Productspecificaties

In dit artikel worden de vereisten en indeling gespecificeerd voor elk kenmerk dat wordt geaccepteerd in Manufacturer Center. Sommige kenmerken zijn vereist, andere worden aanbevolen of zijn optioneel. Als u geen waarden opgeeft voor de vereiste kenmerken, wordt het betreffende artikel niet correct verwerkt in de feedupload. Als u de aanbevolen of optionele kenmerken niet opgeeft, leidt dit tot onvolledige productgegevens in ons systeem. De feed zal wel werken.

In deze tekst gebruiken we de termen artikel en product. We gebruiken de term artikel om een ​​enkele productvariant te beschrijven. Artikelen zijn vergelijkbaar met producten, maar we gaan ervan uit dat producten verschillende varianten kunnen hebben. Deze varianten, ofwel 'productvarianten', kunnen verschillende kleuren, maten of stijlen hebben. Met andere woorden, de term artikel verwijst naar één variant van een product. Elke vermelding in uw productgegevensbestand moet één artikel of productvariant weergeven.

Houd er rekening mee dat kenmerken alleen in het Engels moeten worden ingediend in uw feed. Ze worden hieronder tussen vierkante haken weergegeven. De waarden worden hier alleen voor illustratieve doeleinden beschreven en/of vertaald.

Houd er rekening mee dat als u veel waarden opgeeft voor herhaalde kenmerken (bijv. de beschrijving van kenmerken), mogelijk alleen de eerste paar waarden worden weergeven.

Hier vindt u voorbeelden:

De waarden die u opgeeft, worden mogelijk weergegeven aan gebruikers. Geef dus waarden op die voor iedereen begrijpelijk zijn.

Algemene informatie

De volgende kenmerken bevatten algemene informatie over uw artikelen.

Klik op de link in de kenmerktabel voor informatie en praktische tips over het kenmerk.

id [id]: de ID van het specifieke artikel
Kenmerk

id [id] (zie de volledige richtlijnen)

Wanneer opnemen Vereist voor alle artikelen
Type Alfanumeriek
Aantal tekens Maximaal 50
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld tddy-123-uk
XML-voorbeeld <g:id>tddy-123-uk</g:id>
Opmerkingen/beperkingen

Nadat een artikel is ingediend, mag de id [id] niet worden gewijzigd wanneer u uw datafeed updatet. Ook mag de ID niet op een later tijdstip voor een ander product worden gebruikt.

