Klikfrequentie (CTR): definitie

Een verhoudingscijfer dat aangeeft hoe vaak mensen op uw advertentie klikken nadat ze deze hebben bekeken. Aan de hand van de klikfrequentie (CTR) kunt u meten hoe goed uw zoekwoorden en advertenties presteren.

• De CTR is het aantal klikken op uw advertentie gedeeld door het aantal keren dat uw advertentie wordt weergegeven: klikken ÷ vertoningen = CTR. Als u bijvoorbeeld 5 klikken en 100 vertoningen zou hebben, zou uw CTR 5% zijn.
  • Elk van uw advertenties of zoekwoorden heeft zijn eigen CTR. Deze wordt vermeld in uw account.
  • Een hoge CTR is een goede indicatie dat gebruikers uw advertenties nuttig en relevant vinden. De CTR draagt ook bij aan de verwachte CTR van uw zoekwoord, die een onderdeel is van de advertentierangschikking. Een goede CTR is afhankelijk van hetgeen waarvoor u adverteert en in welke netwerken u dit doet.
  • U kunt met behulp van de CTR bepalen welke advertenties en zoekwoorden succesvol zijn en welke moeten worden verbeterd. Hoe groter het verband is tussen de zoekwoorden en de advertenties onderling, en tussen de zoekwoorden en de advertenties en uw bedrijfsactiviteiten, des te groter de kans is dat een gebruiker op uw advertentie klikt nadat deze een zoekopdracht met uw zoekwoordcombinatie heeft uitgevoerd.