IP-adres

Een uniek nummer dat wordt toegewezen aan elke computer of ander apparaat dat verbinding maakt met internet.

• IP-adressen (Internet Protocol) worden door internetproviders toegewezen aan apparaten met internettoegang. Soms wijzen internetproviders hetzelfde IP-adres toe aan een groot aantal computers. Daarom kunnen meerdere computers beschikken over identieke IP-adressen.
  • IP-adressen kunnen vaak worden gebruikt om de locatie te identificeren waarvandaan een computer verbinding maakt met internet. Wanneer u targeting op locatie instelt voor uw advertentiecampagne, ontvangt Google Ads via IP-adressen informatie over de klanten die een computer gebruiken in de door u getargete regio.
  • U kunt uitsluiting van IP-adressen gebruiken om te voorkomen dat uw advertentie wordt weergegeven aan een specifiek IP-adres.

Hoe IP-adressen worden weergegeven

IP-adressen kunnen in de volgende vormen worden weergegeven:

Versienaam Sjabloon Beschrijving
IPv4 x.x.x.x De x-en staan voor een reeks cijfers tussen 0 en 255, die octet wordt genoemd. Elk IPv4-adres moet drie punten en vier octetten bevatten.
IPv6 y : y : y : y : y : y : y : y De y-en staan voor secties genaamd segmenten en kunnen elke waarde zijn tussen 0000 en FFFF, waarbij de cijfers 0-9 en de letters A-F worden gebruikt. Er moeten 8 segmenten zijn, gescheiden door dubbele punten (niet door punten).

Over IP-adres uitsluiten
Zie artikelen over targeting op locatie