gtin [gtin]: het Global Trade Item Number (GTIN) van het artikel
Kenmerk gtin [gtin] (zie de volledige richtlijnen)
Waar opnemen Vereist voor alle artikelen
Type 8-, 12-, 13- of 14-cijferig nummer (UPC, EAN, JAN of ISBN)
Tekenlimiet 50
Herhaalde waarde Ja
Tekst/door tabs gescheiden 3234567890126
XML (feeds) <g:gtin>3234567890126</g:gtin>
MPN [mpn]: het Manufacturer Part Number (MPN) van het artikel
Kenmerk mpn [mpn]​ (zie de volledige richtlijnen)
Waar opnemen Aanbevolen voor alle artikelen
Type Alfanumerieke tekens
Tekenlimiet 70
Tekst/door tabs gescheiden GO12345OOGLE
XML (feeds) <g:mpn>GO12345OOGLE</g:mpn>
title [title]: de naam van het artikel
Kenmerk titel [title] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist voor alle artikelen
Type Tekst
Aantal tekens Aanbevolen bereik: 80 tot 140
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld Google Nexus 5 Android-telefoon 32 GB - Zwart - Simlockvrij - CDMA/GSM
XML-voorbeeld <g:title>Google Nexus 5 Android-telefoon 32 GB - Zwart - Simlockvrij - CDMA/GSM</g:title>
Opmerkingen/beperkingen
  • Volg onze redactionele richtlijnen nauwkeurig. Voeg bijvoorbeeld geen promotietekst toe en gebruik geen HOOFDLETTERS.
  • Voor variantproducten moet u de consumentgerichte naam van alle variantenartikelen opnemen, inclusief naamverschillen voor elke variant. Als 'Google Nexus 5 Android-telefoon 32 GB - Zwart - Simlockvrij - CDMA/GSM' bijvoorbeeld beschikbaar is in de kleuren rood en zwart, moet u de volgende twee titels indienen voor de twee verschillende artikelen:
    • Google Nexus 5 Android-telefoon 32 GB - Rood - Simlockvrij - CDMA
    • Google Nexus 5 Android-telefoon 32 GB - Zwart - Simlockvrij - CDMA
brand [brand]: de merknaam van een product
Kenmerk merk [brand] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist voor alle artikelen
Type Tekst
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld Acme Speelgoed
XML-voorbeeld <g:brand>Acme Speelgoed</g:brand>
product name [product_name]: de meest gebruikelijke naam van het product
Kenmerk productnaam [product_name] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Optioneel
Type Tekst
Aantal tekens Aanbevolen bereik: 80 tot 140
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld Color LaserJet CP2025
XML-voorbeeld <g:product_name>Color LaserJet CP2025</g:product_name>
product line [product_line]: de naam van een groep gerelateerde producten
Kenmerk productlijn [product_line] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Aanbevolen voor alle artikelen
Type Tekst
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld Creativa
XML-voorbeeld <g:product_line>Creativa</g:product_line>
product type [product_type]: het type of de categorie van het product
Kenmerk producttype [product_type] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Optioneel
Type Tekst, met > om hiërarchieën te scheiden
Herhaald veld Ja, de aanbevolen limiet bedraagt tien per product
Voorbeeld van TSV-veld Huis en tuin > Keuken en eetkamer > Keukenmachines > Koelkasten
Huishoudelijke apparaten > Keuken > Koelkasten
XML-voorbeeld <g:product_type>Huis en tuin &gt; Keuken en eetkamer &gt; Keukenmachines &gt; Koelkasten</g:product_type> <g:product_type>Huishoudelijke apparaten &gt; Keuken &gt; Koelkasten</g:product_type>

Uitgebreide informatie

De kenmerken voor uitgebreide informatie bevatten informatie over de rich media die bij uw producten horen. Deze informatie kan bestaan uit beelden, video's, links of opgemaakte beschrijvingen. Deze informatie is niet vereist. Met deze extra kenmerken kunt u uitgebreide productdetails verstrekken. Deze dragen bij aan een prettig koopproces in Shopping-advertenties.

