Kosten per weergave (CPV): definitie

Een biedmethode voor videocampagnes waarbij u betaalt voor een weergave. Een weergave wordt geteld wanneer een kijker 30 seconden van uw videoadvertentie bekijkt (of de gehele video als deze minder dan 30 seconden duurt) of wanneer er interactie met de advertentie plaatsvindt, afhankelijk van wat zich als eerste voordoet. Video-interacties omvatten klikken op de overlays met call-to-action (CTA), kaarten en begeleidende banners. Door CPV-biedingen in te stellen, laat u Google weten hoeveel u maximaal bereid bent te betalen voor elke weergave.

• U kunt een maximum CPV-bod voor uw videoadvertenties selecteren wanneer u uw advertentiegroep maakt. 'Maximum' betekent dat wat u betaalt voor een weergave, gelijk of lager is dan uw bod, afhankelijk van de biedingen van andere adverteerders.
  • De CPV-biedoptie is alleen beschikbaar als u kiest voor TrueView-videoadvertenties.
Opmerking: In de rapportage omvat de statistiek voor kosten per weergave alleen kosten die in aanmerking kwamen voor weergaven. Sommige advertentie-indelingen, zoals bumperadvertenties of in-stream advertenties die niet kunnen worden overgeslagen, komen niet in aanmerking voor weergaven.