Cookie: definitie

Een klein bestand dat wordt opgeslagen op computers van gebruikers om voorkeuren en andere informatie vast te leggen die op bezochte webpagina's wordt gebruikt.

• Cookies kunnen instellingen van gebruikers voor bepaalde websites opslaan en soms worden gebruikt om bij te houden hoe bezoekers op websites terechtkomen en deze websites gebruiken.
  • Google gebruikt cookies op verschillende manieren. Remarketing en Google Analytics maken bijvoorbeeld beide gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat uw advertenties worden weergegeven of om bij te houden hoe succesvol u bent.
  • De functie Conversies bijhouden van Google Ads maakt ook gebruik van cookies. Om uw verkopen en andere conversies via uw advertentie bij te houden, plaatst deze functie een cookie op de computer van een gebruiker wanneer die gebruiker op een advertentie klikt.
  • Cookies kunnen soms problemen veroorzaken wanneer u inlogt of door uw Google Ads-account bladert. U kunt dit probleem het beste verhelpen door het cachegeheugen en de cookies te wissen die zijn opgeslagen voor uw internetbrowser.

Cache en cookies wissen