Precisie conform doelgroep (OTP): definitie

Als het demografische label dat is toegewezen aan een persoon die uw advertentie bekijkt, overeenkomt met de demografie van de getargete doelgroep van een campagne, wordt dit gedefinieerd als conform doelgroep.

Precisie conform doelgroep (OTP) is het percentage vertoningen in uw campagne dat is weergegeven aan gebruikers die conform doelgroep zijn voor uw campagne. OTP is gebaseerd op de leeftijd en het gender van uw doelgroep. Dit is handig wanneer u de targetingprestaties en efficiëntie van uw campagnes evalueert.

U kunt de OTP berekenen door het aantal vertoningen conform doelgroep te delen door het totale aantal vertoningen in uw campagne.

Voorbeeld

Stel dat u een campagne laat lopen die mannen van 18-34 jaar target. Uw advertentie wordt 5 keer getoond op apparaten voor 1 kijker, zoals smartphones en tablets. De gebruikers zijn onder andere:

• 1 man 35-39 jaar
  • 2 mannen 25-29 jaar
  • 2 vrouwen 25-29 jaar

Het totale aantal vertoningen is 5. Dit omvat 2 vertoningen die conform doelgroep zijn.

De OTP is 2 / 5 = 40%.