URL-parameter

Een manier om informatie over een klik door te geven via de URL.

Als u URL-parameters in uw URL's invoegt, kunnen uw URL's informatie over klikken bijhouden. URL-parameters bestaan uit een sleutel en een waarde, gescheiden door een gelijkteken (=), en worden aan de URL gekoppeld met een en-teken (&). De eerste parameter staat in de URL altijd na een vraagteken. Bijvoorbeeld: http://example.com?product=1234&utm_source=google

Er zijn twee soorten URL-parameters die u kunt gebruiken in het trackingsjabloon of de aangepaste parameter van uw advertentie:

1. Parameters die de content wijzigen geven informatie door aan de bestemmingspagina en moeten alleen in de uiteindelijke URL worden ingevoegd. De URL http://example.com?productid=1234 leidt de gebruiker bijvoorbeeld rechtstreeks naar de pagina van product 1234 op uw website.
  2. Trackingparameters geven in het trackingsjabloon informatie door over de klikken voor uw account, campagne of advertentiegroep. Er zijn twee typen trackingparameters:
    • Aangepaste parameters zijn waarden die door de adverteerder worden gedefinieerd en in het trackingsjabloon kunnen worden ingesteld. U kunt in de aangepaste parameters van uw campagne bijvoorbeeld {_campaign}=branding of {_campaign}=leads definiëren en het trackingsjabloon van uw account instellen op {lpurl}?source_campaign={_campaign}. Meer informatie
    • ValueTrack-parameters vertegenwoordigen in een URL-parameter de waarde (bijvoorbeeld {network} in de URL-parameter network={network}). De {network}-parameter houdt in de URL van de bestemmingspagina van uw advertentie bij uit welk netwerk een klik afkomstig is (zoeknetwerk of Display Netwerk). Meer informatie

URL-parameters met ankers en AJAX-fragmenten

Of u voor tracking nu de uiteindelijke URL, een trackingsjabloon of een andere URL-parameter gebruikt, het is belangrijk om te weten welke invloed de ankers (#) en AJAX-fragmenten (#!) op uw URL's hebben. Als u in uw uiteindelijke URL een anker of AJAX-fragment gebruikt en uw trackingsjabloon voegt aan het eind van de uiteindelijke URL extra parameters toe, dan moet u alle trackingparameters in uw uiteindelijke URL zetten. Idealiter komen deze parameters in uw uiteindelijke URL na een {ignore}-tag. Telkens wanneer u de {ignore}-parameter gebruikt in een uiteindelijke URL die tijdens crawls een # of #! bevat, wordt alles tussen de {ignore}-parameter en de # of #! gezien als trackinggegevens.

Voorbeeld

Uiteindelijke URL: http://site.com?{ignore}param=1&tracking=1&device={device}#anchor

Trackingsjabloon: http://redirect.com?url={unescapedlpurl}

Gerelateerde links

Tracking en omleidingen beheren in 'URL-opties'

Klikken bijhouden met ValueTrack

Uw bestemmingspagina testen