description [description]: een gedetailleerde paragraafbeschrijving van uw product
Kenmerk beschrijving [description] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist
Type Tekst
Aantal tekens Aanbevolen bereik: 500 tot 1500
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld Effen rode queensize lakens gemaakt van 100% geweven polyester met 300 TC. De set bestaat uit één hoeslaken, één gewoon laken en twee standaardslopen. Machinewasbaar, extra diepe hoeken.
XML-voorbeeld <g:description>Effen rode queensize lakens gemaakt van 100% geweven polyester met 300 TC. De set bestaat uit één hoeslaken, één gewoon laken en twee standaardslopen. Machinewasbaar, extra diepe hoeken. </g:description>
Opmerkingen/beperkingen
  • Als dit veld regeleinden bevat in door tabs gescheiden bestanden, moet u het omsluiten met rechte dubbele aanhalingstekens.
  • De limiet bedraagt 10.000 tekens, maar we raden u aan 500 tot 1000 tekens te gebruiken.
  • Volg onze redactionele richtlijnen nauwkeurig. Gebruik bijvoorbeeld geen promotietekst zoals 'Gratis verzending', gebruik geen HOOFDLETTERS en neem geen beschrijving van uw merk of bedrijf op.
  • Daarnaast mag de volgende informatie niet worden opgenomen in beschrijvingen:
    • Links naar uw winkel of andere websites
    • Informatie over facturering, betaling of verkoop
    • Verwijzingen naar interne categoriesystemen, bijv. 'Speelgoed en spellen > Speelgoed > Poppen'
    • Vergelijkingen met andere producten die u verkoopt, bijvoorbeeld 'nog beter/sneller/groter dan X'
    • Details over andere producten, accessoires of vergelijkbare artikelen die verkrijgbaar zijn
feature description [feature_description]: een uitgebreide beschrijving
Kenmerk kenmerkbeschrijving [feature_description] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Aanbevolen
Type Tekst en afbeeldingen
Aantal tekens headline: maximaal 140 aanbevolen
text: 250 tot 700 aanbevolen
image: minimaal 800x800 pixels
Herhaald veld Ja, minimaal 2 per product, 3 tot 6 aanbevolen
Voorbeeld van TSV-veld Nu met meer pit: De nieuwste versie van het product is nog pittiger. Voor een frisse nieuwe kijk op het leven: "http://example.com/image1.png", Scherper beeld: "Het product wordt nu geleverd met een scherm van 15 inch dat 10x scherper is dan onze eerdere releases, en het heeft 3,5x zoom.":
XML-voorbeeld <g:feature_description>
    <g:headline>Nu met meer pit</g:headline>
    <g:text>De nieuwste versie van het product biedt nog meer mogelijkheden. Voor een frisse nieuwe kijk op het leven.</g:text>
    <g:image_link>http://example.com/image1.png</g:image_link>
</g:feature_description>
<g:feature_description>
  <g:headline>Scherper beeld</g:headline>
  <g:text>Het product wordt nu geleverd met een scherm van 15 inch dat tien keer scherper is dan onze eerdere releases. Ook heeft het een 3,5x zoom.</g:text>
</g:feature_description>
image link [image_link]: de URL van een afbeelding van het artikel
Kenmerk  afbeeldingslink [image_link] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist
Type URL (moet beginnen met http:// of https://)
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld http://www.example.com/image1.jpg
XML-voorbeeld <g:image_link>http://www.example.com/image1.jpg</g:image_link>
Opmerkingen/beperkingen
  • De geaccepteerde bestandsindelingen zijn (in volgorde van voorkeur): JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), niet-geanimeerde GIF (.gif) en BMP (.bmp). De bestandsextensies voor deze afbeeldingen moeten overeenkomen met hun indeling.
  • De geaccepteerde URL-protocollen zijn 'http' en 'https'. Gebruikte symbolen in de afbeeldings-URL moeten worden vervangen door URL-gecodeerde entiteiten. (Zo wordt een komma geschreven als %2C).
  • URL's moeten crawlbaar zijn en mogen niet met een wachtwoord worden beveiligd. De user-agents 'googlebot' en 'googlebot-image' moeten toegang hebben tot de map met uw bestand. Meer informatie over het instellen van uw robots.txt-bestand.
