Productspecificaties

In dit artikel worden de vereisten en indeling gespecificeerd voor elk kenmerk dat wordt geaccepteerd in Manufacturer Center. Sommige kenmerken zijn vereist, andere worden aanbevolen of zijn optioneel. Als u geen waarden opgeeft voor de vereiste kenmerken, wordt het betreffende artikel niet correct verwerkt in de feedupload. Als u de aanbevolen of optionele kenmerken niet opgeeft, leidt dit tot onvolledige productgegevens in ons systeem. De feed zal wel werken.

In deze tekst gebruiken we de termen artikel en product. We gebruiken de term artikel om een ​​enkele productvariant te beschrijven. Artikelen zijn vergelijkbaar met producten, maar we gaan ervan uit dat producten verschillende varianten kunnen hebben. Deze varianten, ofwel 'productvarianten', kunnen verschillende kleuren, maten of stijlen hebben. Met andere woorden, de term artikel verwijst naar één variant van een product. Elke vermelding in uw productgegevensbestand moet één artikel of productvariant weergeven.

Houd er rekening mee dat kenmerken alleen in het Engels moeten worden ingediend in uw feed. Ze worden hieronder tussen vierkante haken weergegeven. De waarden worden hier alleen voor illustratieve doeleinden beschreven en/of vertaald.

Als u veel waarden opgeeft voor herhaalde kenmerken (bijvoorbeeld de kenmerkbeschrijving), worden mogelijk alleen de eerste paar waarden weergeven.

Hier vindt u voorbeelden:

Opmerking: De waarden die u opgeeft, kunnen aan klanten worden weergegeven. Geef dus waarden op die voor iedereen begrijpelijk zijn.

Algemene informatie

De volgende kenmerken bevatten algemene informatie over uw artikelen.

Klik op de link in de kenmerktabel voor informatie en praktische tips over het kenmerk.

Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag
ID [id]

Vereist voor alle artikelen
ID van een specifiek artikel

Voorbeeld
A2B4

Syntaxis/type
Max. 50 tekens
Alleen ASCII

Herhaalde waarde/veld
Nee

Tekst (tsv)
Tddy-123-uk

XML (feeds)
<g:id>tddy-123-uk</g:id>

Nadat een item is opgegeven, mag de id [id] niet veranderen wanneer u uw gegevens bijwerkt of op een later tijdstip voor een ander product gebruikt.

GTIN [gtin]

Vereist voor alle artikelen
Het Global Trade Item Number van het artikel

Syntaxis
Max. 150 tekens
8-, 12-, 13- of 14-cijferig nummer (UPC, EAN, JAN of ISBN)

Herhaalde waarde/veld
Ja

Tekst (tsv)
3234567890126

XML (feeds)
<g:gtin>3234567890126</g:gtin>

MPN [mpn]

Aanbevolen voor alle artikelen
MPN van het artikel

Syntaxis/type
Alfanumerieke tekens
Max. 70 tekens

Herhaalde waarde/veld
Ja

Tekst (tsv)
GO12345OOGLE

XML (feeds)
<g:mpn>GO12345OOGLE</g:mpn>

Titel [title]

Vereist voor alle artikelen

Titel van het artikel

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Aanbevolen aantal tekens: 80 tot 140

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

Google Nexus 5 Android Phone 32 GB - Black - Unlocked - CDMA / GSM

XML (feeds)

<g:title>Google Nexus 5 Android Phone 32 GB - Black - Unlocked - CDMA / GSM</g:title>

Volg onze redactionele richtlijnen nauwkeurig. Voeg bijvoorbeeld geen promotietekst toe en gebruik geen HOOFDLETTERS.

Voor variantproducten moet u de consumentgerichte naam van alle variantenartikelen opnemen, inclusief naamverschillen voor elke variant.

Als 'Google Nexus 5 Android Phone 32 GB - Unlocked - CDMA' bijvoorbeeld beschikbaar is in de kleuren rood en zwart, moet u de volgende twee titels indienen voor de twee verschillende artikelen:

1. Google Nexus 5 Android Phone 32 GB - Red - Unlocked - CDMA
  2. Google Nexus 5 Android Phone 32 GB - Black - Unlocked - CDMA

Merk [brand]

Vereist voor alle artikelen

Merknaam van een product

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

Acme Toys

XML (feeds)

<g:brand>Acme Toys</g:brand>

Productnaam [product_name]

Optioneel

Canonieke productnaam

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Aanbevolen aantal tekens: 80 tot 140

