Tuotetietosäännöt

Tässä artikkelissa käsitellään Manufacturer Centerin hyväksymiin määritteisiin sovellettavia muotovaatimuksia ja muita vaatimuksia. Määritteet voivat olla pakollisia, suositeltuja tai valinnaisia. Jos pakollisille määritteille ei ilmoiteta arvoja, tuotetietojen lataus datasyötteeseen ei onnistu. Jos suositelluille tai valinnaisille määritteille ei ilmoiteta arvoja, järjestelmän tuotetiedot voivat olla puutteellisia, mutta tämä ei estä tuotetietojen latausta syötteeseen.

Tässä artikkelissa mainitaan usein termit ”tuotenimike” ja ”tuote”. Tuotenimikkeellä tarkoitetaan yhtä tuoteversiota. Tuote puolestaan voi kattaa useita tuoteversioita. Tuoteversiot voivat poiketa toisistaan esimerkiksi värin, koon tai tyylin osalta. Tuotenimikkeellä tarkoitetaan siis tietyn tuotteen yksittäistä tuoteversiota. Tuotetietotiedostossa on ilmoitettava kukin tuotenimike tai tuoteversio erikseen.

Huomaa, että datasyötteeseen voi lisätä vain englanninkielisiä määritteitä. Nämä on esitetty jäljempänä hakasulkeissa. Määritteiden yhteydessä olevan kuvauksen ja/tai käännöksen tarkoitus on ainoastaan havainnollistaa.

Huomioi myös, että jos lisäät useita arvoja toistuville määritteille (esim. ominaisuuskuvaukselle), saatamme näyttää vain muutamia ensimmäisiä arvoja.

Esimerkkitiedostoja:

Huom. Ilmoitetut arvot näkyvät asiakkaille, joten käytä arvoja, jotka asiakkaat ymmärtävät.

Perustiedot

Seuraavat määritteet sisältävät perustietoja tuotenimikkeistä.

Klikkaamalla määritetaulukossa annettuja linkkejä saat lisätietoja määritteistä ja niihin liittyvistä hyvistä käytännöistä.

Määrite Muoto Vähimmäisvaatimukset
Tunnus [id]

Pakollinen kaikille tuotteille
Tuotteen tunniste

Esimerkki
A2B4

Syntaksi/tyyppi
Enintään 50 merkkiä
Vain ASCII

Toistuva arvo/kenttä
Ei

Teksti (TSV)
Tddy-123-uk

XML (syötteet)
<g:id>tddy-123-uk</g:id>

Kun tuote on lisätty, tunnus [id] ei saa muuttua, kun päivität tiedot. Sitä ei myöskään voi käyttää jollekin muulle tuotteelle myöhemmin.

GTIN [gtin]

Pakollinen kaikille tuotteille
Tuotteen GTIN-numero

Syntaksi
Enintään 150 merkkiä
8-, 12-, 13- tai 14-numeroinen luku (UPC, EAN, JAN tai ISBN)

Toistuva arvo/kenttä
Kyllä

Teksti (TSV)
3234567890126

XML (syötteet)
<g:gtin>3234567890126</g:gtin>

MPN [mpn]

Suositellaan kaikille tuotteille
Tuotteen valmistajan osanumero

Syntaksi/tyyppi
Aakkosnumeeriset merkit
Enintään 70 merkkiä

Toistuva arvo/kenttä
Kyllä

Teksti (TSV)
GO12345OOGLE

XML (syötteet)
<g:mpn>GO12345OOGLE</g:mpn>

Nimi [title]

Pakollinen kaikille tuotteille

Tuotteen nimi

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Suositeltu merkkimäärä 80–140

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

Google Nexus 5 ‑Android-puhelin 32 Gt – musta – ei lukitusta – CDMA/GSM

XML (syötteet)

<g:title>Google Nexus 5 ‑Android-puhelin 32 Gt, musta, ei lukitusta, CDMA/GSM</g:title>

Noudata toimituksellisia sääntöjämme tarkasti. Älä esimerkiksi sisällytä nimeen mitään mainostekstiä äläkä käytä ISOJA KIRJAIMIA.

Tuotevaihtoehdoille on lisättävä jokaisen eri tuoteversion kuluttajille näkyvä nimi, josta eroavuudet selviävät.

Jos esimerkiksi Google Nexus 5 ‑Android-puhelin 32 Gt – ei lukitusta – CDMA on saatavana punaisena ja mustana, sinun täytyy ilmoittaa kaksi eri versiota seuraavilla nimillä:

1. Google Nexus 5 ‑Android-puhelin 32 Gt – punainen – ei lukitusta – CDMA
  2. Google Nexus 5 ‑Android-puhelin 32 Gt – musta – ei lukitusta – CDMA

Brändi [brand]

Pakollinen kaikille tuotteille

Tuotteen brändinimi

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

Acme-lelut

XML (syötteet)

<g:brand>Acme-lelut</g:brand>

Tuotteen nimi [product_name]

Valinnainen

Tuotteen ensisijainen nimi

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Suositeltu merkkimäärä 80–140

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

LaserJet-väritulostin CP2025

XML (syötteet)

<g:product_name>LaserJet-väritulostin CP2025</g:product_name>

Tuotemallisto [product_line]

Suositellaan kaikille tuotteille

Tuotteeseen liittyvän tuoteryhmän nimi

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

Creativa

XML (syötteet)

<g:product_line>Creativa</g:product_line>

Tuotetyyppi [product_type]

Valinnainen

Tuotteen tyyppi tai luokka

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit) ja symboli ">" hierarkioiden erottamiseen

Toistuva arvo/kenttä

Kyllä, suositeltava enimmäismäärä 10 tuotetta kohden

Teksti (TSV)

““Home & Garden > Kitchen , Dining & Table > Appliances > Refrigerator””, Household Appliances > Kitchen > Refrigerator

XML (syötteet)

<g:product_type>Home &amp; Garden &gt; Kitchen, Dining &amp; Table &gt; Appliances &gt; Refrigerator</g:product_type> <g:product_type>Household Appliances &gt; Kitchen &gt; Refrigerator</g:product_type>

Tuotteen yhteenveto [product_highlight]

Valinnainen

Tuotteen yhteenveto

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Merkkimäärä on 1–150 merkkiä yhteenvetoa kohden

Suositus: vain ASCII

Toistuva arvo/kenttä

Kyllä, suositeltu 4–6

Vähintään 2, enintään 100

Teksti (TSV)

"Tukee tuhansia sovelluksia, mm. Netflix, YouTube, HBO Now, Spotify, Showtime, Pandora, Google Play Elokuvat",Näytön enimmäisresoluutio 1080p,Tukee sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n Wi-Fi-verkkoja,"Tukee iOS-, Mac OS-, Windows-, Chrome OS- ja Android-laitteita"

XML (syötteet)

<g:product_highlight>Tukee tuhansia sovelluksia, mm. Netflix, YouTube, HBO Now, Spotify, Showtime, Pandora, Google Play Elokuvat</g:product_highlight>

<g:product_highlight>Näytön enimmäisresoluutio 1080p</g:product_highlight>

<g:product_highlight>Tukee sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n Wi-Fi-verkkoja</g:product_highlight>

<g:product_highlight>Tukee iOS-, Mac OS-, Windows-, Chrome OS- ja Android-laitteita</g:product_highlight>

Monipuoliset tuotetiedot

Monipuoliset tuotetiedot sisältävät esimerkiksi tuotteita koskevaa multimediasisältöä, kuten kuvia, videoita, linkkejä tai muotoiltuja tuotekuvauksia. Nämä tiedot eivät ole pakollisia, mutta lisämääritteet voivat vaikuttaa myönteisesti Shopping-mainosten ja maksuttomien listausten käyttökokemukseen, sillä ne tarjoavat asiakkaille monipuolisempaa tietoa tuotteista. Lue lisää multimediasisällön lataamisen arvosta

Määrite Muoto
Kuvaus [description]

Pakollinen
Tuotteen yksityiskohtainen pidempi kuvaus

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Vain ASCII

Suositeltu merkkimäärä 500–1 000

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

Punaiset, 160 x 200 cm:n kokoiset lakanat, jotka on valmistettu 100-prosenttisesta kudotusta polyesterikankaasta (300 TC). Setti sisältää muotoillun aluslakanan, pussilakanan ja kaksi vakiokokoista tyynyliinaa. Konepestävä; erityisen syväänmuotoillut reunat.

