Google-doorschakelnummer

Een Google-doorschakelnummer is een uniek telefoonnummer van Google dat u in uw advertenties kunt gebruiken om de gesprekken naar uw bedrijf bij te houden. U kunt deze functie gebruiken door gespreksrapportage aan te zetten in de accountinstellingen.

Landen waar Google-doorschakelnummers beschikbaar zijn

Google-doorschakelnummers zijn momenteel beschikbaar in de volgende landen:

Nationale vlag

Landnaam

Gratis telefoonnummer

Lokaal nummer

Argentina flag Argentinië ja, bevestigd ja, bevestigd
Australische vlag Australië ja, bevestigd ja, bevestigd
Belgium flag België ja, bevestigd ja, bevestigd
Braziliaanse vlag Brazilië ja, bevestigd ja, bevestigd
Canadese vlag Canada ja, bevestigd ja, bevestigd
Chile Flag Chili ja, bevestigd ja, bevestigd
Columbia flag icon Colombia ja, bevestigd ja, bevestigd
Czech Republic Flag Tsjechië ja, bevestigd ja, bevestigd
* Denemarken ja, bevestigd
Frankrijk Frankrijk ja, bevestigd ja, bevestigd
Duitse vlag Duitsland ja, bevestigd ja, bevestigd
Hungary flag* Hongarije ja, bevestigd ja, bevestigd
India** India ja, bevestigd
Indonesië Indonesië ja, bevestigd ja, bevestigd
Ierland Ierland ja, bevestigd ja, bevestigd
Israel flag icon Israël ja, bevestigd ja, bevestigd
Italian Flag Italië ja, bevestigd ja, bevestigd
Japan Flag** ‡ Japan ja, bevestigd ja, bevestigd
Mexico flag icon Mexico ja, bevestigd ja, bevestigd
Poland flag Polen ja, bevestigd ja, bevestigd
Portugal flag Portugal ja, bevestigd ja, bevestigd
Romanian flag icon Roemenië ja, bevestigd ja, bevestigd
Russia flag icon Rusland ja, bevestigd ja, bevestigd
Slovakia flag icon Slowakije ja, bevestigd ja, bevestigd
South Africa Zuid-Afrika ja, bevestigd ja, bevestigd
Spain flag icon Spanje ja, bevestigd ja, bevestigd
Sweden Zweden ja, bevestigd ja, bevestigd
Switzerland flag icon Zwitserland ja, bevestigd ja, bevestigd
United Kingdom* Verenigd Koninkrijk ja, bevestigd ja, bevestigd
United States Verenigde Staten ja, bevestigd ja, bevestigd

*Gratis nummer gelijk aan een lokaal nummer

**Voor sommige gesprekken wordt in Beller-ID een Google-nummer getoond, niet het nummer van de gebruiker

‡In Japan is Google Connect Asia Pacific Pte. Ltd. uw dienstverlener.

*Gratis telefoonnummer is gelijk aan een lokaal nummer

**In Beller-ID wordt een Google-nummer getoond, niet het nummer van de gebruiker

Hoe het werkt

Als u gespreksrapportage aanzet, krijgt u van Google een uniek telefoonnummer dat bij uw advertenties of extensies wordt weergegeven. Als een gebruiker dit telefoonnummer belt of hier een bericht naar verstuurt, stuurt Google Ads het gesprek of het bericht door naar uw zakelijke telefoonnummer. Daarna kunt u gedetailleerde rapporten bekijken over gesprekken of berichten die via uw advertenties zijn gegenereerd.

Over telefoonnummers

Indien mogelijk hebben Google-doorschakelnummers hetzelfde netnummer als uw bedrijf. Anders wordt er een lokaal netnummer voor uw geografische regio gebruikt. In bepaalde gevallen is er mogelijk geen lokaal Google-doorschakelnummer beschikbaar. Als dit het geval is, wordt bij uw advertentie een gratis Google-doorschakelnummer weergegeven. Google-doorschakelnummers zijn gratis, kosten evenveel als een lokaal nummer of zijn lokale nummers.

