Kwaliteitsscore: definitie

De kwaliteitsscore is een schatting van de kwaliteit van uw advertenties, zoekwoorden en bestemmingspagina's. Advertenties van hogere kwaliteit kunnen leiden tot lagere kosten en een hogere advertentiepositie.

• U vindt uw kwaliteitsscore (gerapporteerd op een schaal van 1 t/m 10) en de componenten ervan (verwachte klikfrequentie, advertentierelevantie en ervaring op de bestemmingspagina) in het veld Zoekwoordanalyse van uw account.
  • Hoe relevanter uw advertenties en bestemmingspagina's voor gebruikers zijn, hoe groter de kans is dat u een hogere kwaliteitsscore krijgt.
  • De kwaliteitsscore is een cumulatieve schatting van uw algehele prestaties in advertentieveilingen. De kwaliteitsscore wordt op het moment van de veiling niet gebruikt om de advertentierangschikking te bepalen.