additional image link [additional_image_link]: aanvullende URL's voor afbeeldingen van het artikel
Kenmerk extra afbeeldingslink [additional_image_link] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Aanbevolen voor artikelen met meerdere afbeeldingen
Type URL (moet beginnen met http:// of https://)
Herhaald veld Ja, de aanbevolen limiet bedraagt tien per product
Voorbeeld van TSV-veld http://www.example.com/image2.jpg, http://www.example.com/image3.jpg, http://www.example.com/image4.jpg
XML-voorbeeld <g:additional_image_link>http://www.example.com/image2.jpg</g:additional_image_link>
<g:additional_image_link>http://www.example.com/image3.jpg</g:additional_image_link>
<g:additional_image_link>http://www.example.com/image4.jpg</g:additional_image_link>
video link [video_link]: de URL voor een video van het artikel
Kenmerk videolink [video_link] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Optioneel
Type YouTube-URL (moet beginnen met 'http://' of 'https://')
Herhaald veld Ja, de aanbevolen limiet bedraagt tien per product
Voorbeeld van TSV-veld https://www.youtube.com/watch?v=abc
XML-voorbeeld <g:video_link>https://www.youtube.com/watch?v=abc</g:video_link>
Opmerkingen/beperkingen
  • We raden aan video's met 720p (1280x720) of 1080p (1920x1080) te gebruiken.
  • Scheid URL's van elkaar met komma's. Als u een door tabs gescheiden feed heeft, omsluit u het volledige veld met dubbele aanhalingstekens.
  • Gebruikte symbolen in de video-URL moeten worden vervangen door URL-gecodeerde entiteiten. (Zo wordt een komma geschreven als %2C). Houd er rekening mee dat YouTube eigen Servicevoorwaarden heeft waarmee u akkoord gaat als u YouTube gebruikt.
URL van productpagina [product_page_url]: de URL van de pagina met productdetails van de fabrikant
Kenmerk URL van productpagina [product_page_url] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Optioneel
Type URL (moet beginnen met http:// of https://)
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld http://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030
XML-voorbeeld <g:product_page_url>http://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030</g:product_page_url>
Opmerkingen/beperkingen
  • Al uw URL's moeten rechtstreeks verwijzen naar webpagina's over uw producten zonder pop-ups. Bestemmingspagina's waarvoor registratie of wachtwoorden zijn vereist, of rechtstreekse links naar bestanden of e-mailadressen zijn niet toegestaan.
  • Als er meerdere producten worden weergegeven op dezelfde pagina, moet de gebruiker eenvoudig het juiste product kunnen vinden. We raden slechts één artikel per pagina aan.
  • Voor varianten van hetzelfde product kunt u het beste URL's opgeven waarbij de variant waarop de gebruiker heeft geklikt in de Shopping-advertentie, vooraf wordt geselecteerd.
  • De URL mag niet doorverwijzen naar een locatie buiten uw site. De URL moet beginnen met http:// of https://.
  • Gebruikte symbolen moeten worden vervangen door URL-gecodeerde entiteiten (zo wordt een komma geschreven als %2C).
disclosure date [disclosure_date]: de datum waarop een artikel openbaar is gemaakt
Kenmerk datum van openbaarmaking [disclosure_date] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Optioneel
Type Datum
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld 2013-12-05
XML-voorbeeld <g:disclosure_date>2013-12-05</g:disclosure_date>
rich product content [rich_product_content] - Uitgebreide productbeschrijvingen en media met speciale productfuncties.
Kenmerk rich product content [rich_product_content] (bekijk de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Optioneel
Type Speciale gestructureerde gegevens
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld Opmerking: U moet het hele veld tussen dubbele aanhalingstekens coderen en de dubbele aanhalingstekens in het veld escapen door twee dubbele aanhalingstekens te gebruiken. Csv-/tsv-exporttools nemen u dit meestal uit handen.

