Google-klik-ID (GCLID): definitie

De Google-klik-ID (GCLID) is een parameter die in de URL wordt doorgegeven bij advertentieklikken. Hiermee worden de campagne en andere kenmerken geïdentificeerd van de klik die is gekoppeld aan de advertentie om advertenties bij te houden en voor campagneattributie. In Google Ads kunt u deze parameter inschakelen door de instelling voor autotagging in te schakelen. De parameter is vereist voor 'Websiteconversies bijhouden' in Google Ads en wordt ook gebruikt om gegevens te koppelen tussen Google Ads en Google Analytics. De parameter kan ook worden gebruikt in combinatie met functies zoals Offline conversies bijhouden.