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

Color LaserJet CP2025

XML (feeds)

<g:product_name>Color LaserJet CP2025</g:product_name>

Productlijn [product_line]

Aanbevolen voor alle artikelen

Naam van een gerelateerde groep producten

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

Creativa

XML (feeds)

<g:product_line>Creativa</g:product_line>

Producttype [product_type]

Optioneel

Het type of de categorie van het product

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens), met een >-symbool om hiërarchieën te scheiden

Herhaalde waarde/veld

Ja, de aanbevolen limiet bedraagt 10 per product

Tekst (tsv)

Huis en tuin > Keuken en eetkamer > Keukenmachines > Koelkasten, Huishoudelijke apparaten > Keuken > Koelkast

XML (feeds)

<g:product_type>Home &amp; Garden &gt; Kitchen, Dining &amp; Table &gt; Appliances &gt; Refrigerator</g:product_type> <g:product_type>Household Appliances &gt; Kitchen &gt; Refrigerator</g:product_type>

Producthighlight [product_highlight]

Optioneel

Hoogtepunten van het product

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Maximaal 1 tot 150 tekens per hoogtepunt

Aanbevolen: alleen ASCII

Herhaalde waarde/veld

Ja, 4-6 aanbevolen

Minimaal 2, maximaal 100

Tekst (tsv)

"Ondersteunt duizenden apps, waaronder Netflix, YouTube, HBO Now, Spotify, Showtime, Pandora, Google Play Films","Maximale schermresolutie 1080p","Ondersteunt wifi-netwerken van zowel 2,4 GHz als 5 GHz","Ondersteunt iOS-, Mac OS-, Windows-, Chrome OS- en Android-apparaten"

XML (feeds)

<g:product_highlight>Supports thousands of apps, including Netflix, YouTube, HBO Now, Spotify, Showtime, Pandora, Google Play Movies</g:product_highlight>

<g:product_highlight>1080p maximum display resolution</g:product_highlight>

<g:product_highlight>Supports both 2.4 Ghz and 5 Ghz Wi-Fi networks</g:product_highlight>

<g:product_highlight>Supports iOS, Mac OS, Windows, Chrome OS and Android devices</g:product_highlight>

Uitgebreide informatie

De kenmerken voor uitgebreide informatie bevatten informatie over de rich media die bij uw producten horen. Deze informatie kan bestaan uit beelden, video's, links of opgemaakte beschrijvingen. Deze informatie is niet vereist. Met deze extra kenmerken kunt u uitgebreide productdetails verstrekken die bijdragen aan een prettig koopproces via Shopping-advertenties en gratis vermeldingen.Meer informatie over de waarde van uitgebreide content

Kenmerk Indeling
Beschrijving [description]

Vereist
Gedetailleerde beschrijving van uw product

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Alleen ASCII

Aanbevolen aantal tekens: 500 tot 1000

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

Effen rode, queensize lakens, gemaakt van 100% geweven polyester met 300 TC. De set bestaat uit 1 hoeslaken, 1 gewoon laken en 2 standaardslopen. Machinewasbaar; extra diepe hoeken.

XML (feeds)

<g:description>Effen rode, queensize lakens, gemaakt van 100% geweven polyester met 300 TC. De set bestaat uit 1 hoeslaken, 1 gewoon laken en 2 standaardslopen. Machinewasbaar; extra diepe hoeken.</g:description>

Kenmerkbeschrijving [feature_description]

Aanbevolen
Uitgebreide beschrijving

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens) en afbeeldingen
Kop: aanbevolen maximum 140
Tekst: aanbevolen bereik 250 tot 700
Afbeeldingslink: minimaal 800 x 800 pixels

Subkenmerken
Kop [headline]
Tekst [text]
Afbeeldingslink [image_link]

Herhaalde waarde/veld
Ja, minimaal 2 per product, 3 tot 6 aanbevolen

Tekst (tsv)

Nu met een groter scherm:De nieuwste versie van het product is nu voorzien van een groter scherm, zodat u een nieuwe kijk op het leven kunt krijgen.:"http://example.com/image1.png",Scherpere resolutie:"Het product wordt nu geleverd met een scherm van 15 inch dat 10 keer scherper is dan onze eerdere releases, en het heeft 3,5x zoom.":

XML (feeds)

