Automatische betalingen

Als uw automatische betaling is geweigerd, heeft u mogelijk geen e-machtiging ingesteld voor uw creditcard of voldoet uw creditcard niet aan de RBI-regelgeving.

Abonneer u op dit community-e-mailgesprek voor richtlijnen om te voldoen aan de RBI-regelgeving.

Automatische betalingen is een betaalinstelling in Google Ads. Als u deze instelling gebruikt, genereert u eerst advertentiekosten, waarna deze automatisch in rekening worden gebracht via uw primaire betaalmethode.

Als u automatische betalingen gebruikt, worden uw advertentiekosten in rekening gebracht wanneer uw account een vooraf vastgesteld bedrag bereikt (de betalingsdrempel) en op de eerste dag van de maand.

U kunt de betalingsinstelling voor uw account wijzigen van automatische naar handmatige betalingen (en andersom) in de factureringsinstellingen van uw account. De optie om over te schakelen van automatische naar handmatige betalingen is alleen mogelijk in landen waar de optie voor handmatige betalingen beschikbaar is. Als u momenteel handmatige betalingen heeft ingesteld en deze optie niet meer beschikbaar is in uw land, kunt u alleen overschakelen naar automatische betalingen. U kunt dan niet meer terug naar handmatige betalingen. Meer informatie over de beschikbaarheid van de optie voor handmatige betalingen

Zo wijzigt u uw betaalinstelling:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Billing Icon en selecteer Instellingen.
  2. Open het gedeelte Hoe u betaalt en klik op Alternatieve betaalmethoden om andere beschikbare opties te openen.
  3. Klik op Overschakelen naar handmatige betalingen en volg de stappen in het pop-upvenster om de wijziging te bevestigen.

Als u meer dan één Google Ads-account heeft, is deze functie misschien niet in al uw accounts beschikbaar.

Betalingsdrempel

Als de kosten voor advertenties weergeven een bepaald bedrag bereiken, ook wel de betalingsdrempel genoemd, worden deze kosten automatisch in rekening gebracht via uw betaalmethode. De betalingsdrempel van uw account vindt u op de pagina Betalingsoverzicht. De betalingsdrempel wordt automatisch verhoogd als uw kosten dat bedrag bereiken vóór het einde van de maandelijkse betalingscyclus.

Grenzen voor drempelwaarden en betalingen op de eerste dag van de maand

• Als uw accountkosten de drempelwaarde bereiken voordat de maand is verstreken, wordt de drempel verhoogd. Dit kan een paar keer gebeuren totdat uw account de laatste drempel bereikt. De drempelwaarden zijn afhankelijk van uw account, land en valuta. Google kan de drempelwaarden ook updaten (verlagen of verhogen) om redenen die losstaan van uw accountkosten.
  • Het bedrag dat in rekening wordt gebracht, kan iets hoger zijn dan de drempelwaarde als uw account zeer snel kosten genereert. Er kunnen meerdere keren per maand kosten in rekening worden gebracht als uw account gedurende die periode de drempelwaarde voor facturering meerdere keren bereikt.
  • U krijgt geen e-mail of melding als uw betalingsdrempel wordt verhoogd, maar u kunt uw huidige drempel altijd bekijken op de pagina Betalingsoverzicht. Klik op de moersleutelhet gereedschapsicoonGoogle Ads | Moersleutel [icoon] om uw huidige drempel te bekijken en kies Overzicht onder Facturering. U vindt de drempelwaarde op de kaart Volgende automatische betaling.

Afhankelijk van de frequentie van de maandelijkse kosten kunnen sommige klanten hun betalingsdrempel verhogen tot boven het maximale bedrag dat automatisch is ingesteld, naar een hoger bedrag. Met deze instelling worden de kosten van gebruikers die regelmatig maandelijks betalen, minder vaak in rekening gebracht, maar tegen hogere bedragen.

Gebruik deze stappen om na te gaan of deze optie is aangezet in uw account en om de drempelwaarde te wijzigen:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Billing Icon en selecteer Instellingen.
  2. Open het gedeelte Hoe u betaalt en klik op de link Drempelwaarde bewerken. De aanbevolen drempelwaarde wordt dan getoond en u kunt uw drempelwaarde updaten.
  3. Als u uw betalingsdrempel wilt instellen op het aanbevolen bedrag, klikt u op Aanbevolen bedrag gebruiken en daarna op Opslaan.
  4. Als u wilt, kunt u elke betalingsdrempel instellen op een aanbevolen waarde en daarna op Opslaan klikken.
Opmerking: Voor sommige klanten in de Verenigde Staten wordt de drempelwaarde misschien vanaf november 2022 automatisch verhoogd. Hierdoor worden er elke maand minder vaak kosten in rekening gebracht.

Klanten kunnen zich afmelden voor de functie en eventuele toekomstige automatische drempelwaardeverhogingen.

Zo meldt u zich af voor het experiment:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Billing Icon en selecteer Instellingen.
  2. Open het gedeelte Hoe u betaalt en klik op de link Drempelwaarde bewerken. om uw drempelwaarde te updaten.
  3. Selecteer een ander bedrag voor de drempelwaarde of vink het selectievakje 'Afmelden voor automatische verhogingen van drempelwaarden' aan.