Introduktionsguide

Opret et feed

creating a feed, sample

For at uploade dine produktdata i Google Merchant Center skal du først oprette et feed, som du kan sende dine data i. Dette trin er nødvendigt for alle nye feeds, og når først et feed er registreret, kan du opdatere det eksisterende feed uden at skulle registrere det igen.

Primære feeds

Et primært feed er den påkrævede datakilde, som Merchant Center bruger til at vise dine produkter på Google. Hvis produktdataene i dit primære feed allerede opfylder vores specifikation og politikker for produktdata, er oprettelse og indsendelse af et primært feed det eneste, du skal foretage dig. Produktdata, der ikke opfylder kravene til Merchant Center, kan tilpasses ved hjælp af avancerede feedfunktioner, bl.a. supplerende feeds. Derudover kan du bruge supplerende feeds til at forbedre eller tilsidesætte dine produktdata, så dine annoncers effektivitet forbedres.

Brug primære feeds til at tilføje eller fjerne produktdata, indstille målretning efter sprog og land og indstille feedregler for dine produktdata. Primære feeds er den eneste feedtype, der kan tilføje eller fjerne produkter.

Bemærk! Hvis du indsender separate primære feeds for at oprette annoncer og/eller fortegnelser for produkter på nettet eller for lokale produkter, skal du sørge for, at du ikke indsender de samme produkter i begge feeds.

Google anbefaler, at du indsender alle dine produkter i et enkelt feed til alle programmer. I forbindelse med nyoprettede feeds kan alle relevante feeddestinationer vælges under oprettelse af feedet. Hvis du har eksisterende feeds, hvor du vil tilvælge en ekstra destination, f.eks. annoncer for lokalt butikslager eller gratis fortegnelser, kan du gøre det via indstillingerne for det primære feed. Hvis du har behov for at ekskludere produkter fra en af dine valgte destinationer, kan du bruge attributten excluded_destination [udelukket_destination].

Hvis du har et ældre produktfeed, der er oprettet før den 3. oktober 2019, gælder det ikke for dig, og du kan fortsætte med at indsende tilbud, der er kvalificerede til Shopping-annoncer og annoncer for lokalt butikslager i separate feeds.

Opret et primært feed
Primære feeds er de påkrævede datakilder, som du skal oprette for at vise dine produkter på Google via feeds. Du kommer i gang ved at klikke på Produkter i Merchant Centers navigationsmenu og derefter på Feeds. Klik på plusknappen i sektionen for primære feeds for at oprette et nyt primært feed. Følg vejledningen, og angiv følgende oplysninger om dine data:
  • Salgsland: Salgslandet er det primære land, hvor produkterne fra dette feed sælges. Produktdata i dette feed skal opfylde kravene for det land, du indsender, bl.a. feedspecifikationerne og politikkerne. Du kan tilføje flere lande for Shopping-annoncer, når du vælger destinationer under feedoprettelsesprocessen.
  • Sprog: Det sprog, som dine produktdata er skrevet på. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger det rigtige sprog og den rigtige valuta
  • Destination: Vælg en eller flere feeddestinationer i Merchant Center for at få mulighed for at bestemme, hvilke Google-programmer der kan bruge elementerne i dit datafeed. Få flere oplysninger om flere destinationer
  • Tilføj flere lande (Shopping-annoncer og gratis fortegnelser): Klik på Tilføj flere lande for at angive flere lande, hvor du vil vise dine produkter. Bemærk, at dit salgsland forbliver standardlandet for produkter, der er inkluderet i feedet. Du kan kun tilføje tilgængelige lande for det pågældende sprog i feedet, og du kan muligvis overveje, hvilke lande der vil være mest relevante for sproget. Få flere oplysninger om at vise produkter i flere salgslande

• Navn på primært feed: Angiv et beskrivende navn, der hjælper dig med at identificere det primære feed. Feednavnet behøver ikke at være det samme som navnet på den fil, du indsender.
  • Inputmetode: Vælg den, der passer bedst til dig:
    • Google Sheets: Du kan uploade dine data ved hjælp af en genereret Google Sheets-skabelon eller via et eksisterende Google Sheets-regneark med dine produktdata. Få flere oplysninger om Google Sheets
    • Planlagt hentning: Google kan hente dit feed direkte fra din server.
    • Upload: Upload filer direkte til Merchant Center via SFTP, FTP, Google Cloud Storage eller manuelt.
    • Websitecrawl: Hvis der ikke findes nogen feeds på din konto i øjeblikket, og du har de relevante strukturerede data på dit website, kan Google crawle dit website for at hente dine produktdata. Få flere oplysninger
  • Filnavn: Afhængigt af hvilken inputmetode du vælger, kan du blive bedt om at indtaste navnet på den fil, du indsender. Dette navn skal svare nøjagtigt til navnet på den fil, du har oprettet, og have et gyldigt filtypenavn.

Når du har angivet oplysningerne og klikket på Fortsæt, kan du se og administrere dit nyoprettede primære feed i afsnittet Feeds på din Merchant Center-konto.

Hvis du vil hente eller uploade et feed manuelt, skal du klikke på ikonet med tre prikker på fanen Behandling i dit feed og vælge dine præferencer for upload i rullemenuen.

Tilføj et nyt salgsland (avanceret)

Hvis du tilføjer et nyt salgsland, kan du bruge det samme primære feed til at vise dine produktdata til flere lande og overføre de samme feedregler og opdateringer for alle lande. Du kan også anvende forskellige feedregler eller Shopping-kampagner på lande, som deler det samme primære feed.

Bemærk! Vi anbefaler, at du bruger funktionen "Tilføj flere lande" til at vise dine produkter i flere lande. Med denne funktion undgår du at oprette dubletter af dine produktdata og oprette nye feedregler og kampagner.Du bør kun tilføje et nyt salgsland, hvis du har behov for at anvende forskellige feedregler på lande inden for det samme feed.

Du kan tilføje et nyt salgsland ved at klikke på ikonet med tre prikker på fanen Indstillinger, når du er på siden for dit feed. Følg vejledningen på samme måde, som du ville gøre under oprettelsen af et primært feed.

Supplerende feeds

Supplerende feeds giver yderligere eller supplerende data, der kan knyttes til eksisterende produktdata i det primære feed. Supplerende feeds kan ikke tilføje eller fjerne produkter eller bruges som et uafhængigt feed. De bruges i stedet til at opdatere eksisterende produktdata. Supplerende feeds kan give yderligere oplysninger til flere primære feeds.

Hvis du vil bruge et supplerende feed, skal du knytte det til et eksisterende primært feed via attributten id [id]. Supplerende feeds opdaterer kun dine produktdata, når det supplerende feed indeholder id'er, der allerede findes i et primært feed.

Bemærk! Du skal sørge for, at dine id [id]-attributter i supplerende feeds stemmer fuldstændig overens med id [id]-attributterne i dine primære feeds, idet der skelnes mellem store og små bogstaver.

Forældede onlinefeeds til opdatering af lager
Hvis du vil bruge et separat feed til opdateringer af priser og tilgængelighed, kan du gøre det ved at oprette et supplerende feed og anvende reglen "Brug seneste" til at opdatere dit primære feed.

Sådan fungerer det

Når du opretter et supplerende feed, skal du ændre dit valg og angive, at du gerne vil tilknytte dine feeds med attributten id [id].

Eksempel:

Primært feed:

id [id] title [titel] price [pris] brand [brand]
1 skjorte 34 Brand A
2 sko 55

Brand B

3 vandrestøvler 100 Brand C
4 bukser 75 Brand A

Supplerende feed, der bruger attributten id [id] til at matche det primære feed:

id [id] custom_label [tilpasset_etiket]
1 UDSALG
4 UDSALG

Resulterende feed:

id [id] title [titel] price [pris] brand [brand] custom_label [tilpasset_etiket]
1 skjorte 34 Brand A UDSALG
2 sko 55 Brand B
3 vandrestøvler 100 Brand C
4 bukser 75 Brand A UDSALG
Opret et supplerende feed

Et supplerende feed er en sekundær datakilde, der bruges til at levere yderligere attributter, både påkrævede og valgfrie, der måtte mangle i dit primære feed. Supplerende feeds kan ikke bruges som hoveddatakilde. Typiske brugssituationer for supplerende feeds omfatter, men er ikke begrænset til:

• Tilføj eller tilsidesæt tilpassede etiketter til kampagnestyring
  • Tilføj eller tilsidesæt kampagne-id'er for detailkampagner
  • Tilsidesæt titler
  • Ekskluder specifikke produkter (via attributten excluded_destination [udelukket_destination])
  • Tilføj manglende GTIN'er
  • Føj produktdata om lokalt butikslager til annoncer for lokalt butikslager
  • Tilføj eller tilsidesæt landespecifikke attributter for et primært feed med flere salgslande

Hvert supplerende feed skal have attributkolonnen id [id] sammen med mindst én ekstra kolonne med de data, du gerne vil knytte til et primært feed.

For at oprette et supplerende feed skal du gå til afsnittet Feeds på siden Produkter i Merchant Center. Øverst i tabellen for supplerende feeds skal du klikke på Tilføj et supplerende feed for at oprette et nyt supplerende feed. Følg vejledningen, og angiv følgende oplysninger om dine data:

• Navn på supplerende feed: Angiv et beskrivende navn, der hjælper dig med at huske indholdet af det supplerende feed. Navnet på det supplerende feed behøver ikke at være det samme som navnet på den fil, du indsender.
  • Inputmetode: Vælg den, der passer bedst til dig:
    • Google Sheets: Du kan uploade dine data ved hjælp af en genereret Google Sheets-skabelon eller via et eksisterende Google Sheets-regneark med dine produktdata. Få flere oplysninger om Google Sheets
    • Planlagt hentning: Google kan hente dit feed direkte fra din server.
    • Upload: Upload filer direkte til Merchant Center via SFTP, FTP, Google Cloud Storage eller manuelt.
  • Filnavn: Afhængigt af hvilken inputmetode du vælger, kan du blive bedt om at indtaste navnet på den fil, du indsender. Dette navn skal svare nøjagtigt til navnet på den fil, du har oprettet, og have en gyldig filendelse.
  • Føj til primært feed: Vælg et primært feed og den kombination af salgsland og sprog, som det supplerende feed tilhører.
  • Tidsplan for hentning: Indstil en planlagt hentning for dine produktdata. Dette gør det muligt for Merchant Center at få nye feeds, uden at du behøver at uploade dine data manuelt.

Hvis du vil hente eller uploade et feed manuelt, skal du klikke på ikonet med tre prikker 3 dot icon på fanen Behandling i dit feed og vælge dine præferencer for upload i rullemenuen.

Når dit supplerende feed er oprettet og linket til et primært feed, opretter Merchant Center automatisk en regel, som du kan finde i afsnittet "Feedregler" i Merchant Center. Reglen vil tilknytte produktdata fra de to feeds baseret på den angivne værdi for id [id], og der tilknyttes attributdata fra det supplerende feed.

Feeds for regionalt produktlager

Feeds for regionalt lager er en type supplerende feed, som kan bruges til at tilsidesætte dine eksisterende produktdata i det primære feed for at vise regionale priser eller tilgængelighed for et udvalg af produkter i dine foruddefinerede områder. Feeds for regionalt lager kan ikke tilføje eller fjerne produkter eller bruges som uafhængige feeds. De bruges i stedet til at opdatere eksisterende produktdata.

Feeds for regionalt lager understøtter følgende attributter:

Feeds for regionalt lager er tilgængelige i USA samt tilgængelige i en betaversion i Australien, Frankrig og Tyskland. Få flere oplysninger om regional tilgængelighed og prissætning