<g:feature_description>
<g:headline>Nu met een groter scherm</g:headline>
<g:text>De nieuwste versie van het product is nu voorzien van een groter scherm, zodat u een nieuwe kijk op het leven kunt krijgen.</g:text>
<g:image_link>http://example.com/image1.png</g:image_link>
</g:feature_description>
<g:feature_description>
<g:headline>Scherpere resolutie</g:headline>
<g:text>Het product wordt nu geleverd met een scherm van 15 inch dat 10 keer scherper is dan onze eerdere releases, en het heeft 3,5x zoom.</g:text>
</g:feature_description>

Afbeeldingslink [image_link]

Vereist

De geaccepteerde bestandsindelingen zijn (in volgorde van voorkeur): WEBP (.webp), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), niet-geanimeerde GIF (.gif) en BMP (.bmp). De bestandsextensies voor deze afbeeldingen moeten overeenkomen met hun indeling.

De geaccepteerde URL-protocollen zijn http:// en https://. Gebruikte symbolen in de afbeeldings-URL moeten worden vervangen door URL-gecodeerde entiteiten. (Een komma wordt bijvoorbeeld geschreven als %2C.)

URL's moeten crawlbaar zijn en mogen niet met een wachtwoord worden beveiligd. De user-agents 'googlebot' en 'googlebot-image' moeten toegang hebben tot de map met uw bestand. Meer informatie over hoe u het robots.txt-bestand instelt

URL van een afbeelding van het artikel

Syntaxis/type

URL (moet beginnen met http:// of https://)

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

XML (feeds)

</g:image_link>

De geaccepteerde bestandsindelingen zijn (in volgorde van voorkeur): WEBP (.webp), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), niet-geanimeerde GIF (.gif) en BMP (.bmp). De bestandsextensies voor deze afbeeldingen moeten overeenkomen met hun indeling.

De geaccepteerde URL-protocollen zijn http:// en https://. Gebruikte symbolen in de afbeeldings-URL moeten worden vervangen door URL-gecodeerde entiteiten. (Een komma wordt bijvoorbeeld geschreven als %2C.)

URL's moeten crawlbaar zijn en mogen niet met een wachtwoord worden beveiligd. De user-agents 'googlebot' en 'googlebot-image' moeten toegang hebben tot de map met uw bestand. Meer informatie over hoe u het robots.txt-bestand instelt
Extra afbeeldingslink [additional_image_link]

Aanbevolen voor artikelen met meerdere afbeeldingen

Extra URL's van afbeeldingen van het artikel

Syntaxis/type

URL (moet beginnen met http:// of https://)

Herhaalde waarde/veld

Ja, de aanbevolen limiet bedraagt 10 per product

Tekst (tsv)

http://www.example.com/image2.jpg,
http://www.example.com/image3.jpg,

XML (feeds)

<g:additional_image_link>https://www.example.com/image2.jpg</g:additional_image_link> <g:additional_image_link>https://www.example.com/image3.jpg</g:additional_image_link><g:additional_image_link>https://www.example.com/image4.jpg</g:additional_image_link>

Videolink [video_link]

Optioneel

URL voor een video van het artikel

Syntaxis/type

YouTube-URL (moet beginnen met http:// of https://)

Herhaalde waarde/veld

Ja, de aanbevolen limiet bedraagt 10 per product

Tekst (tsv)

https://www.youtube.com/watch?v=abc

XML (feeds)

<g:video_link>https://www.youtube.com/watch?v=abc</g:video_link>

URL van productpagina [product_page_url]

Optioneel

URL van de pagina met productdetails van de fabrikant

Syntaxis/type

YouTube-URL (moet beginnen met http:// of https://)

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

http://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030

XML (feeds)

<g:product_page_url>http://www.example.com/
asp/sp.asp?cat=12&id=1030</g:product_page_url>

Datum van openbaarmaking [disclosure_date]

Optioneel

Datum waarop artikel openbaar wordt gemaakt

Syntaxis/type

Datum

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

2013-12-05

XML (feeds)

<g:disclosure_date>2013-12-05</g:disclosure_date>

Uitgebreide productcontent [rich_product_content]

Optioneel

Uitgebreide productbeschrijvingen en media waarin speciale productfuncties worden belicht.

Syntaxis/type

Speciale gestructureerde gegevens

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

Opmerking: U moet het hele veld tussen dubbele aanhalingstekens coderen en de dubbele aanhalingstekens in het veld escapen door twee dubbele aanhalingstekens te gebruiken. Csv-/tsv-exporttools nemen u dit meestal uit handen.

