag zoekvolume heeft, heeft u een aantal opties:
    • Niets doen en wachten tot wij uw zoekwoorden na een week weer automatisch checken. Als meer mensen met uw zoekwoord gaan zoeken, activeren wij het zoekwoord opnieuw. Deze optie is vooral nuttig wanneer u adverteert voor een nieuw merk, een nieuwe term of een nieuw product.
    • Het zoekwoord verwijderen en de Zoekwoordplanner gebruiken om aanvullende zoekwoordideeën te vinden.
    • Het zoektype van het zoekwoord wijzigen in een breder type. U kunt een exact zoekwoord bijvoorbeeld wijzigen in een breed zoekwoord. Meer informatie over zoekwoordopties
    • Het zoekwoord updaten, zodat het minder specifiek is. U kunt bijvoorbeeld het zoekwoord 'bezorging van rozen in de zomer in Rotterdam' updaten naar 'rozenbezorging Rotterdam'.

Meer informatie over de zoekwoordstatus