Introduktionsguide

Opret et feed

For at uploade dine produktdata i Google Merchant Center skal du først oprette et feed, som du kan sende dine data i. Dette trin er nødvendigt for alle nye feeds, og når først et feed er registreret, kan du opdatere det eksisterende feed uden at skulle registrere det igen.

Sådan fungerer det

Når du opretter et supplerende feed, skal du ændre dit valg og angive, at du gerne vil tilknytte dine feeds med attributten id [id].

Eksempel:

Primært feed:
id [id] title [titel] price [pris] brand [brand]
1 skjorte 34 Brand A
2 sko 55

Brand B

3 vandrestøvler 100 Brand C
4 bukser 75 Brand A

Supplerende feed, der bruger attributten id [id] til at matche det primære feed:

id [id] custom_label [tilpasset_etiket]
1 UDSALG
4 UDSALG

Resulterende feed:

id [id] title [titel] price [pris] brand [brand] custom_label [tilpasset_etiket]
1 skjorte 34 Brand A UDSALG
2 sko 55 Brand B
3 vandrestøvler 100 Brand C
4 bukser 75 Brand A UDSALG

Primære feeds

Et primært feed er den påkrævede datakilde, som Merchant Center bruger til at vise dine produkter på Google. Hvis produktdataene i dit primære feed allerede opfylder vores specifikation og politikker for produktdata, er oprettelse og indsendelse af et primært feed det eneste, du skal foretage dig. Produktdata, der ikke opfylder kravene til Merchant Center, kan tilpasses ved hjælp af avancerede feedfunktioner, bl.a. supplerende feeds. Derudover kan du bruge supplerende feeds til at forbedre eller tilsidesætte dine produktdata, så dine annoncers effektivitet forbedres.

Brug primære feeds til at tilføje eller fjerne produktdata, indstille målretning efter sprog og land og indstille feedregler for dine produktdata. Primære feeds er den eneste feedtype, der kan tilføje eller fjerne produkter.

Opret et primært feed
Primære feeds er de påkrævede datakilder, som du skal oprette for at annoncere for dine produkter på Google via feeds. Start med at gå til afsnittet "Feeds" under afsnittet "Produkter" i Merchant Center. Klik på plusknappen i afsnittet for primære feeds for at oprette et nyt primært feed.  Følg vejledningen, og angiv følgende oplysninger om dine data:
  • Salgsland: Salgslandet er det land, hvor dine produkter fra dette feed sælges. De produktdata, der uploades til et udvalgt salgsland, skal opfylde kravene for det salgsland, som du indsender for, bl.a. specifikationerne og politikkerne for feeds. Når du har oprettet dit feed, kan du tilføje flere salgslande under fanen Feedindstillinger.
  • Sprog: Det sprog, som dine produktdata er skrevet på. Hvis du vælger et land med flere understøttede sprog (f.eks. Belgien, Canada eller Schweiz), vil du få vist en liste over de understøttede sprog i det pågældende land.
  • Navn på primært feed: Angiv et beskrivende navn, der hjælper dig med at huske indholdet af det primære feed. Feednavnet behøver ikke at være det samme som navnet på den fil, du indsender.
  • Inputmetode: Vælg den, der passer bedst til dig:
    • Google Sheets: Du kan uploade dine data ved hjælp af en genereret Google Sheets-skabelon eller via et eksisterende Google Sheets-regneark med dine produktdata. Få flere oplysninger om Google Sheets
    • Planlagt hentning: Google kan hente dit feed direkte fra din server.
    • Upload: Upload filer direkte til Merchant Center via SFTP, FTP, Google Cloud Storage eller manuelt.
    • Websitecrawl: Hvis der ikke findes nogen feeds på din konto i øjeblikket, og du har de relevante strukturerede data på dit website, kan Google crawle dit website for at hente dine produktdata. Få flere oplysninger
  • Filnavn: Afhængigt af hvilken inputmetode du vælger, kan du blive bedt om at indtaste navnet på den fil, du indsender. Dette navn skal svare nøjagtigt til navnet på den fil, du har oprettet, og have en gyldig filendelse.

Når du har angivet oplysningerne og klikket på Fortsæt, kan du se og administrere dit nyoprettede primære feed i afsnittet Feeds på din Merchant Center-konto.

Hvis du vil hente eller uploade et feed manuelt, skal du klikke på ikonet med tre prikker 3 dot icon på fanen Behandling i dit feed og vælge dine præferencer for upload i rullemenuen.

Supplerende feeds

Supplerende feeds giver yderligere eller supplerende data, der kan knyttes til eksisterende produktdata i det primære feed.  Supplerende feeds kan ikke tilføje eller fjerne produkter eller bruges som et uafhængigt feed. De bruges i stedet til at opdatere eksisterende produktdata. Supplerende feeds kan give yderligere oplysninger til flere primære feeds.

For at bruge et supplerende feed skal du knytte det til et eksisterende primært feed via attributten id [id]. Supplerende feeds opdaterer kun dine produktdata, når det supplerende feed indeholder id'er, der allerede findes i et primært feed.

Forældede onlinefeeds til opdatering af lager
Hvis du vil bruge et separat feed til opdateringer af priser og tilgængelighed, kan du gøre det ved at oprette et supplerende feed og anvende reglen "Brug seneste" til at opdatere dit primære feed.

Opret et supplerende feed

Et supplerende feed er en sekundær datakilde, der bruges til at levere yderligere attributter, både påkrævede og valgfrie, der måtte mangle i dit primære feed. Supplerende feeds kan ikke bruges som hoveddatakilde. Typiske brugssituationer for supplerende feeds omfatter, men er ikke begrænset til:

• Tilføj eller tilsidesæt tilpassede etiketter til kampagnestyring
  • Tilføj eller tilsidesæt kampagne-id'er for detailkampagner
  • Tilsidesæt titler
  • Ekskluder specifikke produkter (via attributten excluded_destination [udelukket_destination])
  • Tilføj manglende GTIN'er
  • Tilføj produktdata om lokalt butikslager til annoncer for lokalt butikslager. Få flere oplysninger om feeds for lokal lagerstatus.

Hvert supplerende feed skal have attributkolonnen id [id] sammen med mindst én ekstra kolonne med de data, du gerne vil knytte til et primært feed.

For at oprette et supplerende feed skal du gå til afsnittet Feeds på siden Produkter i Merchant Center. Øverst i tabellen for supplerende feeds skal du klikke på Tilføj et supplerende feed for at oprette et nyt supplerende feed. Følg vejledningen, og angiv følgende oplysninger om dine data:

• Navn på supplerende feed: Angiv et beskrivende navn, der hjælper dig med at huske indholdet af det supplerende feed. Navnet på det supplerende feed behøver ikke at være det samme som navnet på den fil, du indsender.
  • Inputmetode: Vælg den, der passer bedst til dig:
    • Google Sheets: Du kan uploade dine data ved hjælp af en genereret Google Sheets-skabelon eller via et eksisterende Google Sheets-regneark med dine produktdata. Få flere oplysninger om Google Sheets
    • Planlagt hentning: Google kan hente dit feed direkte fra din server.
    • Upload: Upload filer direkte til Merchant Center via SFTP, FTP, Google Cloud Storage eller manuelt.
  • Filnavn: Afhængigt af hvilken inputmetode du vælger, kan du blive bedt om at indtaste navnet på den fil, du indsender. Dette navn skal svare nøjagtigt til navnet på den fil, du har oprettet, og have en gyldig filendelse.
  • Link til primært feed: Vælg ethvert primært feed og den lande-/sprogkombination, som det supplerende feed tilhører.
  • Tidsplan for hentning: Indstil en planlagt hentning for dine produktdata. Dette gør det muligt for Merchant Center at få nye feeds, uden at du behøver at uploade dine data manuelt.

Hvis du vil hente eller uploade et feed manuelt, skal du klikke på ikonet med tre prikker 3 dot icon på fanen Behandling i dit feed og vælge dine præferencer for upload i rullemenuen.

Når dit supplerende feed er oprettet og linket til et primært feed, opretter Merchant Center automatisk en regel, som du kan finde i afsnittet "Feedregler" i Merchant Center. Reglen vil tilknytte produktdata fra de to feeds baseret på den angivne værdi for id [id], og der tilknyttes attributdata fra det supplerende feed.