"

{

""@context"": {

""s"": ""http://schema.org/"",

""g"": ""http://schema.googleapis.com/""

},

""@type"": ""g:Showcase"",

""g:showcaseBlock"": [

{

""@type"": ""g:ShowcaseFeatureSet"",

""s:headline"": ""Kop van reeks functies"",

""s:itemListElement"": [

{

""@type"": ""g:ShowcaseFeature"",

""s:headline"": ""Kop van functie"",

""s:description"": ""Beschrijving van functie""

}

]

}

XML (feeds)

Opmerking: U moet dit coderen als CDATA in een XML-bestand.

<g:rich_product_content><![CDATA[

{

"@context": {

"s": "http://schema.org/",

"g": "http://schema.googleapis.com/"

},

"@type": "g:Showcase",

"g:showcaseBlock": [

{

"@type": "g:ShowcaseFeatureSet",

"s:headline": "Kop van reeks functies",

"s:itemListElement": [

{

"@type": "g:ShowcaseFeature",

"s:headline": "Kop van functie",

"s:description": "Beschrijving van functie"

}

]

}

]

}

]]></g:rich_product_content>

Releasedatum [release_date]

Optioneel

Datum waarop artikel beschikbaar is voor verkoop

Syntaxis/type

Datum

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

2013-12-05

XML (feeds)

<g:release_date>2013-12-05</g:release_date>

Voorgestelde verkoopprijs [suggested_retail_price]

Optioneel

Voorgestelde verkoopprijs fabrikant

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

EUR 9,99

XML (feeds)

<g:suggested_retail_price>EUR 9,99 </g:suggested_retail_price>

Productdetail [product_detail]

Optioneel

Aanvullende details en specificaties

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Aantal tekens

sectienaam: maximaal 140 aanbevolen

kenmerknaam: maximaal 140 aanbevolen

kenmerkwaarde: maximaal 1000

Subkenmerken

Sectienaam [section_name] (vereist)

Kenmerknaam [attribute_name] (vereist)

Kenmerkwaarde [attribute_value] (vereist)

Herhaalde waarde/veld

Ja

Tekst (tsv)

Algemeen:Producttype:Digitale speler,
Algemeen:Type digitale speler:Flash-gebaseerd,Scherm:Resolutie:432 x 240,Scherm:Diagonaalmaat:"2,5 inch"

XML (feeds)

<g:product_detail>
    <g:section_name>Algemeen</g:section_name>
    <g:attribute_name>Producttype</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Digitale speler</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Algemeen</g:section_name>
    <g:attribute_name>Type digitale speler</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Flash-gebaseerd</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Scherm</g:section_name>
    <g:attribute_name>Resolutie</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>432 x 240</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Scherm</g:section_name>
    <g:attribute_name>Diagonaalmaat</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>2,5 "</g:attribute_value>
</g:product_detail>

Link 3D-model [virtual_model_link]

Optioneel

3D-model van het product. Als deze er is, geef dan de bestemming voor 3D-functionaliteit op.

Syntaxis/type

URL (moet beginnen met http:// of https://)

Aantal tekens

Maximaal 2000 tekens

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

https://www.google.com/products/xyz.glb

XML (feeds)

<g:virtual_model_link>https://www.google.com/products/xyz.glb </g:virtual_model_link>

Informatie over varianten

Wij definiëren varianten als een groep soortgelijke artikelen die alleen verschillen door kenmerken zoals kleur [color] of stijl [style]. Door variantartikelen in te dienen, zorgt u dat Google de klantervaring kan verbeteren door uw producten op de juiste manier te groeperen in advertenties en vermeldingen in Google-services. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring.

Gegevens voor varianten indienen

• Begin met het indienen van een artikel voor elke variant.
    • Als u bijvoorbeeld een bepaald model van een mobiele telefoon aanbiedt in 4 kleuren (zwart, wit, zilver en rood) en 3 opslagcapaciteiten (8 GB, 16 GB en 32 GB), moet u 12 artikelvarianten indienen (Zwart 8 GB, Zwart 16 GB, Zwart 32 GB, Wit 8 GB, Wit 16 GB, enzovoort).
  • Geef voor elke artikelvariant unieke waarden op voor het kenmerk id [id], net als voor alle andere artikelen in uw productgegevens.
  • Als u artikelen wilt identificeren als varianten van elkaar, moet u ze groeperen met een productgroep-id [item_group_id]. Elk artikel in de groep moet dezelfde productgroep-id hebben. Als een gebruiker verschillende kleuren, patronen, maten, stijlen, enzovoort kan selecteren op de landingspagina van uw product, moet u deze identificeren als aparte artikelen, maar ze dezelfde productgroep-ID geven.
  • Neem in de titel variantkenmerken op die aangeven op welke manier elke variant uniek is. Dien een waarde in voor kleur [color] en/of productdetail [product_detail] om de artikelen van elkaar te onderscheiden.

Gebruik bij het maken van een titel [title] voor variantenartikelen dezelfde naam voor alle productvarianten, plus de variantkenmerken die het product uniek maken.

Voorbeeld:

• Google Nexus 5 Android Phone - 32GB - Zwart - Ontgrendeld - GSM
  • Google Nexus 5 Android Phone - 16GB - Wit - AT&T
Kenmerk Indeling Minimumvereisten in één oogopslag

Productgroep-id [item_group_id]

Optioneel; aanbevolen voor artikelen met meerdere varianten.

Identificeert varianten van een product/stijl

Syntaxis/type

Alleen ASCII

Maximaal 50 tekens

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

AB123-Sp14

XML (feeds)

<g:item_group_id>AB123-Sp14</g:item_group_id>

Gebruik een unieke waarde voor elke groep varianten.

Gebruik waar mogelijk de hoofd-SKU.

Gebruik dezelfde waarde wanneer u uw productgegevens aanpast.

Gebruik alleen geldige Unicode-tekens

Gebruik een productgroep-id [item_group_id] voor een set producten waarvan een of meer van deze kenmerken afwijken:

Als uw producten verschillen op basis van ontwerpelementen die niet worden vertegenwoordigd door de bovenstaande kenmerken, gebruikt u productgroep-id [item_group_id] niet

Gebruik dezelfde kenmerken voor elk product in de productgroep. Als een product bijvoorbeeld in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar is, gebruikt u maat [size] en kleur [color] voor elk product dat dezelfde waarde heeft voor productgroep-id [item_group_id].

Geur [scent]

Vereist voor alle producten in een productgroep die in verschillende geuren beschikbaar zijn.

Aanbevolen voor alle producten waarvoor de geur een belangrijk, onderscheidend kenmerk is.

De specifieke geur van een product

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Maximaal 100 tekens

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

Pine fresh

XML (feeds)

<g:scent>Pine fresh</g:scent>

Smaak [flavor]

Vereist voor alle producten in een productgroep die in verschillende smaken beschikbaar zijn.

Aanbevolen voor alle producten waarvoor de smaak een belangrijk onderscheidend kenmerk is.

De specifieke smaak van een product

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Maximaal 100 tekens

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

Spicy BBQ

XML (feeds)

<g:flavor>Spicy BBQ</g:flavor>

Indeling [format]

Vereist voor alle producten in een productgroep die een verschillende indeling hebben.

Aanbevolen voor alle producten waarvoor de indeling een belangrijk onderscheidend kenmerk is.

Media-indeling van een product

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Maximaal 100 tekens

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

Blu-ray

XML (Feeds)

<g:format>Blu-ray</g:format>

Capaciteit [capacity]

Vereist voor alle producten in een productgroep die met verschillende capaciteiten beschikbaar zijn.

Aanbevolen voor alle producten waarvoor de capaciteit een belangrijk, onderscheidend kenmerk is.

De vaste geheugenopslagcapaciteit van een elektronisch apparaat

Syntaxis/type

Geheel getal + maateenheid

Maximaal 100 tekens

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

16 GB

XML (feeds)

<g:capacity>16GB</g:capacity>

Er zijn 3 geaccepteerde waarden:

• MB
  • GB
  • TB

Gender [gender]

Aanbevolen voor alle producten in een productgroep die voor verschillende geslachten beschikbaar zijn en voor alle producten waarvoor het geslacht een belangrijk onderscheidend kenmerk is.

Gender van het artikel

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

male

XML (feeds)

<g:gender>male</g:gender>

Er zijn 3 geaccepteerde waarden:

• male
  • female
  • unisex

Dien alleen Engelse waarden in voor dit kenmerk. Als u vertaalde waarden indient, kan uw product zonder deze informatie worden getoond of worden afgekeurd.

Leeftijdsgroep [age_group]

Vereist voor alle producten in een productgroep die voor verschillende leeftijdsgroepen beschikbaar zijn.

Vereist voor alle kledingartikelen.

Aanbevolen voor alle producten waarvoor de leeftijdsgroep een belangrijk, onderscheidend kenmerk is.

