Vælg dine privatlivsindstillinger

Du kan forbedre din browseroplevelse ved hjælp af privatlivsindstillinger. Hvis du f.eks. besøger et website, kan Chrome anvende en webtjeneste til automatisk at indlæse siderne ud fra sidens links.

De fleste af disse indstillinger er som standard aktiveret, men du har mulighed for at vælge, hvilke der skal være aktiveret eller deaktiveret.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere efterfulgt af Indstillinger.
  3. Vælg de indstillinger, du vil deaktivere, under "Sikkerhed og privatliv".
    • Hvis du vil administrere, hvordan Chrome håndterer indhold og tilladelser, skal du klikke på Indstillinger for websites.
    • Du kan slette oplysninger fra din browseraktivitet, f.eks. historik, cookies eller gemte adgangskoder, ved at klikke på Ryd browserdata.
    • Du kan styre, hvordan Chrome håndterer cookies og sporing, ved at klikke på Cookies og andre websitedata.
    • Klik på Sikkerhed for at styre Beskyttet browsing og sikkerhedsindstillinger.

Få oplysninger om hver privatlivsindstilling på nedenstående liste:

• Forudindlæs sider, så du kan browse og søge hurtigere: Browsere bruger en IP-adresse til at indlæse en webside. Når du besøger en webside, kan Chrome slå IP-adresserne på alle sidens links op og indlæse dem, du muligvis vil besøge efterfølgende. Hvis du aktiverer denne indstilling, vil websites og eventuelt indlejret indhold, der forudindlæses, muligvis konfigurere og læse deres egne cookies, ligesom hvis du havde besøgt dem – også selvom du ikke besøger dem.
  • Send en "Do Not Track"-anmodning sammen med din browsertrafik: Du kan medtage en "Do Not Track"-anmodning sammen med din browsertrafik. Mange websites indsamler og anvender dog stadig dine søgedata til at forbedre sikkerheden og levere indhold, tjenester, annoncer og anbefalinger på deres website samt til at generere rapporteringsstatistik.
  • Tillad, at websites tjekker, om du har nogen gemte betalingsmetoder: Hvis du har gemte betalingsmetoder i Chrome, kan du tillade, at Chrome foreslår dine gemte oplysninger, så det bliver nemmere at udfylde formularer. Få flere oplysninger om, hvordan du automatisk udfylder formularer
  • Beskyttet browsing: Få en advarsel, når Chrome kan se, at det website, du er på vej til, kan være skadeligt. Når du besøger et website, sammenholder Chrome det med en liste over websites, der er gemt på din computer, som tidligere er registreret som usikre. Hvis websitet matcher noget på listen, sender browseren en delvis kopi af adressen til Google for at afgøre, om det er et usikkert website, du besøger. Få flere oplysninger om Beskyttet browsing.
  • Hjælp med at gøre nettet til et mere sikkert sted for alle brugere: Chrome sender med jævne mellemrum systemoplysninger og sideindhold til Google, så vi er opmærksomme på eventuelle trusler, du støder på. Chrome sender også disse data, hver gang du besøger et mistænkeligt website. Få flere oplysninger om, hvilke data der hjælper Chrome med at forbedre blokeringen af dårlige downloads og registreringen af malware.
  • Få en advarsel, hvis adgangskoder afsløres i forbindelse med et brud på datasikkerheden: Du får muligvis en underretning fra Chrome, hvis du bruger en kombination af adgangskode og brugernavn, som er blevet kompromitteret i et datalæk på et tredjepartswebsite eller i en tredjepartsapp.

Relaterede emner