Mobiele kopers trekken met uw Shopping-campagnes

De officiële handleiding voor het ontwikkelen van een strategie voor uw Shopping-campagnes om mobiele klanten te werven.

Consumenten verlaten zich steeds vaker op hun mobiele apparaten voor inspiratie, informatie en uiteindelijke aankopen. Voor adverteerders die mobiele kopers willen aantrekken, is het belangrijker dan ooit om mobiel uitgebreid aanwezig te zijn.

Houd rekening met onderstaande vier basisprincipes om een sterke Shopping-campagnestrategie voor mobiel te ontwikkelen.

1. Zorg voor een soepele mobiele winkelervaring

• Gebruik bestemmingspagina's die zijn geoptimaliseerd voor mobiel of responsief ontwerp.

Waarom? Bied uw klanten een betere winkelervaring door de best mogelijke indeling te kiezen voor de configuratie en weergave van uw website.

Aan de slag: test uw bestemmingspagina met de test die geschikt is voor mobiele apparaten.

• Zorg dat pagina's sneller laden.

Waarom? Gebruikers verlaten uw website als het te lang duurt om deze te laden.

Aan de slag: gebruik de tool PageSpeed ​​Insights om laadtijden te analyseren en de snelheid van uw pagina te verbeteren.

• Verwijder pop-ups of andere interstitials.

Waarom? Klanten raken geïrriteerd als ze pop-ups, registratievereisten of andere interstitials tegenkomen voordat ze door kunnen gaan naar uw productbestemmingspagina.

Aan de slag: zorg er met deze technieken voor dat gebruikers toegang hebben tot uw content op mobiel.

• Vermijd obstakels die het bezoekers moeilijk maken om aankopen te doen.

Waarom? Klanten zijn eerder geneigd iets te kopen als ze snel kunnen vinden wat ze zoeken, de informatie krijgen die ze nodig hebben voor een weloverwogen beslissing en de transactie makkelijk kunnen afronden.

Aan de slag: gebruik tools en services van derden, zoals Android Pay, om het mobiele betaalproces te versnellen.

Meer informatie over het ontwikkelen van een ideale mobiele winkelervaring.

2. Wees concurrerend op mobiel

• Stel het juiste mobiele bod in.

Waarom? Topresultaten genereren meer mobiele klikken, dus optimaliseer uw biedingen om hogere posities voor uw advertenties te krijgen en mobiele klanten te trekken.

Aan de slag: leer hoe u de juiste bodaanpassingsmodifiers voor per apparaat kunt bepalen.

• Gebruik ECPC boven op uw bodaanpassingsmodifiers voor mobiel.

Waarom? ECPC verbetert mobiele conversies met gemiddeld 6% tegen dezelfde kosten.1

Aan de slag: stel verbeterde CPC in voor Shopping-campagnes.

• Stuur mobiele klanten naar lokale winkels.

Waarom? Mobiele klanten zijn vaak onderweg. Benut die kans om mobiel verkeer naar uw fysieke winkels te leiden.

Aan de slag: gebruik advertenties met informatie over de winkelvoorraad om mobiele gebruikers hierover te informeren.

• Onderscheid u met mobiele Shopping-advertenties.

Waarom? Mobiele klanten zoeken en bekijken uw advertenties op kleinere schermen. Het wordt daarom steeds belangrijker dat uw mobiele advertenties zich onderscheiden van die van andere retailers.

Aan de slag: toon promoties of kortingen om uw mobiele klanten over te halen met Speciale promoties.

Meer informatie over hoe u mobiel de concurrentie voor kunt blijven.

3. Evalueer de prestaties van uw mobiele Shopping-campagnes

• Beoordeel de prestaties van uw Shopping-campagnes op mobiel.

Waarom? Een zorgvuldige beoordeling van uw mobiele prestaties helpt u om een betere strategie te ontwikkelen waarmee u mobiele klanten kunt bereiken.

Aan de slag: segmenteer een prestatierapport per apparaat voor diepgaander inzicht op het advertentie- of productgroepniveau.

• Ontdek mogelijkheden om beter te concurreren in de veiling.

Waarom? U kunt uw mobiele prestaties verbeteren door uw statistieken te vergelijken met benchmarkgegevens van andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen als u.

Aan de slag: kijk naar het klikaandeel en gebruik Veilingstatistieken om meer inzicht in uw prestaties te krijgen.

• Evalueer het volledige pad naar een aankoop.

Waarom? Als u alleen naar het aantal conversies per type apparaat kijkt, krijgt u misschien geen duidelijk beeld van het volledige winkeltraject dat uw mobiele klanten doorlopen.

Aan de slag: controleer uw rapporten voor toeschrijving via verschillende apparaten om de activiteiten op deze apparaten te evalueren.

• Ken het gedrag van uw mobiele klanten.

Waarom? Gebruik deze insights als basis voor uw optimalisaties en strategische beslissingen over uw Shopping-campagnes op mobiel.

Aan de slag: link uw AdWords-account met Google Analytics om insights over mobiel gedrag te ontdekken.

Meer informatie over beoordelen en optimaliseren voor mobiele prestaties.

4. Speel snel in op mobiele trends

• Gebruik de Consumer Barometer.

Waarom? U behaalt voordeel als u veranderend consumentengedrag tijdig herkent en uw activiteiten daarop afstemt.

Aan de slag: gebruik de Consumer Barometer om de nieuwste mobiele winkeltrends te ontdekken.

• Volg recent onderzoek, nieuws en insights over mobiel adverteren.

Waarom? Wie succesvol wil zijn in een mobiel-georiënteerde wereld, moet op de hoogte blijven van de nieuwste mobiele trends.

Aan de slag: volg de nieuwste mobiele trends op de voet met Think with Google.

• Doe hetzelfde als uw klanten en winkel via uw eigen mobiele apparaat.

Waarom? Door zelf op uw telefoon producten te onderzoeken en een aankoop te doen, kunt u meer mogelijkheden ontdekken om mobiele klanten te werven.

Meer informatie over het ontdekken van mobiele trends.

Wilt u rechtstreeks in uw inbox handige tips en het laatste nieuws over AdWords ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief met praktische tips.

1 Interne gegevens van Google, 2016