Opret effektive søgeannoncer

Brug så mange aktivtyper som muligt

Aktiver er stykker af indhold i din annonce, der giver brugerne oplysninger om din virksomhed og nemme måder at skabe kontakt til dig på. Denne vejledning giver dig et overblik over de typer aktiver, der kan vises, sammen med dine overskrifter og beskrivelser, f.eks. billeder og undersidelinks.

Aktivér alle typer aktiver, der er relevante i forhold til din virksomhed.

Annoncører bruger masser af tid på at optimere deres annoncetekst (hvilket er fantastisk), men implementering af aktivtyper, der kan vises sammen med overskrifter og beskrivelser, er ofte en umiddelbar og meget effektiv måde at forbedre effektiviteten på. Et aktiv tilfører værdi til potentielle kunder ved at give flere relevante oplysninger og flere måder at interagere med din annonce på.

Vi har konstateret, at annoncer med flere typer aktiver ofte er mere effektive, så vi anbefaler at implementere så mange aktiver som muligt. Den mest effektive kombination af disse aktiver bestemmes automatisk auktion for auktion. Den ekstra mulighed for eksponering ved brug af flere aktivtyper kan også være en fin ting for dig og dit brand, og den ekstra plads kan have stor betydning for, hvordan du skiller dig ud på resultatsiden.

Aktiver og annoncerangering

Aktiver, der kan vises sammen med overskrifter og beskrivelser, er en komponent i annoncerangeringen sammen med dine bud, kvaliteten af dine annoncer og din landingsside, grænserne for annoncerangering og konteksten for personens søgning. Du kan ofte få det samme antal klik for færre penge, når du bruger disse typer aktiver. De er beregnet til at styrke din effektivitet.

Annoncerangeringen bestemmer også, hvilke af disse aktiver der er kvalificerede til at blive vist i dine annoncer, og hvor meget du betaler pr. klik. Under hver auktion skal du betale det nødvendige minimumsbeløb for at gå fri af grænserne for annoncerangering og slå annoncerangeringen for de konkurrenter, der er rangeret lige under sig (hvis der er nogen). Hvis din annoncerangering f.eks. placerer dig på den øverste position med aktiver til lokation og undersidelinks, betaler du det mindst mulige beløb, der kræves for at vise disse aktiver.

Denne type aktiver vises kun, når din annoncerangering er høj nok. Du kan undertiden få brug for at øge din annoncekvalitet eller dit bud, før disse aktivtyper vises.

Sørg for, at dine aktiver er af så høj kvalitet som muligt.

Eksempel på brug: Du vil gerne hjælpe kunderne med hurtigt at identificere din virksomhed.

Example business logo and business name

Virksomhedslogoer og -navne vises tydeligt øverst i annoncer over overskrifter og beskrivelser. Ved at inkludere din virksomheds logo og navn i dine annoncer kan du hjælpe kunderne med hurtigt at identificere din virksomhed, så de kan finde lige det, de søger. Annoncører, der viser et virksomhedslogo og -navn i deres søgeannoncer, oplever i gennemsnit 8 % flere konverteringer til en tilsvarende pris pr. konvertering.1

Når Google Ads kan crawle dit website og finde dit virksomhedslogo og -navn, føjer vi dem automatisk til din kampagne. Hvis vi ikke kan finde dem, eller du foretrækker selv at tilføje dem, kan du implementere dit virksomhedsnavn og -logo på kampagne- eller kontoniveau. Husk! Disse aktiver skal være relevante for alle dine annoncegrupper i en bestemt kampagne eller konto, da de skal afspejle de virksomhedsoplysninger, du har angivet via annoncørverificeringsprogrammet og brandverificeringsprogrammet for virksomhedsoplysninger.

Hvis du selv vil implementere et virksomhedslogo, kan du beskære et større billede i Google Ads, så det opfylder de påkrævede specifikationer. Virksomhedslogoer gengives ofte cirkelformet, så prøv at placere det vigtigste indhold i midten af billedet.

Eksempel på brug: Du vil gerne vise relevante billeder i dine annoncer.

Example image asset

Billedaktiver føjer relevante billeder af dine produkter og tjenester til dine annoncer. Det gør det nemt for folk at lære din virksomhed at kende og foretage en handling.

Forsøg så vidt muligt at inkludere mindst 4 unikke billeder, når du opretter aktiver til billede, og sørg for, at de er relevante i forhold til dine søgeord, annoncer og landingssider. Sørg også for at uploade både kvadratiske billeder og billeder i liggende format med det vigtigste indhold placeret i midten.

Du kan eksperimentere med forskellige visuelle stilarter, f.eks. produktbilleder, livsstilsbilleder og kreative visualiseringer af abstrakte begreber, for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Undlad så vidt muligt at bruge billeder med hvid baggrund. Hvis du ikke har billeder fra din landingsside, som du kan bruge, kan du vælge fra en søgbar samling med arkivbilleder, som er gratis at bruge i Google Ads, eller du kan prøve at bruge billeder fra dine kampagner på sociale medier.

