Mønster [pattern]

Bruk attributtet for mønster [pattern] for å beskrive mønsteret eller det grafiske trykket på produktet. En T-skjorte kan for eksempel ha en logo fra et idrettslag, og da kan du sende inn motivet for det som er avbildet, for eksempel bjørner eller tigre. Denne informasjonen bidrar til å skape nøyaktige filtre, som kundene kan bruke til å begrense søkeresultatene. Hvis produktet har varianter med forskjellig mønstre, må du angi denne informasjonen gjennom dette attributtet.

Bruksområder

Obligatorisk for alle produkter som varierer etter mønster

Anbefalt for alle produkter der mønsteret er et viktig særtrekk

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut mer om hvordan du sender inn produktinformasjon, blant annet når og hvordan du skal sende inn verdier på engelsk.

Type Streng (Unicode-tegn. Anbefalt: bare ASCII)
Begrensninger Opptil 1000 tegn
Gjentatt felt Nei

Filformat Eksempelverdi
Tekst (TSV) Stripete
XML (feeder) <g:pattern>Stripete</g:pattern>

Retningslinjer

Følg disse retningslinjene for å sikre at du sender inn informasjon av høy kvalitet for produktene dine.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt på Google. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir ikke produktet godkjent. Du får beskjed om dette på Diagnostikk-siden i Manufacturer Center-kontoen din.

• Ta med mønsteret eller det grafiske uttrykket på produktet. Ikke ta med verdier som bør sendes inn via andre attributter, som farge, størrelse eller materiale.
  • Send inn attributtet for mønster for alle produkter som varierer etter mønster. Bruk dette attributtet når produktet er en variant som kjennetegnes av mønsteret (for eksempel prikker og striper), og send også inn hver variant med den samme verdien for attributtet varegruppe-ID [item_group_id].

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk en verdi kundene forstår. Verdien du sender inn, kan bli vist til brukerne – unngå derfor forkortelser eller interne termer. Ikke send for eksempel «prk» hvis du mener prikker, og ikke send inn «strpt» hvis du mener en stripete skjorte.
  • Ikke bruk verdier som ikke nevner mønsteret. Dette attributtet er valgfritt, så ikke bruk det hvis det ikke er relevant for produktet ditt. Ikke send inn verdier som «ikke aktuelt», «ingen», «flere» eller «annet».
  • Send inn dette attributtet hvis mønsteret er et viktig særtrekk ved produktet. En kjole kan for eksempel finnes med prikkete mønster, stripete mønster og paisleymønster. Vi anbefaler spesielt at du sender inn attributtet for mønster hvis det kan tenkes at brukerne søker etter produktet basert på mønsteret, eller hvis de kan komme til å kjøpe produktet basert på mønsteret.

Eksempler

Varianter

Send inn mønsteret for hver variant hvis produktet har varianter med forskjellig mønster.

Produktinformasjon for et produkt i størrelse 8 med svarte og grå prikker
Attributt Verdi
Mønster [pattern] prikkete
Farge [color] svart/grå
Størrelse [size] 8
Varegruppe-ID [item_group_id] 12345

Produktinformasjon for et produkt i størrelse 8 med svarte og grå striper
Attributt Verdi
Mønster [pattern] stripete
Farge [color] svart/grå
Størrelse [size] 8
Varegruppe-ID [item_group_id] 12345

Produktinformasjon for et produkt i størrelse 8 med grått fiskebensmønster
Attributt Verdi
Mønster [pattern] fiskeben
Farge [color] grå
Størrelse [size] 8
Varegruppe-ID [item_group_id] 12345

Klesprodukter

Produktinformasjon for en stor, grå T-skjorte med Tigers-logo for kvinner
Attributt Verdi
Tittel [title] T-skjorte med Tigers-logo for damer – grå – large
Mønster [pattern] tigers
Størrelse [size] L
Kjønn [gender] female
Farge [color] grå

Produktinformasjon for en svart og hvit kjole med prikker
Attributt Verdi
Tittel [title] Svart og hvit prikkete kjole
Mønster [pattern] prikkete
Farge [color] svart/hvit

Baderomstilbehør

Det kan hende at mønster er en avgjørende faktor for kunder som ser etter baderomstilbehør som håndklær og dusjforheng.

Produktinformasjon for et flerfarget blomstrete produkt
Attributt Verdi
Mønster [pattern] blomstrete
Farge [color] lilla/grønn/hvit

Produktinformasjon for et produkt med det amerikanske flagget
Attributt Verdi
Mønster [pattern] amerikansk flagg
Farge [color] rød/blå/hvit

Møbler

Møbler kan sendes inn som varianter. Hvis en sofa for eksempel er tilgjengelig med flere trekk, kan du sende inn hver variant av sofaen ved å bruke samme verdi for attributtet varegruppe-ID [item_group_id].

Produktinformasjon for et brunt produkt med fiskebensmønster
Attributt Verdi
Mønster [pattern] fiskeben
Farge [color] brun