Targeting op locatie

Een instelling waarmee u uw targetlocaties kunt kiezen om contact te leggen met uw klanten. Informatie over hoe u advertenties target op geografische locaties.

• Met targeting op locatie kunt u specifieke locaties selecteren waar u uw advertenties wilt weergeven.
  • Deze advertenties kunnen standaard worden weergegeven aan mensen die zich (regelmatig) op uw locatie bevinden of die interesse hebben getoond in uw targetlocaties. Als u bijvoorbeeld een bakkerij heeft in Utrecht en ervoor kiest Utrecht als targetlocatie te gebruiken, kunnen uw advertenties worden weergegeven aan mensen die (regelmatig) in Utrecht zijn of aan mensen die interesse tonen in bakkerijen in Utrecht (of dat in het verleden hebben gedaan). U kunt ook andere locatieopties gebruiken om de locatietypen te beperken die u target.
  • Voor de meeste campagnetypen kunt u locaties kiezen waar u advertenties wilt weergeven. U kunt bijvoorbeeld hele landen kiezen of gebieden in een land zoals steden of specifieke territoriums, en zelfs een straal rond een locatie. U kunt ook uw Bedrijfsprofiel-locaties kiezen. Google Ads kan op basis van uw huidige instellingen ook gerelateerde locaties voorstellen die u kunt targeten.
  • U kunt verder locaties selecteren die u wilt uitsluiten in campagnes als u niet wilt dat de advertenties in specifieke regio's worden weergegeven.
  • Via targeting op locatie kunt u met de advertenties de juiste klanten voor uw bedrijf bereiken en daardoor de winst mogelijk vergroten.

Houd rekening met het volgende
Targeting op locatie is gebaseerd op diverse signalen, waaronder de instellingen, het apparaat en hoe gebruikers zich gedragen op ons platform. Op deze manier zet Google zich in om advertenties weer te geven aan gebruikers die aan uw locatie-instellingen voldoen. We kunnen geen volledige nauwkeurigheid garanderen voor elke situatie omdat deze signalen variëren.

Zoals altijd moet u uw algehele prestatiestatistieken in de gaten houden om te bepalen of u met de huidige instellingen uw advertentiedoelen bereikt en de instellingen indien nodig aanpassen.