Populatie: definitie

Het totale aantal mensen in uw demografische doelgroep en locatie. Voor mediaplannen in Bereikplanner zijn populatiegegevens gebaseerd op:

• Censuspopulatie: het totale aantal mensen in de demografische doelgroep en op de targetlocatie op basis van volkstellingen.
  • Populatie digitaal: Het totale aantal mensen in de demografische doelgroep en op de targetlocatie dat in de afgelopen 30 dagen via internet heeft gerapporteerd.
  • Populatie TV: Het totale aantal mensen in de demografische doelgroep en op de targetlocatie dat aangaf in de afgelopen 30 dagen tv te hebben gekeken.
  • Populatie YouTube: Het totale aantal mensen in uw demografische doelgroep dat via advertenties op YouTube kan worden bereikt gedurende een gemiddelde periode van 30 dagen. Populatie wordt niet getoond voor sublocaties of doelgroepen.

Als u de populatie updatet in Bereikplanner, wordt het volgende geüpdatet:

• Het bereikpercentage
  • De populatiegrootte
  • De statistieken 'Doelkijkcijferpunt' (TRP) en 'Kosten per doelkijkcijferpunt' (CPP)

De populatiegrootte is niet van invloed op het aantal mensen dat uw mediaplan kan bereiken. Het totale bereik van uw plan kan groter zijn dan een bepaalde populatiegrootte.