Ongeldige klikken

Klikken op advertenties die door Google als illegaal worden beschouwd, zoals onbedoelde klikken of klikken die zijn veroorzaakt door schadelijke software.

• Hier ziet u slechts een paar voorbeelden van wat Google als ongeldige klikken beschouwt:
    • Handmatige klikken, bedoeld om uw advertentiekosten te verhogen of de winst te vergroten voor website-eigenaren die uw advertenties hosten.
    • Klikken door geautomatiseerde klikprogramma's, robots of andere misleidende software.
    • Overbodige klikken die geen extra waarde bieden voor de adverteerder, zoals de tweede klik van een dubbelklik.
    • Elke klik op een Google Ads-advertentie wordt door ons systeem onderzocht. Google beschikt over geavanceerde systemen om ongeldige klikken en vertoningen op te sporen en uit uw accountgegevens te verwijderen.
    • Wanneer Google vaststelt dat bepaalde klikken ongeldig zijn, proberen we die automatisch uit uw rapporten en betalingen te filteren, zodat u voor die klikken niet wordt gefactureerd. Als we ongeldige klikken aantreffen die niet automatisch zijn gedetecteerd, ontvangt u voor deze klikken mogelijk een tegoed. Deze tegoeden worden correcties wegens 'ongeldige activiteit' genoemd.
    • Problemen met ongeldige klikken identificeren en oplossen