"
{
  ""@context"": {
    ""s"": ""http://schema.org/"",
    ""g"": ""http://schema.googleapis.com/""
  },
  ""@type"": ""g:Showcase"",
  ""g:showcaseBlock"": [
    {
      ""@type"": ""g:ShowcaseFeatureSet"",
      ""s:headline"": ""Kop van reeks functies"",
      ""s:itemListElement"": [
        {
          ""@type"": ""g:ShowcaseFeature"",
          ""s:headline"": ""Kop van functie"",
          ""s:description"": ""Beschrijving van functie""
        }
      ]
    }
XML-voorbeeld Opmerking: U moet dit coderen als CDATA in een XML-bestand.

<g:rich_product_content><![CDATA[
{
  "@context": {
    "s": "http://schema.org/",
    "g": "http://schema.googleapis.com/"
  },
  "@type": "g:Showcase",
  "g:showcaseBlock": [
    {
      "@type": "g:ShowcaseFeatureSet",
      "s:headline": "Kop van reeks functies",
      "s:itemListElement": [
        {
          "@type": "g:ShowcaseFeature",
          "s:headline": "Kop van functie",
          "s:description": "Beschrijving van functie"
        }
      ]
    }
  ]
}
]]></g:rich_product_content>
release date [release_date]: de datum waarop het artikel beschikbaar is voor aankoop
Kenmerk releasedatum [release_date] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Optioneel
Type Datum
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld 2013-12-05
XML-voorbeeld <g:release_date>2013-12-05</g:release_date>
suggested retail price [suggested_retail_price]: de adviesprijs van de fabrikant
Kenmerk voorgestelde verkoopprijs [suggested_retail_price] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Optioneel
Type Alfanumeriek
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld USD 9.99
XML-voorbeeld <g:suggested_retail_price>USD 9.99 </g:suggested_retail_price>
product detail [product_detail]: extra details en specificaties
Kenmerk productdetail [product_detail] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Optioneel
Type Alfanumeriek
Subkenmerken Sectienaam [section_name] (verplicht)
Kenmerknaam [attribute_name] (verplicht)
Kenmerkwaarde [attribute_value] (optioneel)
Aantal tekens section name: maximaal 140 aanbevolen
attribute name: maximaal 140 aanbevolen
attribute value: maximaal 1000
Herhaald veld Ja
Voorbeeld van TSV-veld Algemeen:Producttype:Digitale speler,Algemeen:Type digitale speler:Flash-gebaseerd,Beeldscherm:Resolutie:432 x 240,Beeldscherm:Diagonaal:"2,5 inch""
XML-voorbeeld <g:product_detail>
    <g:section_name>Algemeen</g:section_name>
    <g:attribute_name>Producttype</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Digitale speler</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Algemeen</g:section_name>
    <g:attribute_name>Type digitale speler </g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Flash-gebaseerd</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Beeldscherm</g:section_name>
    <g:attribute_name>Resolutie</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>432 x 240</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Beeldscherm</g:section_name>
    <g:attribute_name>Diagonaal</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>2.5"</g:attribute_value>
</g:product_detail>

Informatie over varianten

Wij definiëren varianten als een groep soortgelijke artikelen die alleen verschillen door kenmerken zoals kleur [color] of stijl [style]. Door variantartikelen in te dienen, zorgt u dat Google uw producten op de juiste manier kan groeperen op Google Shopping. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring.

Gegevens voor varianten indienen

• Begin met het indienen van een artikel voor elke variant.
    • Als u bijvoorbeeld een bepaald model van een mobiele telefoon aanbiedt in 4 kleuren (zwart, wit, zilver en rood) en 3 opslagcapaciteiten (8 GB, 16 GB en 32 GB), moet u 12 artikelvarianten indienen (Zwart 8 GB, Zwart 16 GB, Zwart 32 GB, Wit 8 GB, Wit 16 GB, enz.).
  • Geef voor elke artikelvariant unieke waarden op voor het kenmerk id [id], net als voor alle andere artikelen in uw productgegevens.
  • Als u artikelen wilt identificeren als varianten van elkaar, moet u ze groeperen met een productgroep-id [item_group_id]. Elk artikel in de groep moet dezelfde productgroep-id [item_group_id] hebben. Als een gebruiker verschillende kleuren, patronen, maten, stijlen, enzovoort kan selecteren op de bestemmingspagina van uw product, moet u deze identificeren als aparte artikelen, maar ze dezelfde productgroep-id [item_group_id] geven.
  • Neem in de titel variantkenmerken op die aangeven op welke manier elke variant uniek is. Dien een waarde voor kleur [color] en/of productdetail [product_detail] in om de artikelen van elkaar te onderscheiden.

Gebruik bij het maken van een titel [title] voor variantenartikelen dezelfde naam voor alle productvarianten, plus de variantkenmerken die het product uniek maken.

Voorbeeld:

• Google Nexus 5 Android Phone - 32GB - Zwart - Ontgrendeld - GSM
  • Google Nexus 5 Android Phone - 16GB - Wit - AT&T
item group id [item_group id]: identificeert varianten van een product/stijl
Kenmerk productgroep id [item_group_id] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Optioneel, aanbevolen voor artikelen met meerdere varianten
Type Alfanumeriek
Aantal tekens Maximaal 50
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld AB123-Sp14
XML-voorbeeld <g:item_group_id>AB123-Sp14</g:item_group_id>
Minimumvereisten in één oogopslag
  • Gebruik een unieke waarde voor elke groep varianten
  • Gebruik waar mogelijk de hoofd-SKU
  • Gebruik dezelfde waarde wanneer u uw productgegevens aanpast
  • Gebruik alleen geldige Unicode-tekens
  • Gebruik een productgroep id [item_group_id] voor een set producten waarvan een of meer van deze kenmerken afwijken:
    • kleur [​color]
    • maat [​size]
    • patroon [​pattern]
    • materiaal [​material]
    • leeftijdsgroep [​age_group]
    • geslacht [​gender]
  • Als uw producten andere ontwerpelementen hebben die niet binnen de bovenstaande kenmerken vallen, gebruikt u productgroep id [​item_group_id] niet.
  • Gebruik dezelfde kenmerken voor elk product in de productgroep. Als een product bijvoorbeeld in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar is, gebruikt u maat [size] en kleur [color] voor elk product dat dezelfde waarde heeft voor productgroep id [item_group_id].
scent [scent]: de specifieke geur van een product
Kenmerk geur [scent] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist voor alle producten in een artikelgroep die in verschillende geuren beschikbaar zijn. Aanbevolen voor alle producten waarvoor de geur een belangrijk, onderscheidend kenmerk is.
Type Tekst
Aantal tekens Maximaal 100
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld Dennengeur
XML-voorbeeld <g:scent>Dennengeur</g:scent>
flavor [flavor]: de specifieke smaak van een product
Kenmerk smaak [flavor] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist voor alle producten in een artikelgroep die in verschillende smaken beschikbaar zijn. Aanbevolen voor alle producten waarvoor de smaak een belangrijk onderscheidend kenmerk is.
Type Tekst
Aantal tekens Maximaal 100
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld Pittige BBQ
XML-voorbeeld <g:flavor>Pittige BBQ</g:flavor>
format [format]: de media-indeling van een product
Kenmerk indeling [format] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist voor alle producten in een artikelgroep die een verschillende indeling hebben. Aanbevolen voor alle producten waarvoor de indeling een belangrijk onderscheidend kenmerk is.
Type Tekst
Aantal tekens Maximaal 100
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld Blu-ray
XML-voorbeeld <g:format>Blu-ray</g:format>
capacity [capacity]: de opslagcapaciteit van het vaste geheugen van een elektronisch apparaat
Kenmerk  capaciteit [capacity] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist voor alle producten in een artikelgroep die met verschillende capaciteiten beschikbaar zijn. Aanbevolen voor alle producten waarvoor de capaciteit een belangrijk onderscheidend kenmerk is.
Type Geheel getal + maateenheid
Aantal tekens Maximaal 100
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld 16 GB
XML-voorbeeld <g:capacity>16GB</g:capacity>
Opmerkingen/beperkingen

Er zijn drie geaccepteerde waarden:

• MB
  • GB
  • TB
gender [gender]: het geslacht waarvoor het artikel is bedoeld
Kenmerk geslacht [gender] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Aanbevolen voor alle producten die voor verschillende geslachten beschikbaar zijn en voor alle producten waarvoor het beoogde geslacht een belangrijk onderscheidend kenmerk is.
Type Tekst
Aantal tekens Zie de opmerkingen/beperkingen
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld male
XML-voorbeeld <g:gender>male</g:gender>
Opmerkingen/beperkingen

Er zijn drie geaccepteerde waarden:

• male
  • female
  • unisex
age group [age_group]: de leeftijdsgroep waarop het artikel is gericht
Kenmerk leeftijdsgroep [age_group] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist voor alle producten in een artikelgroep die voor verschillende leeftijdsgroepen beschikbaar zijn. Vereist voor alle kledingstukken.
Aanbevolen voor alle producten waarvoor de leeftijdsgroep een belangrijk onderscheidend kenmerk is.
Type Tekst
Aantal tekens Zie de opmerkingen/beperkingen
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld adult
XML-voorbeeld <g:age_group>adult</g:age_group>
Opmerkingen/beperkingen

Er zijn vijf geaccepteerde waarden:

• newborn
  • infant
  • toddler
  • kids
  • adult
size [size]: de grootte van het artikel
Kenmerk maat [size] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist voor alle producten in een artikelgroep die in verschillende grootten beschikbaar zijn. Vereist voor alle artikelen in de productcategorieën 'Kleding en accessoires > Kleding' en 'Kleding en accessoires > Schoenen' en de bijbehorende subcategorieën.
Aanbevolen voor alle producten waarvoor grootte een belangrijk onderscheidend kenmerk is.
Type Tekst
Aantal tekens Maximaal 100
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld XL
XML-voorbeeld <g:size>XL</g:size>
size type [size_type]: het maattype van het artikel
Kenmerk maattype [size_type] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen

Alleen voor kledingartikelen.

