Autotagging: definitie

Dit is een functie die automatisch een parameter aan uw URL's toevoegt om offline conversies bij te houden en uw advertentieprestaties te rapporteren met behulp van programma's voor het bijhouden van websites, zoals Google Analytics.

• Met autotagging wordt de parameter GCLID (Google Click Identifier) gekoppeld aan de URL waarop uw klanten klikken. Zo weet u voor elk bezoek aan uw website op welke advertentie is geklikt.
  • Google Analytics en soortgelijke programma's kunnen de informatie van URL's met autotagging gebruiken om u inzicht te geven in welk Google Ads-zoekwoord een bezoeker naar uw site heeft gebracht, uit welke campagne dat zoekwoord kwam en hoeveel de betreffende klik kostte. U kunt deze informatie ook gebruiken om complexe conversies te importeren in Google Ads, zowel online als offline.
  • U kunt deze informatie gebruiken om complexe conversies (online of offline) te importeren in Google Ads.

Tip

Als u een API gebruikt, kan de parameter GCLID ook meer informatie over elke klik versturen naar het prestatierapport voor klikken van de Google Ads API.

Controleren of autotagging is ingeschakeld

Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt. Meer informatie

Autotagging is standaard uitgeschakeld. U kunt controleren of autotagging is ingeschakeld (en de functie in- of uitschakelen) door op het menu 'Facturering, accountinstellingen en hulp' () te klikken, 'Accountinstellingen' te selecteren en het gedeelte 'Tracking' van de pagina 'Voorkeuren' te bekijken.

Gegevens van Google Analytics bekijken in uw Google Ads-account
Google Analytics en Google Ads koppelen
Meer informatie over de voordelen van autotagging
Offline of complexe conversies importeren