Kosten per klik (CPC): definitie

CPC-bieden of bieden op basis van CPC (kosten per klik) betekent dat u betaalt voor elke klik op uw advertenties. Voor campagnes met CPC-biedingen stelt u een maximumbod in op basis van kosten per klik, of eenvoudig gezegd: max. CPC. Dit is het hoogste bedrag dat u bereid bent te betalen voor een klik op uw advertentie (tenzij u bodaanpassingen instelt of Verbeterde CPC gebruikt).

• Uw max. CPC is het hoogste bedrag dat normaal gesproken in rekening wordt gebracht voor een klik, maar vaak wordt er minder in rekening gebracht, soms zelfs veel minder. Het daadwerkelijke bedrag dat u voor een klik moet betalen, is de werkelijke CPC.
  • Als u een max. CPC-bod invoert en iemand klikt op uw advertentie, kost die klik u niet meer dan het maximum CPC-bodbedrag dat u heeft ingesteld.
  • Maak een keuze uit handmatig bieden (u kiest uw biedingsbedragen) en automatisch bieden (u laat Google biedingen instellen om zo veel mogelijk klikken binnen uw budget te ontvangen).
  • Het CPC-prijsmodel wordt soms ook wel betalen per klik (PPC, pay-per-click) genoemd.