Klikfrequentie (CTR): definitie

Een verhouding die aangeeft hoe vaak mensen die uw advertentie of gratis productvermelding zien, erop klikken. Aan de hand van de klikfrequentie (CTR) kunt u meten hoe goed uw zoekwoorden, advertenties en gratis vermeldingen presteren.

• De CTR is het aantal klikken op uw advertentie gedeeld door het aantal keren dat uw advertentie is weergegeven: klikken ÷ vertoningen = CTR. Als u bijvoorbeeld 5 klikken en 100 vertoningen zou hebben, zou uw CTR 5% zijn.
  • Elk van uw advertenties, vermeldingen en zoekwoorden heeft een eigen CTR, die wordt vermeld in uw account.
  • Een hoge CTR is een goede indicatie dat gebruikers uw advertenties en vermeldingen nuttig en relevant vinden. De CTR draagt ook bij aan de verwachte CTR van uw zoekwoord, die een onderdeel is van de advertentierangschikking. Een goede CTR is afhankelijk van hetgeen waarvoor u adverteert en in welke netwerken u dit doet.
  • U kunt de CTR gebruiken om te bepalen welke advertenties, vermeldingen en zoekwoorden effectief zijn en welke moeten worden verbeterd. Hoe groter de samenhang tussen de zoekwoorden, advertenties en vermeldingen en uw bedrijf, des te groter de kans dat een gebruiker die op uw zoekwoordcombinatie heeft gezocht, ook op uw advertentie of vermelding klikt.