GTIN [gtin]

Gebruik het kenmerk GTIN [gtin] om Global Trade Item Numbers (GTIN's) op te geven. Een GTIN is een uniek identificatienummer voor uw product. GTIN's zijn verplicht voor alle producten die via het Manufacturer Center worden ingediend.
gTin Attribute

Wanneer te gebruiken

Vereist voor alle producten.

Diverse soorten ID-nummers worden als een GTIN gezien. Gebruik het kenmerk GTIN [gtin] om de volgende soorten nummers op te geven:

• UPC (in Noord-Amerika / GTIN-12): 12-cijferig nummer (zet 8-cijferige UPC-E-codes om naar 12-cijferige codes).
  • EAN (in Europa / GTIN-13): 13-cijferig nummer
  • JAN (in Japan / GTIN-13): 8- of 13-cijferig nummer
  • ISBN (voor boeken): 13-cijferig nummer (zet ISBN-10 om naar ISBN-13). Als u beide nummers heeft, gebruikt u alleen het 13-cijferige nummer.
  • ITF-14 (voor multipacks / GTIN-14): 14-cijferig nummer.

Bekijk meer informatie over waar u een GTIN vindt.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type

Nummer (spaties en streepjes zijn toegestaan, maar worden genegeerd)

Limieten 8, 12, 13 of 14 cijfers (UPC, EAN, JAN of ISBN)
Herhaald veld Ja, maximaal 10

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekst

3234567890126

• Voorbeeld met meerdere GTIN's:

468013579357, 680246913579

XML-feeds <g:gtin>3234567890126</g:gtin>

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product op Google weer te geven. Als u deze vereisten niet volgt, keuren we uw product af. Dit laten we u weten via uw Manufacturer Center-account op de pagina Diagnostische gegevens.

• Geef alle relevante unieke product-ID's op. Als u deze product-ID's opgeeft, begrijpen wij uw producten beter. Als we uw producten begrijpen, kunnen we klanten aan de advertenties van uw producten koppelen en die advertenties van meer informatie voorzien. Bekijk meer informatie over kenmerken van product-ID's.
  • Geef een GTIN op zoals wordt vermeld in de officiële GS1-validatiegids. Het GTIN moet met name aan de volgende eisen voldoen:
    • Zorg dat het controlecijfer aanwezig en correct is. Gebruik hiervoor de GS1-rekenmachine voor controlecijfers.
    • Geef geen GTIN op in het beperkte bereik. Een beperkt bereik herkent u aan de voorvoegsels 02, 04 of 2.
    • Geef geen GTIN op in het kortingsbonbereik. Kortingsbonnen hebben de volgende GS1-voorvoegsels: 98-99.
    • Geef geen GTIN op voor een product dat geen GTIN heeft. Als u de enige verkoper van een product bent of als uw product van een winkelmerk is, heeft het over het algemeen geen GTIN. Deze producten komen niet in aanmerking voor Manufacturer Center.
  • Gebruik het juiste GTIN voor elk product, ook voor de varianten. Elk product en elke productvariant (verschillende kleuren of maten) hebben een eigen GTIN, dus zorg dat u de juiste waarde invoert. Dubbele GTIN's worden afgekeurd.
  • Dien geen pakketten of multipacks in die geen eigen GTIN hebben.
  • Voor geschikte producten moet u alleen de eigen GTIN van uw product opnemen. Geef geen GTIN op van een geschikt of vergelijkbaar product.

Aanvullende richtlijnen

Lees elk gedeelte zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw product. Als u niet voldoet aan de vereisten die voor u gelden, keuren we uw product af. Dit laten we u weten via uw Manufacturer Center-account op de pagina Diagnostische gegevens.

Boeken en media

• Gebruik het ISBN-13 van een boek als waarde voor het kenmerk GTIN [gtin].
  • Voor een product dat zowel een UPC als een ISBN-13 heeft, geeft u het kenmerk GTIN [gtin] 2 keer op: voor elke waarde één keer.
  • Voor een product dat alleen een SBN-nummer heeft (9 cijfers, in Groot-Brittannië gebruikt tot 1974), zet u dit nummer om naar een ISBN-10-nummer door er een 0 voor te zetten. Als u bijvoorbeeld 123456789 wilt converteren, voert u 0123456789 in.

Voorbeelden

Kleding

Productgegevens voor een mouwloze Little Black Dress, maat L
Kenmerk Waarde
Titel [title] Little Black Dress mouwloze jurk met A-lijn, zwart, maat L
Merk [brand] Little Black Dress
GTIN [gtin] 3234567890126

Voedsel en dranken

Productgegevens voor biologische geitenmelk van Tanja's Goat Farm
Kenmerk Waarde
Titel [title] Tanja's biologische geitenmelk
Merk [brand] Tanja’s Goat Farm
GTIN [gtin] 3234567890126

Media en boeken

Voor media en boeken gebruikt u het ISBN-13 als waarde voor het kenmerk GTIN [gtin].
Productgegevens voor een boek met de titel Hoe Google werkt
Kenmerk Waarde
Titel [title] Hoe Google werkt
GTIN [gtin] 9781455582341

Geschikte producten

Productgegevens voor een nieuwe Acme-oplader voor een Google Camera ANG123,

met een prijs van 10 USD

Kenmerk Waarde
Titel [title] Acme-oplader voor Google Camera ANG123
Prijs [price] 10 USD
Merk [brand] Acme
GTIN [gtin] 0061414100734
MPN [mpn] ANG123
Staat [condition] nieuw

Elektronica

gTin Attribute

Productgegevens voor een zwarte Google Chromecast 2
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Chromecast 2, 1080p, Wifi, zwart
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 7894892017139
MPN [mpn] H2G2-42

Productgegevens voor een opgeknapte, zwarte Google Chromecast 2 met garantie
Kenmerk Waarde
Titel [title] Opgeknapte Google Chromecast 2 met garantie, 1080p, wifi, zwart
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 3234567890126
MPN [mpn] RFGC-42

Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren of maten, kunt u voor elk van deze varianten een ander uniek product-ID hanteren. Voorbeeld:

Voorbeeld van advertenties zonder tijdelijke afbeeldingen
Productgegevens voor een groen Google-T-shirt, maat S
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google-T-shirt, groen, maat S
Kleur [color] Groen
Maat [size] S
Id [id] 9876-S-GRN
Productgroep-id [item_group_id] 9876
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 9504000059437
MPN [mpn] 00638HAY

Productgegevens voor een blauw Google-T-shirt, maat S
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google-T-shirt, blauw, maat S
Kleur [color] Blauw
Maat [size] S
Id [id] 9876-S-BLU
Productgroep-id [item_group_id] 9876
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 9504000059422
MPN [mpn] 00638NIC

Productgegevens voor een geel Google-T-shirt, maat S
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google-T-shirt, geel, maat S
Kleur [color] Geel
Maat [size] S
Id [id] 9876-S-YELLOW
Productgroep-id [item_group_id] 9876
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 9504000059446
MPN [mpn] 00638ANG

Telefoon of tablet

Productgegevens voor een simlockvrije, nachtblauwe Google Nexus 6, 32 GB
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Nexus 6, 32 GB, nachtblauw, simlockvrij
Prijs [price] 199 EUR
Merk [brand] Google
GTIN [gtin] 0614141123452
MPN [mpn] 00638NAGPE