In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Toelatingsgids

Een feed maken

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.
Als u uw productgegevens in Google Merchant Center wilt uploaden, moet u eerst een feed maken om uw gegevens in te dienen. Deze stap is vereist voor alle nieuwe feeds. Wanneer een feed is geregistreerd, kunt u de bestaande feed updaten zonder deze opnieuw te registreren.

Een primaire feed maken

Een primaire feed is de centrale gegevensbron die Merchant Center gebruikt om uw productgegevens op te halen en weer te geven. Meer informatie over feeds

Gebruik primaire feeds om productgegevens toe te voegen of te verwijderen en taal- en landtargeting en feedregels voor uw productgegevens in te stellen. Primaire feeds zijn het enige type feed waarmee u producten kunt toevoegen of verwijderen.

Opmerking: Als u afzonderlijke primaire feeds indient voor online en lokale advertenties en/of vermeldingen, moet u ervoor zorgen dat u niet dezelfde producten in beide feeds indient.

Google raadt aan al uw producten in één primaire feed in te dienen. Als u producten wilt uitsluiten, gebruikt u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination].

Instructies
  1. Ga in uw Merchant Center-account naar het navigatiemenu aan de linkerkant en klik op Producten.
  2. Klik op Feeds.
  3. Klik op de plusknop in het gedeelte Primaire feeds.
  4. Volg daarna de aanwijzingen en voer de volgende gegevens in:

Doellanden

Doellanden zijn de landen waar producten uit deze feed worden verkocht. Productgegevens in deze feed moeten voldoen aan de vereisten voor die landen, waaronder de feedspecificaties en het beleid. U kunt landen voor Shopping-advertenties toevoegen wanneer u bestemmingen selecteert tijdens het maken van de feed.

Taal

De taal waarin uw productgegevens zijn geschreven. Meer informatie over ondersteunde talen en valuta's

Feedlabel

Met feedlabels kunt u adverteren voor alle producten met hetzelfde feedlabel in een Google Ads-campagne.

Bestemming

Kies een of meer feedbestemmingen in Merchant Center om te bepalen welke Google-functies de items in uw datafeed kunnen gebruiken. Meer informatie over meerdere bestemmingen voor uw producten

Naam van primaire feed

Voer een beschrijvende naam in waaraan u de primaire feed makkelijk kunt herkennen. De feednaam hoeft niet overeen te komen met de naam van het bestand dat u indient. Als u de feednaam later wilt wijzigen, bewerkt u de primaire feedinstellingen.

Create a feed | Input method [Icon]

Invoermethode

Selecteer de optie die voor u het meest geschikt is:

• Google Spreadsheets: U kunt uw gegevens uploaden via een gegenereerde Google Spreadsheets-template of via een bestaande Google-spreadsheet met uw productgegevens. Meer informatie over hoe u uw productgegevens instelt in Google Spreadsheets
  • Gepland ophalen: Google kan uw feed rechtstreeks vanaf uw server ophalen.
  • Uploaden: Upload bestanden rechtstreeks naar Merchant Center of via SFTP en Google Cloud Storage.
Websitecrawl: Als er momenteel geen feeds in uw account staan en u op uw website de juiste gestructureerde gegevens heeft, kan Google uw website crawlen om uw productgegevens op te halen. Meer informatie over hoe u geautomatiseerde feeds gebruikt om uw productgegevens samen te stellen
Create a feed | File name [Icon]

Bestandsnaam

Afhankelijk van de invoermethode die u selecteert, wordt u mogelijk gevraagd de naam op te geven van het bestand dat u indient. Deze naam moet exact overeenkomen met de naam van het bestand dat u heeft gemaakt en daarnaast een geldige extensie hebben.

Nadat u deze informatie heeft verstrekt en op Doorgaan heeft geklikt, kunt u de gemaakte primaire feed bekijken en beheren in het gedeelte Feeds van uw Merchant Center-account.

Als u een feed handmatig wilt uploaden of ophalen, klikt u op het icoon met 3 stippen op het tabblad Verwerken van uw feed en selecteert u de gewenste uploadmethode in het dropdownmenu.

Een aanvullende feed maken

Een aanvullende feed is een secundaire gegevensbron waarmee u meer informatie kunt invoeren of bestaande gegevens (zoals vereiste of optionele productkenmerken) kunt updaten die misschien ontbreken in uw primaire feed. U kunt een aanvullende feed niet gebruiken om producten toe te voegen of te verwijderen of als zelfstandige feed. Meer informatie over feeds

U kunt feedregels en aanvullende feeds instellen voor multi-client accounts en ze toepassen op een aantal of alle bijbehorende subaccounts. Als u ervoor heeft gekozen om regels en aanvullende feedgegevens van subaccounts te overschrijven, kan de aanvullende feed (toegevoegd op subaccountniveau) niet worden gekoppeld aan een primaire feed. Meer informatie over hoe u aanvullende feeds instelt voor multi-client accounts

Verouderde feeds voor het updaten van de online voorraad
Vóór de introductie van aanvullende feeds konden verkopers met 'feeds voor online voorraad' hun prijs- en beschikbaarheidswaarden updaten zonder hun primaire productfeed opnieuw te uploaden. Feeds voor online voorraad zijn nu beëindigd. Maar dezelfde functionaliteit zit in aanvullende feeds. U kunt een aanvullende feed maken met een ID [id], prijs [prijs] en beschikbaarheid [availability], en de nieuwe aanvullende feed aan uw primaire feed koppelen met de regel Nieuwste kiezen.

Instructies

Hoe het werkt

Als u een aanvullende feed wilt gebruiken, koppelt u deze aan de bestaande primaire feed via het kenmerk ID [id].

Opmerking: Zorg dat uw waarden voor het kenmerk ID [id] in aanvullende feeds exact overeenkomen met de waarden voor het kenmerk ID [id] in primaire feeds. Deze waarden zijn hoofdlettergevoelig. Zorg ook dat het feedlabel en de taal van de aanvullende feed overeenkomen met het feedlabel en de taal van de primaire feed waar de aanvullende feed bij hoort. Dit geldt voor alle aanvullende feedtypen, waaronder feeds met lokale voorraad en feeds met regionale voorraad.

Voorbeeld:

Primaire feed:

ID [id] Titel [title] Prijs [price] Merk [brand]
1 shirt 34 Merk A
2 schoenen 55

Merk B

3 wandelschoenen 100 Merk C
4 broek 75 Merk A

Aanvullende feed waarin het kenmerk ID [id] wordt gebruikt om de primaire feed te koppelen:

ID [id] Aangepast label [custom_label]
1 SALE
4 SALE

Resulterende feed:

ID [id] Titel [title] Prijs [price] Merk [brand] Aangepast label [custom_label]
1 shirt 34 Merk A UITVERKOOP
2 schoenen 55 Merk B
3 wandelschoenen 100 Merk C
4 broek 75 Merk A SALE

Meestal worden aanvullende feeds gebruikt voor de volgende doeleinden:

• Aangepaste labels voor campagnebeheer toevoegen of overschrijven
  • Promotie-ID's voor detailhandelpromoties toevoegen of overschrijven
  • Titels overschrijven
  • Bepaalde producten uitsluiten (via het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination])
  • Ontbrekende GTIN's toevoegen Meer informatie over GTIN [gtin]
  • Productgegevens over de lokale voorraad toevoegen voor advertenties met lokale voorraad
  • Landspecifieke kenmerken toevoegen of overschrijven voor een primaire feed met meerdere landen

Elke aanvullende feed moet een kolom voor het kenmerk id [id] bevatten en minimaal één extra kolom met de gegevens die u wilt koppelen aan een primaire feed.

Zo maakt u een aanvullende feed:

1. Klik in uw Merchant Center-account op het dropdownmenu Producten in het navigatievenster aan de linkerkant.
  2. Klik op Feeds.
  3. Klik bovenaan de tabel voor aanvullende feeds op Aanvullende feed toevoegen.
  4. Volg de aanwijzingen en voer de volgende gegevens in:
  • Naam van aanvullende feed: Voer een beschrijvende naam in waaraan u de aanvullende feed makkelijk kunt herkennen. De naam van de aanvullende feed hoeft niet overeen te komen met de naam van het bestand dat u indient.
    • U kunt de feednaam later wijzigen via de instellingen van uw primaire feed.
  • Invoermethode: Selecteer de invoermethode die voor u het meest geschikt is:
    • Google Spreadsheets: U kunt uw gegevens uploaden via een gegenereerde Google Spreadsheets-template of via een bestaande Google-spreadsheet met uw productgegevens. Meer informatie over hoe u uw productgegevens instelt in Google Spreadsheets
    • Gepland ophalen: Google kan uw feed rechtstreeks vanaf uw server ophalen.
    • Uploaden: Upload bestanden rechtstreeks naar Merchant Center via SFTP of Google Cloud Storage, of doe dit handmatig.
  • Bestandsnaam: Afhankelijk van de invoermethode die u selecteert, wordt u mogelijk gevraagd de naam op te geven van het bestand dat u indient. Deze naam moet exact overeenkomen met de naam van het bestand dat u heeft gemaakt en daarnaast een geldige extensie hebben.
  • Feedlabel: Het feedlabel en de taal van de aanvullende feed moeten overeenkomen met het feedlabel en de taal van de primaire feed waar de aanvullende feed bij hoort.
  • Link naar primaire feed: Selecteer de primaire feed en de doelland- of taalcombinatie waar de aanvullende feed bij hoort. De basis voor de overeenkomst is een combinatie van ID, feedlabel en taal, waarbij de ID uit de feed afkomstig is en het feedlabel en de taal uit de metadata van de feed.
  • Ophaalschema: Stel gepland ophalen in voor uw productgegevens. Op deze manier beschikt Merchant Center altijd over actuele feeds en hoeft u de gegevens niet handmatig te uploaden.

Als u een feed handmatig wilt uploaden of ophalen, klikt u op het icoon met 3 stippen 3 dot icon op het tabblad Verwerken van uw feed en selecteert u de gewenste uploadmethode in het dropdownmenu.

Nadat uw aanvullende feed is gemaakt en aan een primaire feed is gekoppeld, maakt Merchant Center automatisch een regel. Deze vindt u in het gedeelte Feedregels van Merchant Center. De regel koppelt de productgegevens van beide feeds op basis van de waarde die is opgegeven voor het kenmerk ID [id] en koppelt kenmerkgegevens uit de aanvullende feed.

Feeds met regionale productvoorraad

Feeds met regionale voorraad zijn een type aanvullende feed waarmee u uw bestaande productgegevens in de primaire feed kunt overschrijven om regionale prijzen of beschikbaarheid te tonen voor een selectie producten in de vooraf gedefinieerde regio's. U kunt feeds met regionale voorraad niet gebruiken om producten toe te voegen of te verwijderen of als zelfstandige feeds. U kunt ze wel gebruiken om bestaande productgegevens te overschrijven.

Feeds met regionale voorraad ondersteunen de volgende vereiste kenmerken:

Feeds met regionale voorraad ondersteunen ook de volgende optionele kenmerken: