Ongeldige klikken: definitie

Klikken op advertenties die Google als onrechtmatig beschouwt, zoals onbedoelde klikken of klikken als gevolg van schadelijke software.

Elke klik op een advertentie wordt door ons systeem onderzocht. Google beschikt over geavanceerde systemen om ongeldige klikken en vertoningen op te sporen en uit uw accountgegevens te verwijderen. Als Google vaststelt dat bepaalde klikken ongeldig zijn, proberen we die automatisch uit uw rapporten en betalingen te filteren, zodat er voor die klikken geen kosten in rekening worden gebracht. Als we ongeldige klikken aantreffen die niet automatisch zijn gedetecteerd, ontvangt u voor deze klikken mogelijk een tegoed. Deze tegoeden worden correcties wegens 'ongeldige activiteit' genoemd.

Hier zijn enkele voorbeelden van wat Google mogelijk als ongeldige klikken beschouwt:

• Handmatige klikken, bedoeld om uw advertentiekosten te verhogen of de winst te verhogen voor website-eigenaren die als host optreden voor uw advertenties.
  • Klikken die zijn gegenereerd door geautomatiseerde kliktools, robots of andere misleidende software.
  • Overbodige klikken die de adverteerder niets opleveren, zoals de tweede klik van een dubbelklik.
Opmerking: In zeldzame gevallen kan een klik als ongeldig worden beschouwd en worden verwijderd, maar dat geldt niet per se voor de conversie. Dit leidt er soms toe dat het aantal conversies hoger is dan het aantal klikken.