Bulkbewerkingen: definitie

Een manier om meer dan één item in uw account tegelijk te bewerken. Met bulkbewerkingen kunt u tijd besparen door meerdere items in een of meerdere campagnes tegelijkertijd te updaten.

Google Ads biedt verschillende tools en functies waarmee u bulksgewijze bewerkingen in uw account kunt uitvoeren. Welke bewerkingsopties beschikbaar zijn, hangt af van de tool of functie die u gebruikt.

U kunt op de volgende manieren bulkbewerkingen in uw account uitvoeren:

• Google Ads: Selecteer meerdere items in Google Ads en wijzig deze allemaal tegelijkertijd. Bekijk meer informatie over hoe u wijzigingen aanbrengt met bulkbewerkingen. Opmerking: Als u een manageraccount gebruikt, kunt u bulkbewerkingen uitvoeren voor alle accounts die zich in de structuur onder uw manageraccount bevinden.
  • Bulkuploads: Download een spreadsheet met informatie over uw zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen, campagnes, productgroepen of factureringsgegevens. U kunt offline wijzigingen aanbrengen en de spreadsheet uploaden zodat de wijzigingen kunnen worden toegepast op uw Google Ads-account. Bekijk meer informatie over hoe u wijzigingen aanbrengt met bulkuploads.
  • Google Ads Editor: Met deze gratis downloadbare app kunt u uw Google Ads-account offline beheren, zodat u makkelijk bulkbewerkingen kunt aanbrengen in bijvoorbeeld uw campagnes, advertentiegroepen en zoekwoorden. Als u klaar bent, uploadt u de wijzigingen naar Google Ads. Bekijk meer informatie over Google Ads Editor.
  • Google Ads API (AdWords API): Met de Google Ads API (AdWords API) (Application Programming Interface) kunnen ontwikkelaars apps maken die rechtstreeks communiceren met de Google Ads-server. Via deze apps kunnen adverteerders en externe advertentiebureaus op een efficiëntere en creatievere manier grote of complexe Google Ads-accounts beheren en gebruikmaken van externe gegevens.
  • Google Ads-scripts: Scripts stellen u in staat om geautomatiseerde wijzigingen aan te brengen in uw Google Ads-account. Met JavaScript-code kunt u rechtstreeks via geschreven scripts biedingen wijzigen, advertentiegroepen onderbreken en zoekwoorden toevoegen in plaats van dit handmatig te doen in uw Google Ads-account. Voor meer informatie over scripts leest u Google Ads automation made easy (in het Engels).