Prominentie

Prominentie is een schatting van de zichtbaarheid van uw advertentie op de pagina met zoekresultaten. Factoren die de prominentie beïnvloeden:

• Advertentiepositie: Advertenties op hogere posities zijn prominenter omdat de kans groter is dat gebruikers de advertentie zien. Een advertentie krijgt gewoonlijk meer klikken naarmate deze doorschuift naar een hogere advertentiepositie. Advertenties op de toppositie staan naast de bovenste organische zoekresultaten. Advertenties op de toppositie staan over het algemeen boven de bovenste organische resultaten, maar kunnen voor bepaalde zoekopdrachten soms ook onder de bovenste organische resultaten worden getoond. De plaatsing van advertenties op de toppositie is dynamisch en kan veranderen op basis van de zoekopdracht van de gebruiker.
  • Advertentie-indelingen: Advertenties met een advertentie-indeling hebben een hogere prominentie dan advertenties zonder advertentie-indeling, omdat indelingen gewoonlijk tot meer aandacht voor en meer klikken op een advertentie leiden.

De prominentie wordt hoofdzakelijk gemeten aan de hand van de gemiddelde verandering in klikfrequentie (CTR) die plaatsvindt wanneer u advertentie-indelingen toevoegt of advertenties doorschuiven naar een hogere positie. Ook de unieke waarde van andere interacties, zoals een oproep via een click-to-call advertentie, kan bijdragen aan de prominentie.