Uitsluitingszoekwoord: definitie

Een type zoekwoord dat voorkomt dat uw advertentie wordt geactiveerd door een bepaald woord of bepaalde woordgroep. Uw advertenties worden niet weergegeven aan gebruikers die zoeken naar die woordgroep. Dit wordt ook wel een uitsluitingszoekwoord genoemd.

Wanneer u 'gratis' als uitsluitingszoekwoord toevoegt aan uw campagne of advertentiegroep, laat u Google Ads weten dat uw advertentie niet moet worden weergegeven bij zoekopdrachten die het zoekwoord 'gratis' bevatten. In het Display Netwerk is de kans kleiner dat uw advertentie op een site wordt weergegeven als uw uitsluitingszoekwoorden overeenkomen met de content van de site.