Nybegynnerveiledning

Lag produktinformasjon

Når du har konfigurert kontoen din, kan du opprette og laste opp produktinformasjon. Du kan sende oss produktinformasjon gjennom ulike eksisterende kilder eller via Google Content API for Shopping.

Hoved- og ekstrafeeder

En feed er en fil som inneholder all nødvendig informasjon om produktene du selger. Du oppgir forskjellig informasjon om produktene dine ved å sende inn attributter. Dermed kan kunder søke etter og finne varene dine. Feeder kan inndeles i hovedfeeder og ekstrafeeder. Førstnevnte er den primære kilden for produktinformasjon, og via sistnevnte kan du sende inn ekstra data som kan være nødvendig for å oppfylle Merchant Center-kravene. Finn ut mer om bruk av feeder

Flerkildefeeder (avansert)

De avanserte feedfunksjonene er et sett med verktøy du kan bruke til å lage feeder i Merchant Center som er basert på produktinformasjon fra ulike kilder, for eksempel nettstedet ditt eller eksisterende regneark. På Merchant Center-plattformen blir disse ulike datakildene kombinert og formatert slik at de samsvarer med kravene i Merchant Center. Finn ut mer om bruk av flerkildefeeder

Google Content API for Shopping (avansert)

Med Content API for Shopping kan du behandle de strukturerte dataelementene som lastes opp til Google for bruk i Google-tjenester som Shopping-annonser og Nettsøk, via programmering. Med dette API-et kan du søke etter elementer og sette inn, oppdatere og fjerne varer i Google Merchant Center-kontoen din.

Content API for Shopping er myntet på utviklere som vil integrere Shopping-annonser i programmene sine. Det er enkelt å komme i gang med Content API hvis du oppretter en API-nøkkel. For å bruke funksjonen kreves det noe teknisk ekspertise og erfaring med programmering. Finn ut mer om Google Content API for Shopping