De leeftijdsgroep waarop het artikel is getarget

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

adult

XML (feeds)

<g:age_group>adult</g:age_group>

Er zijn 5 geaccepteerde waarden:

• newborn
  • infant
  • toddler
  • kids
  • adult

Dien alleen Engelse waarden in voor dit kenmerk. Als u vertaalde waarden indient, kan uw product zonder deze informatie worden getoond of worden afgekeurd.

Maat [size]

Vereist voor alle producten in een productgroep die in verschillende maten beschikbaar zijn.

Vereist voor alle kledingartikelen in de productcategorieën Kleding en accessoires > Kleding en Kleding en accessoires > Schoenen en de bijbehorende subcategorieën.

Aanbevolen voor alle producten waarvoor maat een belangrijk, onderscheidend kenmerk is.

Maat van het product

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Maximaal 100 tekens

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

XL

XML (feeds)

<g:size>XL</g:size>

Maattype [size_type]

Alleen voor kledingartikelen:

Vereist voor producten in een productgroep die in verschillende maten beschikbaar zijn.

Vereist voor alle kledingartikelen in de productcategorieën 'Kleding en accessoires > Kleding' en de bijbehorende subcategorieën.

Het maattype van het artikel

Syntaxis/type

Tekenreeks (Unicode-tekens. Aanbevolen: alleen ASCII)

Herhaalde waarde/veld

Ja (maximaal 2 waarden)

Tekst (tsv)

petite

XML (feeds)

<g:size_type>petite</g:size_type>

<g:size_type>maternity</g:size_type>

Er zijn 6 geaccepteerde waarden: U kunt 2 waarden opgeven (bijvoorbeeld big en tall, of petite en maternity).

• regular
  • petite [kleine maten]
  • maternity
  • plus
  • tall
  • big

Dien alleen Engelse waarden in voor dit kenmerk. Als u vertaalde waarden indient, kan uw product zonder deze informatie worden getoond of worden afgekeurd.

Matensysteem [size_system]

Aanbevolen voor kledingartikelen

Matensysteem van een artikel

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

US

XML (feeds)

<g:size_system>US</g:size_system>

Er zijn 11 geaccepteerde waarden:

• US
  • UK
  • EU
  • DE
  • FR
  • JP
  • CN
  • IT
  • BR
  • MEX
  • AU

OPMERKING: wanneer het kenmerk niet is opgegeven voor een artikel, gebruiken we automatisch de standaardwaarden voor het doelland waar u het artikel verkoopt.

Kleur [color]

Vereist voor alle producten in een artikelgroep die in verschillende kleuren beschikbaar zijn.

Vereist voor alle kledingartikelen.

Aanbevolen voor alle producten waarvoor kleur een belangrijk, onderscheidend kenmerk is.

Kleur van het artikel

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Maximaal 100 tekens

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

Gold/Silver/Black

XML (feeds)

<g:color>Gold/Silver/Black</g:color>

Thema [theme]

Vereist voor alle producten in een productgroep die in verschillende thema's beschikbaar zijn.

Aanbevolen voor alle producten waarvoor het thema een belangrijk, onderscheidend kenmerk is.

Beschrijving van de thematische stijl, het beeld en het uiterlijk van een artikel

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Maximaal 100 tekens

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

Bears

XML (feeds)

<g:theme>Bears</g:theme>

Patroon [pattern]

Vereist voor alle producten in een productgroep die een verschillend patroon hebben.

Aanbevolen voor alle producten waarvoor het patroon een belangrijk, onderscheidend kenmerk is.

Patroon/afbeelding van het artikel

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Maximaal 100 tekens

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

Gestreept

XML (feeds)

<g:pattern>Gestreept</g:pattern>

Materiaal [material]

Vereist voor alle producten in een productgroep die in verschillende materialen beschikbaar zijn.

Aanbevolen voor alle producten waarvoor het materiaal een belangrijk, onderscheidend kenmerk is.

Materiaal van het artikel

Syntaxis/type

Tekst (Unicode-tekens)

Maximaal 200 tekens

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

Leather/Cotton

XML (feeds)

<g:material>Leather/Cotton</g:material>

Aantal [count]

Vereist voor alle producten in een productgroep die in verschillende kleuren beschikbaar zijn.

Aanbevolen voor alle producten waarvoor het aantal een belangrijk, onderscheidend kenmerk is.

Het aantal eenheden in een verpakkingscontainer van een bepaalde grootte

Syntaxis/type

Geheel getal + maateenheid

Maximaal 100 tekens

Herhaalde waarde/veld

Nee

Tekst (tsv)

30 tabletten

XML (feeds)

<g:count>30 caplets</g:count>