Automatische biedstrategie: definitie

Een biedstrategie waarmee de biedingen voor uw advertenties automatisch worden ingesteld op basis van de kans dat die advertentie een klik of conversie oplevert. Elk type geautomatiseerde biedstrategie is bedoeld om u te helpen een bepaalde doelstelling voor uw bedrijf te behalen.

• Met automatisch bieden wordt al het harde werk voor u gedaan: er worden automatisch biedingen ingesteld die aansluiten op uw prestatiedoelen. In tegenstelling tot handmatige CPC-biedingen hoeft u biedingen niet handmatig te updaten voor specifieke advertentiegroepen of zoekwoorden.
  • Met verschillende typen automatische biedstrategieën kunt u het aantal klikken, de zichtbaarheid in zoekresultaten, het aantal conversies of de conversiewaarde vergroten.
  • Op conversies gebaseerde automatische biedstrategieën stellen voor elke veiling unieke biedingen in op basis van de informatie op het moment van de veiling beschikbaar is. Onder deze informatie vallen het tijdstip, de specifieke advertentie die wordt vertoond, of het apparaat, de locatie, de browser en het besturingssysteem van de gebruiker.
  • Automatische biedstrategieën leren steeds meer terwijl ze actief zijn. Hierbij wordt informatie verzameld over de prestaties van een bod, zodat deze informatie kan worden gebruikt voor toekomstige biedingen.
  • Alle automatische biedstrategieën zijn beschikbaar als portfoliostrategieën. Sommige zijn ook beschikbaar als standaardstrategieën.