Autotagging: definitie

Dit is een functie die automatisch een parameter aan uw URL's toevoegt om offline conversies bij te houden en uw advertentieprestaties te rapporteren met behulp van programma's voor het bijhouden van websites, zoals Google Analytics.

• Met autotagging wordt de parameter Google-klik-ID (GCLID) gekoppeld aan de URL waarop uw klanten klikken. Zo weet u voor elk bezoek aan uw website op welke advertentie is geklikt.
  • Google Analytics en soortgelijke programma's kunnen de informatie van URL's met autotagging gebruiken om u inzicht te geven in welk Google Ads-zoekwoord een bezoeker naar uw site heeft gebracht, uit welke campagne dat zoekwoord kwam en hoeveel de betreffende klik kostte. U kunt deze informatie ook gebruiken om complexe conversies te importeren in Google Ads, zowel online als offline.

Tip

Als u een API gebruikt, kan de parameter Google-klik-ID ook meer informatie over elke klik versturen naar het prestatierapport voor klikken van de Google Ads API.

Controleren of autotagging aanstaat

Autotagging staat standaard uit. In uw accountinstellingen kunt u controleren of autotagging aanstaat (en de functie aan- of uitzetten).

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Klik in het dropdownmenu op Accountinstellingen.
  4. Klik in het menu Accountinstellingen op Autotagging.
  5. Controleer of het selectievakje naast 'Tag de URL waarop mensen doorklikken vanuit mijn advertentie' is aangevinkt. Als het selectievakje is aangevinkt, staat autotagging aan.
    • Vink het selectievakje uit en klik op Opslaan om autotagging uit te zetten.
Opmerking: Wanneer u een nieuwe conversieactie maakt, wordt autotagging automatisch geactiveerd als u nog geen conversies bijhoudt voor meerdere accounts. Als u wel conversies bijhoudt voor meerdere accounts, moet u autotagging in alle onderliggende accounts handmatig aanzetten volgens de hierboven beschreven stappen.