Co-viewing: definitie

Als meerdere mensen samen naar YouTube kijken op een verbonden tv (CTV) en tegelijkertijd een advertentie bekijken, kan dat leiden tot meer vertoningen en een groter bereik voor uw campagne. Ontdek wat YouTube CTV uniek maakt

Panels hebben aangetoond dat meerdere mensen samen naar YouTube kijken op tv-schermen, wat ook kenmerkend gedrag voor consumenten van lineaire televisie is. Google meet co-viewing op tv-schermen aan de hand van een combinatie van Google-gegevens voor verbonden tv-panels en realtime enquêtes op bevolkingsniveau om het co-viewinggedrag in meer dan 100 landen via meer dan 70 talen wereldwijd te bepalen. Er worden statistische methoden gebruikt om vertekening te voorkomen en ervoor te zorgen dat de resultaten een nauwkeurige afspiegeling zijn van de kijkers van YouTube. Google gebruikt deze informatie binnen een dynamisch bereikmodel om co-viewing te meten en te voorspellen op basis van verschillende factoren, zoals de dag van de week, het tijdstip van de dag, het land en de demografische gegevens van gebruikers.

Met statistieken voor co-viewing kunt u meer inzicht krijgen in uw doelgroep, zodat u extra vertoningen en bereik kunt meten en plannen via CTV's. Dit betekent nauwkeurigere bereikprognoses en campagnerapporten waarmee u een eerlijke vergelijking kunt maken tussen YouTube en de rest van uw lineaire en verbonden tv-aankopen, waardoor u uiteindelijk betere investeringsbeslissingen kunt nemen. Op dit moment factureren we voor vertoningen die overeenkomen met de doelcriteria van een adverteerder. Vanaf 2024 wordt de facturering aangepast om het co-viewing-model op te nemen. Nielsen DAR-garanties zijn nog steeds beschikbaar en adverteerders en bureaus kunnen doorgaan met kopen op Nielsen DAR.