'Doel-CPA-biedingen': definitie

Doel-CPA-biedingen is een automatische biedstrategie waarmee biedingen worden ingesteld om zo veel mogelijk conversies te krijgen tegen de doelkosten per actie (CPA) die u instelt.

• Als het uw belangrijkste advertentiedoel is om conversies te krijgen (zoals verkopen, registraties of downloads van mobiele apps), kunt u met doel-CPA-biedingen het aantal conversies voor uw budget verhogen. Met deze tool kunt u ook proberen het aantal verkopen te verhogen terwijl u minder betaalt voor de klikken die verkopen opleveren.
  • Doel-CPA-biedingen gebruiken de gegevens van Conversies bijhouden om niet-rendabele klikken te voorkomen en meer conversies te krijgen tegen lagere kosten. Op basis van de conversiegeschiedenis van uw campagne bepalen doel-CPA-biedingen het optimale CPC-bod (kosten per klik) voor uw advertentie wanneer deze in aanmerking komt voor weergave. Er wordt een hoger CPC-bod ingesteld voor waardevollere klikken en een lager CPC-bod voor minder waardevolle klikken.
  • Met 'Doel-CPA-biedingen' moet u een doel-CPA instellen (het gemiddelde bedrag dat u bereid bent te betalen voor een conversie). Met de simulator voor doel-CPA kunt u een schatting maken van hoe wijzigingen in uw doel-CPA uw conversievolume kunnen beïnvloeden.
  • Een vergelijkbare functie is Verbeterde CPC (ECPC), waarmee u ook meer verkopen of andere conversies kunt stimuleren. Het belangrijkste verschil is dat met ECPC aanpassingen worden aangebracht voor maximum CPC-biedingen die u handmatig heeft ingesteld. Doel-CPA stelt biedingen in om uw doel-CPA te behalen.
  • Engagements voor TrueView for Action-advertenties worden gedefinieerd als klikken op de advertentie of 10 seconden kijktijd. Als beide zich voordoen, wordt alleen de klik geteld. Als een gebruiker een videoadvertentie ten minste 10 seconden bekijkt, geldt dit als het pad naar een websiteconversie als de conversie binnen 3 dagen na de engagement plaatsvindt. Als een gebruiker op uw advertentie klikt, wordt een resulterende conversie binnen de huidige conversieperiode aan deze klik toegeschreven.