Zichtbare URL: definitie

Het webpagina-adres dat meestal als groene tekst in uw advertentie wordt weergegeven.

Display URL
  • Dankzij de zichtbare URL krijgen gebruikers een idee van waar ze terechtkomen als ze op uw advertentie klikken. De bestemmingspagina die u opgeeft in de vorm van een uiteindelijke URL, is meestal specifieker. Als uw zichtbare URL www.example.com is, kan uw uiteindelijke URL bijvoorbeeld example.com/sweaters zijn.
  • Voor uitgebreide tekstadvertenties bestaat de zichtbare URL uit het domein van uw uiteindelijke URL (en het subdomein, als u dat heeft) en de twee optionele Pad-velden van maximaal 15 tekens elk.

• In zeldzame gevallen wordt uw subdomein mogelijk niet aan uw zichtbare URL toegevoegd. Als uw subdomein bijvoorbeeld gebruik maakt van een handelsmerk, wordt uw subdomein mogelijk niet opgenomen in de zichtbare URL. Meer informatie over het handelsmerkbeleid van Google Ads
    • Google brengt voortdurend wijzigingen aan in Google Ads. Als gevolg daarvan kan Google de domeincomponent van uw zichtbare URL updaten.
  • De zichtbare URL wordt mogelijk in uw advertentie weergegeven met het voorvoegsel 'www.' in kleine letters (zelfs als u dit invoert met hoofdletters). Als uw URL met een subdomein begint, mag uw zichtbare URL het subdomein bevatten (bijvoorbeeld support in support.google.com ).