I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Skapa ett flöde

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.
För att ladda upp produktdata i Google Merchant Center måste du först skapa ett flöde som du kan skicka in din data till. Det här steget krävs för alla nya flöden, och när du har registrerat ett flöde kan du uppdatera det befintliga flödet utan att behöva registrera det igen.

Skapa ett primärt flöde

Ett primärt flöde är den centrala datakälla som Merchant Center använder för att komma åt och visa din produktdata. Läs mer om flöden.

Använd primära flöden när du lägger till eller tar bort produktdata, ställer in språk och inriktning på land och anger flödesregler för produktdatan. Primära flöden är den enda flödestypen du kan lägga till eller ta bort produkter i.

Obs! Om du skickar in separata primära flöden för onlineannonser och lokala annonser bör du se till att du inte skickar in samma produkter i båda flödena.

Google rekommenderar att skicka in alla produkter i ett enda primärt flöde. Om du behöver utesluta produkter använder du attributet uteslutna destinationer [excluded_destination].

Gör så här
  1. Öppna ditt Merchant Center-konto och klicka på Produkter i den vänstra navigeringspanelen.
  2. Klicka på Flöden.
  3. Klicka på plusknappen i avsnittet Primära flöden.
  4. Följ sedan anvisningarna och ange följande information:

Målländer

Målländer är länderna där produkterna i ditt flöde säljs. Produktdata i det här flödet måste uppfylla kraven för de länder du skickar in, inklusive flödesspecifikationer och policyer. Du kan lägga till länder för Shopping-annonser när du väljer destinationer när du skapar flödet.

Språk

Språket som produktdatan anges i. Läs mer om språk och valutor som stöds.

Flödesetikett

Med flödesetiketter kan du marknadsföra alla produkter med samma flödesetikett i en Google Ads-kampanj.

Mål

Välj en eller flera flödesdestinationer i Merchant Center för att bestämma vilka Google-funktioner som kan använda varorna i dataflödet. Läs mer om att ha flera destinationer för dina produkter.

Primära flödets namn

Ange ett beskrivande namn som hjälper dig att identifiera det primära flödet. Flödesnamnet behöver inte motsvara namnet på filen du skickar in. Om du vill ändra flödesnamnet senare redigerar du dina primära flödesinställningar.

Create a feed | Input method [Icon]

Indatametod

Välj den metod som passar dina behov bäst:

• Google Kalkylark: Ladda upp din data med en mall från Google Kalkylark eller med ett befintligt Google Kalkylark med din produktdata. Läs mer om hur du konfigurerar produktdata i Google Kalkylark.
  • Schemalagd hämtning: Google kan hämta ditt flöde direkt från servern.
  • Uppladdning: Ladda upp filer direkt till Merchant Center via SFTP, Google Cloud Storage eller manuellt.
Webbplatsgenomsökning: Om det inte finns några flöden på ditt konto och du har rätt strukturerad data på din webbplats kan Google genomsöka webbplatsen och hämta produktdata. Läs mer om hur du skapar produktdata med automatiserade flöden.
Create a feed | File name [Icon]

Filnamn

Beroende på vilken indatametod du har valt kan du uppmanas att ange namnet på filen som skickas in. Namnet måste exakt motsvara namnet på den skapade filen och det ska innehålla ett giltigt filtillägg.

När du har angett informationen och klickat på Fortsätt kan du visa och hantera det nya primära flödet i avsnittet Flöden i ditt Merchant Center-konto.

Om du vill ladda upp eller hämta ett flöde manuellt klickar du på ikonen med tre punkter på fliken Bearbetning i ditt flöde och väljer uppladdningsalternativ från rullgardinsmenyn.

Skapa ett tilläggsflöde

Ett tilläggsflöde är en extra datakälla för att tillhandahålla ytterligare information eller uppdatera befintliga uppgifter, till exempel obligatoriska eller valfria produktattribut som kanske saknas i det primära flödet. Ett tilläggsflöde kan inte användas för att lägga till eller ta bort produkter eller användas som ett fristående flöde. Läs mer om flöden.

Flödesregler och tilläggsflöden kan definieras för konton för flera kunder och kan användas för alla eller vissa av de förknippade underkontona. Om du har valt att åsidosätta regler och tilläggsflödesdata från underkonton kan tilläggsflödet (som lagts till på underkontonivå) inte länkas till några primära flöden. Läs mer om hur du ställer in tilläggsflöden för konton för flera kunder.

Äldre flöden för lageruppdatering av onlineprodukter
Innan tilläggsflöden infördes kunde säljare uppdatera sina värden för pris och tillgänglighet utan att behöva ladda upp sitt huvudsakliga produktflöde igen. Dessa onlinelagerflöden har fasats ut. Men du får samma funktion med tilläggsflöden. Du kan skapa ett tilläggsflöde med id [id], pris [price] och tillgänglighet [availability], och koppla det nya tilläggsflödet till ditt primära flöde med regeln Välj senaste.

Gör så här

Så fungerar det

Om du vill använda ett tilläggsflöde kopplar du det till det befintliga primära flödet med attributet id [id].

Obs! Se till att attributen id [id] för tilläggsflödena stämmer överens med attributen id [id] för primära flöden eftersom de är skiftlägeskänsliga. Se även till att flödesetiketten och språket i tilläggsflödet matchar flödesetiketten och språket i det primära flödet som de ansluter till. Det här är relevant för alla typer av tilläggsflöden, inklusive lokala lagerflöden och regionala lagerflöden.

Exempel:

Primärt flöde:

id [id] titel [title] pris [price] varumärke [brand]
1 skjorta 34 Märke A
2 skor 55

Märke B

3 kängor 100 Märke C
4 byxor 75 Märke A

Tilläggsflöde där attributet id [id] används för att matcha med det primära flödet:

id [id] anpassad etikett [custom_label]
1 REA
4 REA

Resulterande flöde:

id [id] titel [title] pris [price] varumärke [brand] anpassad etikett [custom_label]
1 skjorta 34 Märke A REA
2 skor 55 Märke B
3 kängor 100 Märke C
4 byxor 75 Märke A REA

Gemensamma användningsfall för tilläggsflöden inkluderar, men är inte begränsade till:

Varje tilläggsflöde måste ha en kolumn för attributet id [id] och minst en ytterligare kolumn med den data som du vill koppla till ett primärt flöde.

Så här skapar du ett tilläggsflöde:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto och klicka på rullgardinsmenyn Produkter på navigeringspanelen till vänster.
  2. Klicka på Flöden.
  3. Klicka på Lägg till tilläggsflöde längst upp i tabellen för tilläggsflöden.
  4. Följ anvisningarna och ange följande uppgifter:
  • Namn på tilläggsflöde: Ange ett beskrivande namn som hjälper dig att identifiera tilläggsflödet. Flödesnamnet behöver inte motsvara namnet på filen du skickar in.
    • Du kan ändra flödesnamnet senare genom att redigera dina primära flödesinställningar.
  • Indatametod: Välj den som passar dina behov bäst:
    • Google Kalkylark: Ladda upp din data med en mall från Google Kalkylark eller med ett befintligt Google Kalkylark med din produktdata. Läs mer om hur du konfigurerar produktdata i Google Kalkylark.
    • Schemalagd hämtning: Google kan hämta ditt flöde direkt från servern.
    • Uppladdning: Ladda upp filer direkt till Merchant Center via SFTP, Google Cloud Storage eller manuellt.
  • Filnamn: Beroende på vilken inmatningsmetod du har valt kan du uppmanas att ange namnet på filen som skickas in. Namnet måste exakt motsvara namnet på den skapade filen och inkludera ett giltigt filtillägg.
  • Flödesetikett: Flödesetiketten och språket i tilläggsflödet ska stämma överens med flödesetiketten och språket i det primära flödet som det ansluter till.
  • Länka till primärt flöde: Välj det primära flöde och målland eller språkkombination som tilläggsflödet tillhör. Nyckeln för matchning är en kombination av id, flödesetikett och språk, där id hämtas från flödet och flödesetiketten och språket hämtas från flödets metadata.
  • Hämtningsschema: Ange en schemalagd hämtning för din produktdata. Det innebär att Merchant Center får nya flöden utan att du behöver överföra datan manuellt.

Om du vill ladda upp eller hämta ett flöde manuellt klickar du på ikonen med tre punkter 3 dot icon på fliken Bearbetning i flödet och väljer uppladdningsalternativ från rullgardinsmenyn.

När ditt tilläggsflöde har skapats och länkats till det primära flödet skapar Merchant Center automatiskt en regel som du hittar i avsnittet Flödesregler i Merchant Center. Regeln kopplar produktdatan från de två flödena utifrån det värde som angetts för attributet id [id] och kopplar attributdata från tilläggsflödet.

Regionala produktlagerflöden

Ett regionalt lagerflöde är en typ av tilläggsflöde som kan användas för att åsidosätta befintlig produktdata i det primära flödet och visa regionala priser eller tillgänglighet för ett urval av produkter i fördefinierade regioner. Regionala lagerflöden kan inte användas för att lägga till eller ta bort produkter eller användas som fristående flöde. De kan dock användas för att åsidosätta befintlig produktdata.

Regionala lagerflöden har stöd för följande obligatoriska attribut:

Regionala lagerflöden har även stöd för följande valfria attribut: