Maximum CPC-bod: definitie

Een bod waarmee u het hoogste bedrag bepaalt dat u bereid bent te betalen voor een klik op uw advertentie.

Max CPC bid
  • Als iemand op uw advertentie klikt, kost u dat nooit meer dan het maximum bod op basis van kosten per klik (ofwel 'max. CPC') dat u heeft ingesteld. Als u bijvoorbeeld een max. CPC-bod van € 2 instelt, betaalt u nooit meer dan € 2 voor elke klik op uw advertentie. Het feitelijke bedrag dat u betaalt, wordt werkelijke CPC genoemd en wordt weergegeven in de kolom 'Gem. CPC'.
  • Met een hoger bod wordt uw advertentie meestal op een hogere advertentiepositie op de pagina weergegeven.
  • U kunt kiezen tussen handmatig bieden (u kiest de biedingsbedragen) en automatisch bieden (u stelt een beoogd gemiddeld dagbudget in en het Google Ads-systeem past automatisch uw max. CPC-biedingen voor u aan om zo veel mogelijk klikken te genereren binnen dat budget). Bij handmatig bieden stelt u één maximum CPC-bod in voor een hele advertentiegroep, maar u kunt ook verschillende biedingen instellen voor afzonderlijke zoekwoorden.

In het volgende geval kan het max. CPC-bod worden overschreden:

Als u de volgende functies gebruikt, kan uw werkelijke bod hoger zijn dan het max. CPC-bod dat u heeft ingesteld: