Aan de slag met Classroom voor docenten

Dit artikel is voor docenten. Leerlingen kijken hier.

Als je een nieuwe gebruiker van Classroom bent, vind je in dit artikel informatie over hoe Classroom eruitziet en hoe je veelvoorkomende taken kunt uitvoeren.

Aan de slag

Voer deze stappen uit om aan de slag te gaan als docent:

1. Log in bij Classroom.
  2. Kies een optie:
  3. Leerlingen uitnodigen voor je lesgroep
    Je kunt deze stap later uitvoeren.

Nadat je bent ingelogd en een lesgroep hebt gemaakt, kun je veelvoorkomende taken uitvoeren of Classroom verkennen.

Veelvoorkomende taken uitvoeren

Alles openen | Alles sluiten

Classroom verkennen

Alles openen | Alles sluiten

De homepage verkennen
Op de homepage kun je al je lesgroepen bekijken en openen. Je kunt deze pagina zien als je Classroom-homepage.

De homepage openen:

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

Overzicht van de homepage

Elke lesgroep die je maakt, krijgt een lesgroepkaart. Als je een lesgroep wilt openen, klik je op de lesgroepnaam op de kaart

Tips:

• Als je vanuit een lesgroep wilt terugkeren naar de homepage, klik je linksboven op Menu and then Homepage .
  • Als je het menu wil minimaliseren tot een samengevouwen versie, klik je linksboven op Menu .

Op de homepage kun je ook het volgende doen:

Veelvoorkomende taken op de homepage

De pagina Updates verkennen
Op de pagina Updates kun je mededelingen posten voor de lesgroep en instellen of leerlingen posts of reacties mogen plaatsen. De pagina Updates is het berichtenbord van de lesgroep.
Ga als volgt te werk om de pagina Updates van een lesgroep te openen:
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op een lesgroepkaart op de lesgroepnaam.
    Je bevindt je nu in de lesgroep, op de pagina Updates.

Overzicht van de pagina Updates

Je kunt mededelingen posten en het volgende doen:

In de lesgroepinstellingen kun je de lesgroepgegevens, de uitnodigingscodes, de link van de videovergadering en het cijfersysteem beheren. De lesgroepinstellingen zijn een belangrijk onderdeel van Classroom.

Veelvoorkomende taken op de pagina Updates

De pagina Schoolwerk verkennen

Op de pagina Schoolwerk kun je schoolwerk en materiaal maken en posten voor je leerlingen. Je kunt je posts ordenen in onderwerpen die je maakt.

Ga als volgt te werk om de pagina Schoolwerk van een lesgroep te openen:

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op een lesgroepkaart op de lesgroepnaam.
  3. Klik bovenaan op Schoolwerk.

Overzicht van de pagina Schoolwerk

Op de pagina Schoolwerk staan opdrachten, vragen en toetsopdrachten. Nadat je een post hebt gepubliceerd, kunnen leerlingen erop klikken om aan hun werk te beginnen. Bij elke post kunnen docenten de status van leerlingenwerk zien, zoals Ingeleverd of Ontbreekt.

Op de pagina Schoolwerk kun je ook het volgende doen:

Veelvoorkomende taken op de pagina Schoolwerk

De pagina Mensen verkennen

Op de pagina Mensen kun je iedereen in de lesgroep zien. Je kunt er e-mails sturen en mensen uitnodigen voor de lesgroep. De pagina Mensen is je klassenlijst.

Ga als volgt te werk om de pagina Mensen van een lesgroep te openen:

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op een lesgroepkaart op de lesgroepnaam.
  3. Klik bovenaan op Mensen.

Overzicht van de pagina Mensen

Onder Docenten staan alle docenten van de lesgroep. Onder Leerlingen staan alle leerlingen in de lesgroep. Als je e-mailuitnodigingen stuurt, staat er Uitgenodigd naast de namen van mensen totdat ze deelnemen aan de lesgroep.

Op de pagina Mensen kun je ook het volgende doen:

Veelvoorkomende taken op de pagina Mensen

De pagina Cijfers verkennen

Op de pagina Cijfers kun je cijfers bekijken, invoeren en teruggeven. Alleen docenten zien de pagina Cijfers. De pagina Cijfers is je cijferlijst.

Ga als volgt te werk om de pagina Cijfers van een lesgroep te openen:

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Kies een optie:
    • Klik op een lesgroepkaart op Cijferlijst openen .
    • Klik op een lesgroepkaart op de lesgroepnaamand then klik bovenaan op Cijfers.

Overzicht van de pagina Cijfers

Op de pagina Cijfers kun je cijfers bekijken, invoeren en teruggeven. Ook kun je er ingeleverd leerlingenwerk openen.

Als je cijfers invoert in andere gedeelten van Classroom, zoals de nakijktool, worden de cijfers automatisch geüpdatet op de pagina Cijfers.

Veelvoorkomende taken op de pagina Cijfers