Onboardingguide

Bygga upp produktdata

När du har ställt in ditt konto kan du börja skapa och ladda upp din produktdata.

Primära flöden och tilläggsflöden

Ett dataflöde är en fil som innehåller information om produkterna du säljer. Information om dina produkter delas upp och beskrivs i attribut, som ger kunderna möjlighet att söka och hitta dina varor. Det finns både primära flöden och tilläggsflöden. Primära flöden är den huvudsakliga eller primära källan för produktdata. Med tilläggsflöden kan du lägga till ytterligare data för att uppfylla kraven i Merchant Center. Läs mer om hur du använder flöden.

Flöden med flera källor (avancerat)

De avancerade flödesfunktionerna är en uppsättning verktyg. Med dem kan du skapa ett flöde inom Merchant Center utifrån produktdata från olika källor, till exempel din webbplats eller befintliga kalkylark. De olika datakällorna kombineras på Merchant Center-plattformen och omvandlas för att uppfylla våra krav. Läs mer om hur du använder avancerade flöden.

Google Content API for Shopping (avancerat)

Med Content API for Shopping kan du hantera den strukturerade data du överför till Google för användning i Googles tjänster, till exempel Shopping-annonser och Googles webbsökning. Med API:et kan du söka efter varor och infoga, uppdatera och ta bort varor i ditt Google Merchant Center-konto.

Content API for Shopping är utformat för utvecklare som vill integrera appar med Shopping-annonser. Det är enkelt att komma igång med Content API om du skapar en API-nyckel . Men på grund av funktionens egenskaper måste utvecklarna ha visst tekniskt kunnande och erfarenhet av att utveckla program. Läs mer om Google Content API for Shopping.