Bereik conform doelgroep: definitie

Statistieken voor uniek bereik en frequentie houden nu rekening met co-viewing, wat plaatsvindt als meerdere mensen samen advertenties bekijken op verbonden tv's.

Het aantal mensen binnen de door de campagne gedefinieerde doelgroep dat u verwacht te bereiken. Het bereik conform doelgroep is gebaseerd op leeftijd, geslacht en geografische locatie van uw doelgroep.

Bereik conform doelgroep is het absolute aantal mensen in uw doelgroep dat wordt bereikt door een campagne. Het doelpercentagebereik daarentegen is het percentage van een demografische doelgroep dat wordt bereikt door uw campagne. U kunt het procentueel bereik conform doelgroep berekenen door het demografisch bereik conform doelgroep te delen door de demografische populatie conform doelgroep.

Voorbeeld

Stel dat uw advertentie een totaal van twee miljoen mensen in Nederland heeft bereikt van een geschat aantal van zeventien miljoen mensen die in Nederland wonen. Uw procentueel bereik conform doelgroep is dan 11,8%.

Gerelateerde link