XML (syötteet)

<g:description>Punaiset, 160 x 200 cm:n kokoiset lakanat, jotka on valmistettu 100-prosenttisesta kudotusta polyesterikankaasta (300 TC). Setti sisältää muotoillun aluslakanan, pussilakanan ja kaksi vakiokokoista tyynyliinaa. Konepestävä; erityisen syväänmuotoillut reunat.</g:description>

Ominaisuuden kuvaus [feature_description]

Suositus
Rich-muotoinen kuvaus

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit) ja kuvat
Otsikko: suositus enintään 140
Teksti: suositeltu väli 250–700
Kuvalinkki: Vähintään 800 x 800 pikseliä

Alimääritteet
Otsikko [headline]
Teksti [text]
Kuvalinkki [image_link]

Toistuva arvo/kenttä
Kyllä; vähintään 2 tuotetta kohden, suositus 3–6

Teksti (TSV)

Nyt suuremmalla näytöllä:Tuotteen uusimmassa versiossa on entistä isompi näyttö, joka tuo uutta iloa elämään.:"http://example.com/image1.png",Suurempi resoluutio:"Tuotteessa on nyt 15 tuuman näyttö, joka on 10 kertaa tarkempi kuin aikaisemmissa tuotteissa – lisäksi 3,5-kertainen zoom.":

XML (syötteet)

<g:feature_description>
<g:headline>Nyt suuremmalla näytöllä</g:headline>
<g:text>Tuotteen uusimmassa versiossa on entistä isompi näyttö, joka tuo uutta iloa elämään.</g:text>
<g:image_link>http://example.com/kuva1.png</g:image_link>
</g:feature_description>
<g:feature_description>
<g:headline>Suurempi resoluutio</g:headline>
<g:text>Tuotteessa on nyt 15 tuuman näyttö, joka on 10 kertaa tarkempi kuin aikaisemmissa tuotteissa – lisäksi 3,5-kertainen zoom.</g:text>
</g:feature_description>

Kuvalinkki [image_link]

Pakollinen

Kuvamuodoksi hyväksytään (suositeltavuusjärjestyksessä) WEBP (.webp), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), animoimaton GIF (.gif) ja BMP (.bmp), ja kuvien tiedostotunnisteiden tulee vastata niiden muotoa.

Hyväksytyt URL-protokollat ovat http:// ja https://. Kaikki kuvan URL-osoitteessa käytetyt erikoismerkit on korvattava URL-koodaussääntöjen mukaisilla muodoilla (esimerkiksi pilkku = %2C).

Viitattujen sivustojen täytyy olla indeksoitavissa, eivätkä ne saa olla salasanasuojattuja. Käyttäjäagenteilla "googlebot" ja "googlebot-image" on oltava pääsy hakemistoon, jossa tiedosto sijaitsee. Lue lisää robots.txt-tiedoston määrittämisestä.

Tuotteen kuvan URL-osoite

Syntaksi/tyyppi

URL-osoite (alussa oltava http:// tai https://)

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

XML (syötteet)

</g:image_link>

Kuvamuodoksi hyväksytään (suositeltavuusjärjestyksessä) WEBP (.webp), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), animoimaton GIF (.gif) ja BMP (.bmp), ja kuvien tiedostotunnisteiden tulee vastata niiden muotoa.

Hyväksytyt URL-protokollat ovat "http://" ja "https://". Kaikki kuvan URL-osoitteessa käytetyt erikoismerkit on korvattava URL-koodaussääntöjen mukaisilla muodoilla (esimerkiksi pilkku = %2C).

