Zoekwoordstatus: definitie

De status van een zoekwoord die beschrijft of momenteel voor dat zoekwoord advertenties kunnen worden weergegeven.

Voor elk zoekwoord ziet u informatie over de huidige status in de kolom Status op de zoekwoordenpagina. Als meerdere statussen van toepassing zijn op een zoekwoord, geven wij als eerste de meest relevante status weer.

Dit zijn de zoekwoordstatussen die kunnen worden weergegeven:

Zoekwoordstatussen

Het zoekwoord bevindt zich in een bepaalde fase van het beoordelingsproces waarbij Google zoekwoorden beoordeelt om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan ons advertentiebeleid.

Vóór de beoordeling heeft uw zoekwoord de volgende status:

• Wordt beoordeeld: Het zoekwoord kan pas advertenties activeren nadat het is beoordeeld. Dit kan tot één werkdag duren.

Na de beoordeling heeft uw zoekwoord een van de volgende statussen:

• Geschikt: Het zoekwoord is beoordeeld en is geschikt om bijbehorende advertenties te activeren.
  • Geschikt (beperkt): Een andere factor beïnvloedt de prestaties van het zoekwoord
    • Laag zoekvolume: Het zoekwoord is tijdelijk opgeschort omdat het zeer weinig zoekverkeer op Google genereert, wat aangeeft dat het zoekwoord niet erg relevant is voor de zoekopdrachten van de meeste klanten.
    • Vanwege een lage kwaliteitsscore maar zelden weergegeven: De kwaliteitsscore van het zoekwoord is zeer laag en uw advertenties kunnen daardoor niet zo vaak worden weergegeven.
    • Onder geschat bod voor eerste pagina: Het zoekwoord is actief en kan de weergave van uw advertentie activeren. Het CPC-bod (kosten per klik) is echter lager dan het bedrag waarmee uw advertentie de meeste kans maakt om op de eerste pagina met Google-zoekresultaten te worden weergegeven.
    • Weinig pagina-overeenkomsten: Het zoekwoord is tijdelijk opgeschort omdat het overeenkomt met zeer weinig pagina's, wat aangeeft dat de term niet vaak voorkomt in content in het Display Netwerk.
  • Niet geschikt: Het zoekwoord activeert geen advertenties omdat het deel uitmaakt van een campagne of advertentiegroep die niet geschikt is.
    • 'Campagne onderbroken' of 'Advertentiegroep onderbroken': Het zoekwoord bevindt zich in een advertentiegroep of campagne die niet actief is omdat u deze eerder heeft onderbroken.
    • 'Campagne verwijderd' of 'Advertentiegroep verwijderd': Het zoekwoord bevindt zich in een advertentiegroep of campagne die niet actief is omdat u deze eerder heeft verwijderd.
    • 'Campagne in behandeling': Het zoekwoord bevindt zich in een campagne die nog niet actief is omdat de startdatum in de toekomst ligt.
    • 'Campagne beëindigd': Het zoekwoord bevindt zich in een campagne die niet meer actief is omdat de einddatum is verstreken.
    • 'Campagne opgeschort': Het zoekwoord bevindt zich in een campagne die tijdelijk is onderbroken omdat het saldo voor vooraf betalen niet toereikend is.
  • Afgekeurd: Het zoekwoord kan geen advertenties activeren omdat het in strijd is met het Google Ads-beleid.
  • Verwijderd: Het zoekwoord activeert geen advertenties omdat u het zoekwoord eerder heeft verwijderd.
  • Onderbroken: Het zoekwoord genereert geen advertenties omdat u het zoekwoord eerder heeft onderbroken.