Belangrijk: Aangezien Google-doorschakelnummers die zijn gekoppeld aan uw gespreksrapportage, eigendom van Google zijn, kunnen ze worden gewijzigd of opnieuw worden toegewezen. Daarom kunt u het Google-doorschakelnummer uitsluitend gebruiken voor gespreks- en berichtenrapportage en om belconversies bij te houden via uw website.

Waar doorschakelnummers niet werken

Display Netwerk: Belextensies die het Display Netwerk targeten, bieden geen ondersteuning voor Google-doorschakelnummers of het bijhouden van gesprekken als conversies.

Advertenties met weinig verkeer: Google-doorschakelnummers worden mogelijk niet getoond met desktopadvertenties als de advertentiegroep niet een minimumaantal klikken in een periode van 4 weken krijgt. In dat geval wordt uw zakelijke telefoonnummer getoond (er is geen minimumvereiste voor advertenties op geavanceerde mobiele apparaten).

Buiten Google Ads: Google-doorschakelnummers mogen niet worden gekopieerd en gepromoot buiten Google Ads. Deze nummers zijn eigendom van Google en kunnen op elk moment worden gewijzigd of aan een ander bedrijf worden toegewezen.

Belboomsystemen van vroege media: Vroege media is niet geschikt voor het bijhouden van belconversies van Google Ads en kan ertoe leiden dat gemiste gesprekken worden gerapporteerd.

Veelgestelde vragen

Welk telefoonnummer wordt in mijn advertenties getoond als gespreksrapportage is aangezet?

Bij mobiel verkeer wordt uw zakelijke telefoonnummer weergegeven in de advertentie. Nadat gebruikers op de advertentie hebben geklikt, zien ze het Google-doorschakelnummer in de kiezer.

Animated GIF displaying Goolge Forwarding Number on mobile display

Bij computer- en tabletverkeer kan een Google-doorschakelnummer in de advertentie worden getoond, maar alleen als uw advertentiegroep in een periode van 4 weken een minimumaantal klikken krijgt.

Desktop Google forwarding number animated explainer gif

Hoe verwijder ik een Google-doorschakelnummer uit mijn advertenties?

U kunt doorschakelnummers verwijderen door gespreksrapportage uit te zetten. Nadat deze wijziging is doorgevoerd, wordt uw zakelijke telefoonnummer in uw advertenties getoond. Houd er rekening mee dat de gekoppelde gespreks- of berichtenrapporten niet meer beschikbaar zijn nadat u gespreks- of berichtenrapportage heeft uitgezet. Meer informatie over hoe u gespreksrapportage voor uw campagnes beheert

Worden Google-doorschakelnummers voor onbepaalde tijd aan mijn advertentie toegewezen?

Een Google-doorschakelnummer is bedoeld om de prestaties van uw bel- of berichtadvertenties bij te houden. Het nummer kan in de loop van de tijd variëren. Het wordt daarom afgeraden het Google-doorschakelnummer buiten uw advertentiecampagne met Google Ads te kopiëren of te promoten.

Wat gebeurt er als iemand het Google-doorschakelnummer belt, het nummer opslaat en later opnieuw belt?

Na een telefoontje kan een gebruiker het bedrijf nog maximaal 60 dagen bellen via het nummer. Telkens als de gebruiker binnen die periode belt, wordt de periode van 60 dagen gereset en worden gesprekken nog 60 dagen doorgeschakeld. Nadat een hele periode van 60 dagen is verstreken, worden gesprekken naar het bedrijf niet meer via het nummer doorgeschakeld.

Wat gebeurt er als iemand niet belt nadat diegene op de advertentie heeft geklikt, het Google-doorschakelnummer heeft opgeschreven en later terugbelt?

Als de gebruiker het Google-doorschakelnummer binnen ongeveer 30 minuten (tot ongeveer 2 uur in bepaalde markten) na het bekijken van de advertentie belt, wordt het gesprek doorverbonden. Als de gebruiker het eerste gesprek buiten deze eerste periode plaatst, wordt het gesprek niet doorgeschakeld. Dit komt zelden voor, omdat het overgrote deel van de gesprekken plaatsvindt binnen 5 minuten nadat de gebruiker een Google-doorschakelnummer in een advertentie of op een website heeft gezien.