Viitattujen sivustojen täytyy olla indeksoitavissa, eivätkä ne saa olla salasanasuojattuja. Käyttäjäagenteilla "googlebot" ja "googlebot-image" on oltava pääsy hakemistoon, jossa tiedosto sijaitsee. Lue lisää robots.txt-tiedoston määrittämisestä.
Lisäkuvalinkki [additional_image_link]

Suositus tuotteille, joista on useita kuvia

Tuotteen kuvien muut URL-osoitteet

Syntaksi/tyyppi

URL-osoite (alussa oltava http:// tai https://)

Toistuva arvo/kenttä

Kyllä, suositeltava enimmäismäärä 10 tuotetta kohden

Teksti (TSV)

http://www.example.com/image2.jpg,
http://www.example.com/image3.jpg,

XML (syötteet)

<g:additional_image_link>https://www.example.com/image2.jpg</g:additional_image_link> <g:additional_image_link>https://www.example.com/image3.jpg</g:additional_image_link><g:additional_image_link>https://www.example.com/image4.jpg</g:additional_image_link>

Videolinkki [video_link]

Valinnainen

Tuotteen videon URL-osoite

Syntaksi/tyyppi

YouTuben URL-osoite (alussa oltava http:// tai https://)

Toistuva arvo/kenttä

Kyllä, suositeltava enimmäismäärä 10 tuotetta kohden

Teksti (TSV)

https://www.youtube.com/watch?v=abc

XML (syötteet)

<g:video_link>https://www.youtube.com/watch?v=abc</g:video_link>

Tuotesivun URL-osoite [product_page_url]

Valinnainen

Valmistajan tuotetietosivun URL-osoite

Syntaksi/tyyppi

YouTuben URL-osoite (alussa oltava http:// tai https://)

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

http://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030

XML (syötteet)

<g:product_page_url>http://www.example.com/
asp/sp.asp?cat=12&id=1030</g:product_page_url>

Ensimmäinen näkymispäivä [disclosure_date]

Valinnainen

Tuotteen ensimmäinen näkymispäivä

Syntaksi/tyyppi

Päivämäärä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

2013-12-05

XML (syötteet)

<g:disclosure_date>2013-12-05</g:disclosure_date>

Rich-tuotesisältö [rich_product_content]

Valinnainen

Rich-tuotekuvauksia ja rich mediaa, jotka nostavat esiin tuotteen erityiset ominaisuudet.

Syntaksi/tyyppi

Erityinen strukturoitu data

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

Huom. Lainausmerkkien välinen kenttä on koodattava kokonaan, ja kentän sisällä olevat lainausmerkit täytyy välttää käyttämällä kahdenkertaisia lainausmerkkejä. CSV/TSV-vientitoiminnot hoitavat tämän yleensä puolestasi.

"

{

""@context"": {

""s"": ""http://schema.org/"",

""g"": ""http://schema.googleapis.com/""

},

""@type"": ""g:Showcase"",

""g:showcaseBlock"": [

{

""@type"": ""g:ShowcaseFeatureSet"",

""s:headline"": ""Ominaisuusjoukon otsikko"",

""s:itemListElement"": [

{

""@type"": ""g:ShowcaseFeature"",

""s:headline"": ""Ominaisuuden otsikko"",

""s:description"": ""Ominaisuuden kuvaus""

}

]

}

XML (syötteet)

Huom. Tämä täytyy koodata CDATA-muodossa XML-tiedostossa.

<g:rich_product_content><![CDATA[

{

"@context": {

"s": "http://schema.org/",

"g": "http://schema.googleapis.com/"

},

"@type": "g:Showcase",

"g:showcaseBlock": [

{

"@type": "g:ShowcaseFeatureSet",

"s:headline": "Ominaisuusjoukon otsikko",

"s:itemListElement": [

{

"@type": "g:ShowcaseFeature",

"s:headline": "Ominaisuuden otsikko",

"s:description": "Ominaisuuden kuvaus"

}

]

}

]

}

]]></g:rich_product_content>

Ensimmäinen myyntipäivä [release_date]

Valinnainen

Päivämäärä, jolloin tuote on ostettavissa

Syntaksi/tyyppi

Päivämäärä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

2013-12-05

XML (syötteet)

<g:release_date>2013-12-05</g:release_date>

Ohjevähittäishinta [suggested_retail_price]

Valinnainen

Valmistajan ohjevähittäishinta

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

USD 9.99

XML (syötteet)

<g:suggested_retail_price>USD 9.99 </g:suggested_retail_price>

Tuotetiedot [product_detail]

Valinnainen

Lisätiedot ja tekniset tiedot

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Merkkimäärät

Osion nimi: suositus enintään 140

Määritteen nimi: suositus enintään 140

Määritteen arvo: enintään 1 000

Alimääritteet

Osion nimi [section_name] (pakollinen)

Määritteen nimi [attribute_name](pakollinen)

Määritteen arvo [attribute_value] (pakollinen)

Toistuva arvo/kenttä

Kyllä

Teksti (TSV)

Yleistä:Tuotetyyppi:Digitaalinen soitin,
Yleistä:Digitaalisen soittimen tyyppi:Flash-pohjainen,Näyttö:Resoluutio:432 x 240,Näyttö:Diagonaalinen koko:"2,5"""

XML (syötteet)

<g:product_detail>
    <g:section_name>Yleistä</g:section_name>
    <g:attribute_name>Tuotetyyppi</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Digitaalinen soitin</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Yleistä</g:section_name>
    <g:attribute_name>Digitaalisen soittimen tyyppi</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Flash-pohjainen</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Näyttö</g:section_name>
    <g:attribute_name>Resoluutio</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>432 x 240</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Näyttö</g:section_name>
    <g:attribute_name>Diagonaalinen koko</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>2,5"</g:attribute_value>
</g:product_detail>

3D-mallilinkki [virtual_model_link]

Valinnainen

Tuotteen 3D-malli. Lisää kolmiulotteisen sisällön näyttöpaikka, jos mahdollista.

Syntaksi/tyyppi

URL-osoite (alussa on oltava http:// tai https://)

Merkkimäärät

Enintään 2 000 merkkiä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

https://www.google.com/products/xyz.glb

XML (syötteet)

<g:virtual_model_link>https://www.google.com/products/xyz.glb </g:virtual_model_link>

Version tiedot

Tuoteversioilla tarkoitamme samankaltaisia tuotenimikkeitä, jotka poikkeavat toisistaan vain värin [color] tai tyylin [style] tai muun määritteen osalta. Ilmoittamalla tuotteistasi useita versioita autat Googlea parantamaan käyttökokemusta sekä ryhmittelemään tuotteesi oikein Googlen palveluiden mainoksissa ja listauksissa.

Näin ilmoitat versiotiedot

• Aloita ilmoittamalla yksi tuotenimike kustakin tuoteversiosta.
    • Jos esimerkiksi tarjoat tietystä puhelinmallista neljää värivaihtoehtoa (musta, valkoinen, hopea ja punainen) ja kolmea tallennustilavaihtoehtoa (8 Gt, 16 Gt ja 32 Gt), sinun täytyy ilmoittaa yhteensä 12 erilaista tuoteversiota (musta 8 Gt, musta 16 Gt, musta 32 Gt, valkoinen 8 Gt, valkoinen 16 Gt jne.).
  • Lisää kullekin tuoteversiolle yksilöllinen tunnus [id] samoin kuin muillekin tuotetiedoissa oleville nimikkeille.
  • Jotta tuotenimikkeitä voidaan käsitellä tietyn tuotteen versioina, ne on ryhmiteltävä yhteen tuoteryhmän tunnuksen [item_group_id] avulla. Kullekin ryhmän tuotteelle on lisättävä sama tuoteryhmän tunnus. Nyrkkisääntönä on, että jos asiakas voi valita tuotteen laskeutumissivulla tuotteen värin, kuvioinnin, koon, tyylin jne., eri tuoteversiot kannattaa ilmoittaa yksittäisinä tuotenimikkeinä mutta ryhmiteltynä samalla tuoteryhmän tunnuksella.
  • Sisällytä versiokohtaiset määritteet kunkin tuotenimikkeen otsikkoon, jotta asiakas näkee heti, miten tuotenimike poikkeaa muista tuoteversioista. Tuoteversioita voi erottaa toisistaan esimerkiksi väri [color]- ja/tai tuotetiedot [product_detail] ‑määritteillä.

Kun lisäät tuoteversiolle nimi [title] ‑arvon, muista sisällyttää nimeen tuotteen kaikki versiot kattava tuotenimi sekä määritteet, jotka osoittavat, miten tuotenimike poikkeaa muista versioista.

Esimerkki:

• Google Nexus 5 ‑Android-puhelin – 32 Gt – musta – ei lukitusta – GSM
  • Google Nexus 5 ‑Android-puhelin – 16 Gt – valkoinen – AT&T
Määrite Muoto Vähimmäisvaatimukset

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id]

Valinnainen; suositellaan tuotteille, joista on useita versioita.

Ilmaisee tuotteen tai tyylin versiot

Syntaksi/tyyppi

Vain ASCII

Enintään 50 merkkiä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

AB123-Sp14

XML (syötteet)

<g:item_group_id>AB123-Sp14</g:item_group_id>

Käytä omaa arvoa kullekin versioryhmälle.

Käytä SKU-päätunnusta, jos mahdollista.

Pidä arvo samana päivittäessäsi tuotteen tietoja.

Käytä vain hyväksyttyjä Unicode-merkkejä

Lisää tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑arvo tuotteille, joiden ominaisuudet eroavat yhden tai useamman alla mainitun määritteen osalta:

Jos tuotteet eroavat muiden kuin edellä mainittujen ominaisuuksien osalta, älä käytä tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritettä.

Valitse samat määritteet tuoteryhmän jokaiselle tuotteelle. Jos esimerkiksi tuotteella on eri kokoja ja värejä, lisää koko [size]- ja väri [color] ‑määritteet kaikille tuotteille, joilla on sama tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑arvo.

Tuoksu [scent]

Pakollinen kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka eroavat toisistaan tuoksun perusteella.

Suositellaan kaikille tuotteille, joissa tuoksu on tärkeä erottava ominaisuus.

Tuotteen yksilöllinen tuoksu

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Enintään 100 merkkiä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

Männynraikas

XML (syötteet)

<g:scent>Männynraikas</g:scent>

Maku [flavor]

Pakollinen kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka eroavat toisistaan maun perusteella.

Suositellaan kaikille tuotteille, joissa maku on tärkeä erottava ominaisuus.

Tuotteen yksilöllinen maku

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Enintään 100 merkkiä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

Mausteinen BBQ

XML (syötteet)

<g:flavor>Mausteinen BBQ</g:flavor>

Muoto [format]

Pakollinen kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka eroavat toisistaan mediamuodon perusteella.

Suositellaan kaikille tuotteille, joissa mediamuoto on tärkeä erottava ominaisuus.

Tuotteen mediamuoto

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Enintään 100 merkkiä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

Blu-ray

XML (Syötteet)

<g:format>Blu-ray</g:format>

Kapasiteetti [capacity]

Pakollinen kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka eroavat toisistaan kapasiteetin perusteella.

Suositellaan kaikille tuotteille, joissa kapasiteetti on tärkeä erottava ominaisuus.

Elektronisen laitteen kiinteä tallennuskapasiteetti

Syntaksi/tyyppi

Kokonaisluku + mittayksikkö

Enintään 100 merkkiä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

16GB

XML (syötteet)

<g:capacity>16 Gt</g:capacity>

Sallittuja arvoja on kolme:

• MB
  • GB
  • TB

Sukupuoli [gender]

Suositellaan kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka eroavat toisistaan kohdesukupuolen perusteella ja joissa kohdesukupuoli on tärkeä erottava ominaisuus.

Tuotteen sukupuoli

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

male

XML (syötteet)

<g:gender>male</g:gender>

Sallittuja arvoja on kolme:

• male
  • female
  • unisex

Tällä määritteellä voi olla vain englanninkielisiä arvoja. Jos lisäät käännetyt arvot, tuotteesi saatetaan näyttää ilman näitä tietoja tai se voidaan hylätä.

Ikäryhmä [age_group]

Pakollinen kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka eroavat toisistaan kohdeikäryhmän perusteella.

Pakollinen kaikille vaatetustuotteille.

Suositellaan kaikille tuotteille, joissa ikäryhmä on tärkeä erottava ominaisuus.

Tuotteen kohdeikäryhmä

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

adult

XML (syötteet)

<g:age_group>adult</g:age_group>

Sallittuja arvoja on viisi:

• newborn
  • infant
  • toddler
  • kids
  • adult

Tällä määritteellä voi olla vain englanninkielisiä arvoja. Jos lisäät käännetyt arvot, tuotteesi saatetaan näyttää ilman näitä tietoja tai se voidaan hylätä.

Koko [size]

Pakollinen kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka eroavat toisistaan koon perusteella.

Pakollinen kaikissa Apparel & Accessories > Clothing ja Apparel & Accessories > Shoes ‑tuotekategorioiden ja niiden alakategorioiden tuotetiedoissa.

Suositellaan kaikille tuotteille, joissa koko on tärkeä erottava ominaisuus.

Tuotteen koko

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Enintään 100 merkkiä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

XL

XML (syötteet)

<g:size>XL</g:size>

Kokotyyppi [size_type]

Vain vaatetustuotteet:

Pakollinen kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka eroavat toisistaan koon perusteella.

Pakollinen kaikissa Apparel & Accessories > Clothing product ‑tuotekategorioiden ja niiden alakategorioiden tuotetiedoissa.

Tuote kokotyyppi

Syntaksi/tyyppi

Merkkijono (Unicode-merkit. suositus: vain ASCII)

Toistuva arvo/kenttä

Kyllä (enintään kaksi arvoa)

Teksti (TSV)

petite

XML (syötteet)

<g:size_type>pieni</g:size_type>

<g:size_type>maternity</g:size_type>

Hyväksyttyjä arvoja on kuusi. Voit lisätä kaksi arvoa (esimerkiksi big ja tall tai petite ja maternity).

• regular
  • petite
  • maternity
  • plus
  • tall
  • big

Tällä määritteellä voi olla vain englanninkielisiä arvoja. Jos lisäät käännetyt arvot, tuotteesi saatetaan näyttää ilman näitä tietoja tai se voidaan hylätä.

Kokojärjestelmä [size_system]

Suositellaan vaatetustuotteille

Tuotteen kokojärjestelmä

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

US

XML (syötteet)

<g:size_system>US</g:size_system>

Sallittuja arvoja on 11:

• US
  • UK
  • EU
  • DE
  • FR
  • JP
  • CN
  • IT
  • BR
  • MEX
  • AU

HUOM. Jos tuotteelle ei ole ilmoitettu määritettä, käytämme automaattisesti sen kohdemaan oletusarvoja, jossa myyt tuotetta.

Väri [color]

Pakollinen kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka eroavat toisistaan värin perusteella.

Pakollinen kaikille vaatetustuotteille.

Suositellaan kaikille tuotteille, joissa väri on tärkeä erottava ominaisuus.

Tuotteen väri

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Enintään 100 merkkiä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

Kulta/hopea/musta

XML (syötteet)

<g:color>Kulta/hopea/musta</g:color>

Teema [theme]

Pakollinen kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka eroavat toisistaan teeman perusteella.

Suositellaan kaikille tuotteille, joissa teema on tärkeä erottava ominaisuus.

Tuotteen teeman ja tyylin kuvaus ja ulkoasu

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Enintään 100 merkkiä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

Karhut

XML (syötteet)

<g:theme>Karhut</g:theme>

Kuvio [pattern]

Pakollinen kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka eroavat toisistaan kuvion perusteella.

Suositellaan kaikille tuotteille, joissa kuvio on tärkeä erottava ominaisuus.

Tuotteen malli/grafiikka

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Enintään 100 merkkiä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

Raidallinen

XML (syötteet)

<g:pattern>Raidallinen</g:pattern>

Materiaali [material]

Pakollinen kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka eroavat toisistaan materiaalin perusteella.

Suositellaan kaikille tuotteille, joissa materiaali on tärkeä erottava ominaisuus.

Tuotteen materiaali

Syntaksi/tyyppi

Teksti (Unicode-merkit)

Enintään 200 merkkiä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

Nahka/puuvilla

XML (syötteet)

<g:material>Nahka/puuvilla</g:material>

Määrä [count]

Pakollinen kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka eroavat toisistaan määrän perusteella.

Suositellaan kaikille tuotteille, joissa määrä on tärkeä erottava ominaisuus.

Tuotteiden määrä tietyn kokoisessa pakkauksessa

Syntaksi/tyyppi

Kokonaisluku + mittayksikkö

Enintään 100 merkkiä

Toistuva arvo/kenttä

Ei

Teksti (TSV)

30 kapselia

XML (syötteet)

<g:count>30 kapselia</g:count>