Vereist voor producten in een artikelgroep die in verschillende maten beschikbaar zijn.
Vereist voor alle artikelen in de productcategorieën 'Kleding en accessoires > Kleding' en 'Kleding en accessoires > Schoenen' en de bijbehorende subcategorieën.

Type Geheel getal + eenheid
Aantal tekens Zie de opmerkingen/beperkingen
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld petite
XML-voorbeeld <g:size_type>petite</g:size_type>
Opmerkingen/beperkingen

Er zijn vier geaccepteerde waarden:

• regular
  • petite
  • oversize
  • maternity
size system [size_system]: het matensysteem van een artikel
Kenmerk matensysteem [size_system] (see full attribute)
Wanneer opnemen Alleen voor kledingartikelen
Type Tekst
Aantal tekens Zie de opmerkingen/beperkingen
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld US
XML-voorbeeld <g:size_system>US</g:size_system>
Opmerkingen/beperkingen

Er zijn elf geaccepteerde waarden:

• US
  • UK
  • EU
  • DE
  • FR
  • JP
  • CN
  • IT
  • BR
  • MEX
  • AU

Opmerking: Wanneer het kenmerk niet is gespecificeerd voor een artikel, gebruiken we automatisch de standaardwaarden voor het doelland waar u het artikel verkoopt.

color [color]: de kleur van het artikel
Kenmerk kleur [color] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist voor alle producten in een artikelgroep die in verschillende kleuren beschikbaar zijn. Vereist voor alle kledingstukken.
Aanbevolen voor alle producten waarvoor kleur een belangrijk onderscheidend kenmerk is.
Type Tekst
Aantal tekens Maximaal 100
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld Goud/Zilver/Zwart
XML-voorbeeld <g:color>Goud/Zilver/Zwart</g:color>
theme [theme]: een beschrijving van de thematische stijl, het beeld en het uiterlijk van een artikel
Kenmerk thema [theme] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist voor alle producten in een artikelgroep die in verschillende thema's beschikbaar zijn. Aanbevolen voor alle producten waarvoor het thema een belangrijk, onderscheidend kenmerk is.
Type Tekst
Aantal tekens Maximaal 100
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld Beren
XML-voorbeeld <g:theme>Beren</g:theme>
pattern [pattern]: patroon/afbeelding op het artikel
Kenmerk patroon [pattern] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist voor alle producten in een artikelgroep die een verschillend patroon hebben. Aanbevolen voor alle producten waarvoor het patroon een belangrijk onderscheidend kenmerk is.
Type Tekst
Aantal tekens Maximaal 100
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld Gestreept
XML-voorbeeld <g:pattern>Gestreept</g:pattern>
material [material]: het materiaal van het artikel
Kenmerk materiaal [material] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist voor alle producten in een artikelgroep die in verschillende materialen beschikbaar zijn. Aanbevolen voor alle producten waarvoor het materiaal een belangrijk onderscheidend kenmerk is.
Type Tekst
Aantal tekens Maximaal 200
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld Leer/katoen
XML-voorbeeld <g:material>Leer/katoen</g:material>
count [count]: het aantal eenheden in een verpakkingshouder van een bepaalde grootte
Kenmerk aantal [count] (zie de volledige richtlijnen)
Wanneer opnemen Vereist voor alle producten in een artikelgroep die in verschillende aantallen verkrijgbaar zijn. Aanbevolen voor alle producten waarvoor het aantal een belangrijk onderscheidend kenmerk is.
Type Geheel getal + maateenheid
Aantal tekens Maximaal 100
Herhaald veld Nee
Voorbeeld van TSV-veld 30 tabletten
XML-voorbeeld <g:count>30 tabletten</g:count>