Deep link

Een type bestemmings-URL in een advertentie die gebruikers naar een specifieke pagina in een app leidt.

• Voor advertenties op het web kunt u een eenvoudige bestemmings-URL gebruiken, zoals www.example.com, om mensen naar de bestemmingspagina van uw website te sturen. Wilt u mensen echter rechtstreeks naar een productpagina op uw website sturen, dan moet u een andere URL gebruiken, met iets meer informatie. Bijvoorbeeld: www.example.com/product_1234. Voor mobiele apps wordt dit laatstgenoemde type URL een 'deep link' genoemd.
  • Als bestemmings-URL in een app-engagement-advertentie kunt u een 'gewone' link gebruiken, zodat uw app wordt gestart, maar u kunt ook een deep link gebruiken, zodat gebruikers rechtstreeks naar een bepaald scherm in uw app worden geleid. Voor deze links zijn trackingparameters toegestaan.
  • Deep links worden niet automatisch ingesteld wanneer u uw app maakt en werken voor iOS-apps anders dan voor Android-apps. Voor app-engagement-campagnes in het zoeknetwerk genereren we aan de hand van uw deep link een app-URI, zodat uw advertenties compatibel zijn met Google Zoeken.

Hoe deep links eruitzien

Deep links bestaan doorgaans uit twee delen: een schema en een host en pad. App-URI's, feitelijk deep links met een andere indeling, hebben nog een derde deel: de app-pakket-ID. De URL mag ook een trackingparameter bevatten.

• De app-pakket-ID is de unieke ID van uw app. Veel ontwikkelaars maken een pakket-ID door het internetdomein van de app om te draaien. Apps die door Google worden gepubliceerd, beginnen dan bijvoorbeeld met 'com.google'.
  • Het schema is een deel van de link dat aangeeft welke app er moet worden gestart. U kunt voor uw app 'http' gebruiken, maar ook een aangepast schema dat begint met de naam van de app of website.
  • Host en pad geven de unieke locatie in de app aan waar uw inhoud zich bevindt. U geeft voor uw app aan naar welke locatie gebruikers moeten worden geleid wanneer ze op uw advertentie klikken, of wat er moet gebeuren wanneer uw app wordt gestart.
  Deep link App-URI
Definitie Een deep links geeft de locatie in uw app aan waar de inhoud zich bevindt die u wilt weergeven. Een app-URI is een deep link-indeling waarmee uw app kan worden geïntegreerd in Google Zoeken. U ziet deze indeling wanneer u uw advertenties bewerkt.
Indeling {schema}://{hostpad} android-app://{pakket-ID}/{schema}/{hostpad}
Voorbeeld exampleapp://productid_1234 android-app://com.example.android/exampleapp/productid_1234

Meer informatie over hoe advertenties voor app-engagement werken
Meer informatie op onze website voor ontwikkelaars over hoe u deep links instelt