Actieve weergave

Actieve weergave is een technologie op YouTube, op bepaalde websites in het Display Netwerk en in bepaalde apps waarmee Google Ads kan bepalen of uw advertentie zichtbaar is voor potentiële klanten. Statistieken voor Actieve weergave kunnen worden gebruikt voor video- en display-campagnes om u inzicht te geven in hoe vaak uw advertentie wordt getoond op een positie op een webpagina, op een apparaat of in een app waar gebruikers deze kunnen zien.

Statistieken van Actieve weergave voldoen aan de huidige branchenormen voor metingen van de zichtbaarheid van online advertenties. Volgens de richtlijnen van de Media Rating Council zijn dit de normen voor metingen van de zichtbaarheid van advertenties:

• Een display-advertentie wordt geteld als zichtbaar wanneer minimaal 50% van de advertentie gedurende minstens 1 seconde zichtbaar is op het scherm.
    • Voor grote display-advertenties van 242.500 pixels of meer wordt de advertentie als zichtbaar beschouwd wanneer minimaal 30% van de advertentie gedurende minstens 1 seconde zichtbaar is.
  • Een videoadvertentie wordt geteld als zichtbaar wanneer minimaal 50% van de advertentie zichtbaar is op het scherm terwijl de video gedurende minstens 2 seconden wordt afgespeeld.