Google Ads API

Een geavanceerde functie die adverteerders kunnen gebruiken om te communiceren met en wijzigingen aan te brengen in hun Google Ads-account via apps die ze maken. Vanaf april 2022 is de AdWords API niet meer beschikbaar en wordt deze vervangen door de Google Ads API. Bekijk meer informatie over hoe u naar de Google Ads API migreert.

• Met de AdWords/Google Ads API (Application Programming Interface) kunnen ontwikkelaars apps maken en gebruiken die rechtstreeks interactie hebben met hun accountgegevens op de Google Ads-server.
  • Met deze API's kunnen adverteerders op een efficiënte manier grote Google Ads-accounts en -campagnes beheren. U kunt bijvoorbeeld uw Google Ads-gegevens verzamelen voor gebruik met andere systemen (zoals voorraden), periodiek rapporten genereren en bulksgewijs aanpassingen in campagnes aanbrengen.
  • Als u een van de API's wilt gebruiken, heeft u een Google Ads-manageraccount en een ontwikkelaarstoken nodig.
  • Deze API's zijn een handige optie voor adverteerders die beschikken over een ontwikkelaar of programmeur met technische vaardigheden. Als dat niet het geval is, maar u wel een extra tool zoekt om grote wijzigingen in uw account te beheren, kunt u Google Ads Editor of Google Ads-scripts gebruiken.

De API gebruiken
Meer informatie over Google Ads Editor
Meer informatie over Mijn Klantencentrum