Rekisteröitymisopas

Syötteen luominen

Jotta voit lähettää tuotetietosi Google Kauppiaskeskukseen, luo ensin syöte tietojen lähettämistä varten. Tämä vaihe tarvitaan kaikille uusille syötteille. Kun syöte on rekisteröity, voit päivittää sitä ilman uutta rekisteröintiä.

Toimi näin

Kun luot lisäsyötteen, muuta valintaa niin, että syötteet yhdistetään id [tunnus] ‑määritteen avulla.

Esimerkki:

Ensisijainen syöte:
id [tunnus] title [nimi] price [hinta] brand [brändi]
1 paita 34 Brändi A
2 kengät 55

Brändi B

3 vaellussaappaat 100 Brändi C
4 housut 75 Brändi A

Lisäsyöte, joka käyttää id [tunnus] ‑määritettä ensisijaiseen syötteeseen täsmäystä varten:

id [tunnus] custom_label [oma tunniste]
1 ALE
4 ALE

Muodostuva syöte:

id [tunnus] title [nimi] price [hinta] brand [brändi] custom_label [oma tunniste]
1 paita 34 Brändi A ALE
2 kengät 55 Brändi B
3 vaellussaappaat 100 Brändi C
4 housut 75 Brändi A ALE

Ensisijaiset syötteet

Ensisijainen syöte on pakollinen tietolähde, jota Kauppiaskeskus käyttää tuotteidesi näyttämiseen Googlessa. Jos ensisijaisen syötteen tuotetiedot ovat jo tuotetietomäärityksen ja käytäntöjemme mukaisia, sinun ei tarvitse tehdä syötteisiin liittyen muuta kuin luoda ja lähettää ensisijainen syöte. Jos tuotetiedot eivät täytä Kauppiaskeskuksen vaatimuksia, niitä voi täydentää edistyneillä syötetoiminnoilla, kuten lisäsyötteillä. Lisäksi voit käyttää lisäsyötteitä tuotetietojen parantamiseen tai ohittamiseen mainosten tehokkuuden parantamiseksi.

Käytä ensisijaisia syötteitä tuotetietojen lisäämiseen ja poistamiseen, kieli- ja maakohdistusten asettamiseen ja syötesääntöjen määrittämiseen tuotetiedoillesi. Ensisijaiset syötteet ovat ainoa syötetyyppi, jolla voi lisätä tai poistaa tuotteita.

Ensisijaisen syötteen luominen
Ensisijaiset syötteet ovat pakollisia tietolähteitä, jotka sinun pitää luoda, jotta voit mainostaa tuotteitasi Googlessa syötteiden kautta. Pääset alkuun menemällä Kauppiaskeskuksen Tuotteet-osion kohtaan Syötteet. Luo uusi ensisijainen syöte klikkaamalla ensisijaisen syötteen osiosta pluspainiketta.  Seuraa ohjeita ja kirjoita lisää seuraavat tiedot datastasi:
  • Myyntimaa: Myyntimaalla tarkoitetaan maata, jossa kyseisen syötteen sisältämät tuotteet myydään. Valittua maata varten toimitettujen tuotetietojen pitää täyttää myyntimaan vaatimukset, mukaan lukien syötteen tiedot ja käytännöt. Kun olet luonut syötteen, voit lisätä muita myyntimaita Syötteen asetukset ‑välilehdellä.
  • Kieli: Tämä on kieli, jolla tuotetietosi on kirjoitettu. Jos valitset maan, jossa on useita tuettuja kieliä (kuten Belgia, Kanada tai Sveitsi), näyttöön tulee luettelo kyseisen maan tuetuista kielistä.
  • Ensisijaisen syötteen nimi: Lisää kuvaileva nimi, joka auttaa tunnistamaan ensisijaisen syötteen. Syötteen nimen ei tarvitse vastata lähettämäsi tiedoston nimeä.
  • Syöttötapa: Valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva tapa:
    • Google Sheets: Voit lähettää tietosi käyttämällä luotua Google Sheets ‑mallia tai nykyistä Google Sheet ‑taulukkoa, joka sisältää tuotetietosi. Lue lisää Google Sheetsistä.
    • Ajoitettu päivitys: Google voi päivittää syötteesi suoraan palvelimeltasi.
    • Lähetys: Lähetä tiedostot suoraan Kauppiaskeskukseen SFTP:n, FTP:n tai Google Cloud Storagen kautta tai manuaalisesti.
    • Verkkosivuston indeksointi: Jos tililläsi ei ole tällä hetkellä syötteitä, mutta verkkosivustollasi on sopiva strukturoitu data, Google voi indeksoida verkkosivustosi ja noutaa siten tuotetietosi. Katso lisätietoja
  • Tiedostonimi: Valitsemasi syöttötavan mukaan sinun pitää ehkä kirjoittaa lähettämäsi tiedoston nimi. Tämän nimen on vastattava täydellisesti luomaasi tiedostoa ja sen on sisällettävä kelvollinen tiedostopääte.

Kun olet toimittanut tiedot ja valinnut Jatka, voit katsoa ja määrittää juuri luomaasi ensisijaista syötettä Kauppiaskeskus ‑tilisi Syötteet-osiossa.

Jos haluat päivittää tai lähettää syötteen manuaalisesti, klikkaa kolmen pisteen kuvaketta  3 dot icon syötteesi Käsittely-välilehdellä ja valitse lähetystapa avattavasta valikosta.

Lisäsyötteet

Lisäsyötteet sisältävät lisätietoja, jotka voi yhdistää ensisijaisessa syötteessä oleviin nykyisiin tuotetietoihin.  Lisäsyötteillä ei voi lisätä tai poistaa tuotteita. Niitä ei voi myöskään käyttää erillisinä syötteinä, vaan niitä käytetään olemassa olevien tuotetietojen päivittämiseen. Lisäsyötteillä voi lisätä tietoja useisiin ensisijaisiin syötteisiin.

Voit käyttää lisäsyötettä yhdistämällä sen nykyiseen ensisijaiseen syötteeseen id [tunnus] ‑määritteellä. Lisäsyötteet päivittävät tuotetiedot vain, kun lisäsyöte sisältää tunnuksia, jotka ovat jo olemassa ensisijaisessa syötteessä.

Vanhat verkkovalikoiman päivityssyötteet
Jos haluat käyttää erillisiä syötteitä hinnoittelu- ja saatavuuspäivityksille, voit luoda lisäsyötteen ja käyttää Ota viimeisin ‑sääntöä ensisijaisen syötteesi päivittämiseen.

Lisäsyötteen luominen

Lisäsyöte on toissijainen tietolähde, jolla voit toimittaa sekä pakollisia että valinnaisia lisämääritteitä, jotka saattavat puuttua ensisijaisesta syötteestäsi. Lisäsyötteitä ei voi käyttää pääasiallisena tietolähteenä. Seuraavassa on esimerkkejä lisäsyötteiden yleisistä käyttötavoista:

• Lisää tai ohita kampanjanhallinnan muokattuja tunnisteita.
  • Lisää tai ohita vähittäismyyntikampanjoiden tarjoustunnuksia.
  • Ohita nimiä.
  • Sulje pois tiettyjä tuotteita (excluded_destination [poissuljettu_sijainti] ‑määritteellä).
  • Lisää puuttuvia GTIN-tunnuksia.
  • Lisää paikallisia tuotetietoja paikallisten tuotteiden mainoksille. Lue lisää paikallisten tuotetietojen syötteistä.

Jokaisella lisäsyötteellä pitää olla id [tunnus] ‑määritteen sarake ja vähintään yksi lisäsarake tiedoille, jotka haluat yhdistää ensisijaiseen syötteeseen.

Kun haluat luoda lisäsyötteen, mene Kauppiaskeskuksen Tuotteet-sivun Syötteet-osioon. Luo uusi lisäsyöte valitsemalla lisäsyötetaulukon yläreunasta Lisää lisäsyöte. Seuraa ohjeita ja kirjoita seuraavat tiedot datastasi:

• Lisäsyötteen nimi: Kirjoita kuvaileva nimi, joka auttaa tunnistamaan lisäsyötteen. Lisäsyötteen nimen ei tarvitse vastata lähettämäsi tiedoston nimeä.
  • Syöttötapa: Valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva tapa:
    • Google Sheets: Voit lähettää tietosi käyttämällä luotua Google Sheets ‑mallia tai nykyistä Google Sheet ‑taulukkoa, joka sisältää tuotetietosi. Lue lisää Google Sheetsistä.
    • Ajoitettu päivitys: Google voi päivittää syötteesi suoraan palvelimeltasi.
    • Lähetys: Lähetä tiedostot suoraan Kauppiaskeskukseen SFTP:n, FTP:n tai Google Cloud Storageen kautta tai manuaalisesti.
  • Tiedostonimi: Valitsemasi syöttötavan mukaan sinun pitää ehkä kirjoittaa lähettämäsi tiedoston nimi. Tämän nimen on vastattava täydellisesti luomaasi tiedostoa ja sen on sisällettävä kelvollinen tiedostopääte.
  • Linkitys ensisijaiseen syötteeseen: Valitse jokin ensisijainen syöte sekä maan ja kielen yhdistelmä, johon lisäsyöte kuuluu.
  • Päivitysaikataulu: Määritä ajoitettu päivitys tuotetiedoillesi. Näin Kauppiaskeskus saa päivitettyjä syötteitä ilman, että sinun täytyy lähettää tietojasi manuaalisesti.

Jos haluat päivittää tai lähettää syötteen manuaalisesti, klikkaa kolmen pisteen kuvaketta  3 dot icon syötteesi Käsittely-välilehdellä ja valitse avattavasta valikosta lähetystapa.

Kun lisäsyöte on luotu ja linkitetty ensisijaiseen syötteeseen, Kauppiaskeskus luo automaattisesti säännön, joka näkyy Kauppiaskeskuksen Syötesäännöt-osiossa. Sääntö yhdistää kahden syötteen tuotetiedot määrittämäsi id [tunnus] ‑arvon perusteella ja yhdistää lisäsyötteessä olevat määritetiedot.