Weergavepercentage: definitie

De verhouding tussen het aantal betaalde weergaven van een videoadvertentie en het aantal vertoningen dat in aanmerking kwam voor weergaven.

Als u bijvoorbeeld 5 weergaven en 1000 vertoningen heeft gehad, is uw weergavepercentage 0,5%. De berekening is als volgt:

CTR calculation
  • Het weergavepercentage is vergelijkbaar met klikfrequentie (CTR), alleen worden hierbij geen klikken gemeten, maar het aantal mensen dat uw videoadvertentie heeft bekeken nadat ze deze op YouTube of in het Display Netwerk hebben gezien.
  • U kunt het weergavepercentage gebruiken om de waarde van uw videocampagnes op YouTube en in het Display Netwerk bij te houden.
Opmerking: Vertoningen van indelingen die niet geschikt zijn voor weergave, zoals bumperadvertenties of in-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen, worden niet geteld.