Contexttargeting

Omdat we u een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw contenttargeting willen bieden en het beheer en de optimalisatie van contenttargeting willen vereenvoudigen, hebben we de volgende verbeteringen doorgevoerd in Google Ads:

Alle typen contenttargeting vindt u nu onder Content in het navigatiemenu aan de zijkant:

• Onderwerpen, Plaatsingen, Display-/videozoekwoorden en Uitsluitingen voor alle typen contenttargeting staan nu op het tabblad Content in het navigatiemenu aan de zijkant. Voor Uitsluitingen klikt u op de dropdownpijl  rechts naast het woord Uitsluitingen om uitsluitingen voor onderwerpen, plaatsingen of display-/videozoekwoorden te selecteren.

Binnenkort ziet u verdere verbeteringen:

• Onderwerpen, Plaatsingen en Display-/videozoekwoorden worden samengevoegd tot één pagina Content (met een gelijknamig rapport). Uitsluitingen worden ook samengevoegd tot één rapport op dezelfde pagina (Content).
  • Uw advertenties targeten alle geselecteerde content in de advertentiegroep. Als u bijvoorbeeld 'rijwielen' als onderwerp heeft getarget en 'fietsen' als display-/videozoekwoord, worden uw advertenties bij content getoond die overeenkomt met een van beide.

Totdat uw account is overgezet, raden we u aan maar één methode voor contenttargeting (onderwerpen, plaatsingen OF display-/videozoekwoorden) per advertentiegroep te gebruiken. Voordat de komende wijzigingen van kracht worden, kunnen de campagneprestaties worden beperkt als u methoden combineert.

Het proces waarin advertenties met behulp van uw zoekwoorden, onderwerpen of andere factoren aan relevante sites in het Display Netwerk worden gekoppeld.

• Het werkt als volgt: het systeem van Google analyseert de inhoud van elke webpagina om het centrale thema ervan te bepalen. Dit wordt vervolgens gekoppeld aan uw advertentie op basis van de zoekwoorden of onderwerpen die u heeft geselecteerd, uw taal- en locatietargeting, de recente browsergeschiedenis van een bezoeker en andere factoren.
  • Google Ads gebruikt contexttargeting wanneer een advertentiegroep zoekwoorden of onderwerpen bevat en de campagne van die advertentiegroep is ingesteld op de weergave van advertenties in het Display Netwerk .

Meer informatie over contexttargeting