Casestudie

HUGO BOSS logo

Som verdenskendt forhandler inden for branchen for kvalitetsbeklædning var HUGO BOSS på udkig efter en metode til at øge engagementet med deres søgeannoncer med henblik på at skabe øget salg. For at give visuel inspiration til forbrugere, som søgte efter brandets nyeste beklædningsgenstande, inkluderede virksomheden aktiver til billede med detaljerede brandbilleder i deres responsive søgeannoncer. Ved hjælp af målgruppedata og Smart Bidding med mål-ROAS som en del af strategien hjalp aktiver til billede HUGO BOSS med at opnå et annonceafkast på 2,5 x og en forbedring på 5 % af klikraten sammenlignet med den samlede mobiltrafik.

Du kan overveje at oprette billedaktiver til de kampagner og annoncegrupper, du prioriterer højest, og derefter tilvælge aktiver til dynamiske billeder. Med aktiver til dynamiske billeder bruges Googles AI-teknologi automatisk til at vælge de mest relevante billeder fra din annonces landingsside, hvorefter de føjes til annoncerne på din konto. Når du tilvælger aktiver til dynamiske billeder, føjer vi billeder fra dine landingssider til de tilsvarende annoncegrupper i dine kampagner. Annoncegrupper, der både har manuelt oprettede billedaktiver og aktiver til dynamiske billeder, viser de billeder, der forventes at kunne øge din effektivitet.

Tip!

Når du vælger billeder, skal du sørge for at følge vores retningslinjer for annoncemateriale.

Eksempel på brug: Du vil gerne hjælpe folk med at finde den side, de leder efter på dit website, med blot ét klik Sitelinks assets

Optimer budskabet på denne plads rutinemæssigt, ligesom du gør med annoncetekst.

Undersidelinks gør dine annoncer mere nyttige ved at vise yderligere links, der fører brugerne direkte til bestemte sider på dit website. Sørg for at have mindst 4 aktive undersidelinks, men husk, at du kan have helt op til 20 i alt pr annoncegruppe eller kampagne.

Husk! Hvis du tilføjer undersidelinks på kontoniveau, kan det være en hurtig og effektiv metode til at få dem vist sammen med dine annoncer. Du skal bare sørge for, at dine undersidelinks er relevante for alle dine kampagner og annoncegrupper. Du kan også overveje at bruge dynamiske undersidelinks for hurtigt at tilføje undersidelinks på din konto. Når det er konfigureret, kan du tage dig tid til at oprette unikke undersidelinks til hver enkelt kampagne eller annoncegruppe og lade systemet vise den bedste kombination.

Med undersidelinks er der en tegnbegrænsning på 25 tegn for selve linket, hvilket giver mulighed for test. Vi har dog konstateret, at kortere undersidelinks generelt er mest effektive, så forsøg så vidt muligt at gøre dem korte og klare. Sørg også for, at dine undersidelinks bruger en overskrift, der er anderledes end dine øvrige overskrifter og beskrivelser. Hvis bestemte undersidelinks ikke modtager mange eksponeringer, er de blevet sprunget over af systemet. Det betyder, at du sandsynligvis kan gøre noget for at forbedre dem først. Når du skal vælge, hvilke landingssider der skal bruges til dine undersidelinks, skal du sørge for, at de er anderledes end din annonces landingsside, og du bør starte med dem, der har flest besøgende, da det typisk er de optimale.

Tip!

Vil du teste den tekst, du bruger til dine undersidelinks? Prøv forskellige versioner i et kampagneeksperiment.

Brug principperne for skrivning af annoncetekst, når du opretter undersidelinks. Tænk på bestemte opfordringer til handling og fordele, som vedrører en brugers søgning og den side, du henviser vedkommende til. Du kan også udnytte det, som tidligere annoncetest har lært dig. Du kan f.eks. bruge annoncetekst, der ikke har vundet testen, men ikke desto mindre er effektiv, som undersidelinks eller tilhørende beskrivelse.

• Undersidelinks med beskrivelse
Sitelinks with additional detail

Sørg for at føje yderligere detaljer til dine undersidelinks ved at medtage beskrivelser i dem, så folk kan få flere oplysninger om din virksomhed. Beskrivelser hjælper dine undersidelinks med at skille sig ud og er en god mulighed for at vise kunder, hvad der kan opnås, før de klikker. For mange annoncørers vedkommende bliver dette format typisk vist ved søgninger efter brandsøgeord, hvor deres annonce er den eneste oven for søgeresultaterne.

Tip!

Du kan maksimere effektiviteten ved at angive mindst 4 undersidelinks med beskrivelser for alle dine annoncegrupper og kampagner.

Eksempel på brug: Hvis du vil fremhæve specifikke oplysninger om dine produkter og tjenester ud over de oplysninger, der allerede er nævnt i dine annoncer og undersidelinks

Callout assets

Med aktiver til infotekst får du grundlæggende en ekstra linje med annoncetekst, som er delt op i tætte, korte tekststykker (25 tegn eller færre). Der kan ikke klikkes på dem, så annoncens fokus forbliver på din overskrift.

I forbindelse med infoudvidelser er det en god idé at fremhæve karakteristika ved din virksomhed eller dit produkt. Identificer, hvilke korte tekststykker der kan forbedre din eksisterende annoncetekst og gøre den mere overbevisende. Ved at fokusere på standardfunktioner, som du tilbyder, f.eks. ingen kontrakter eller gratis forsendelse, kan du åbne op for den plads i din annoncetekst. Undgå gentagelser i din annoncetekst eller dine undersidelinks af det, der står i din infoudvidelse. Sørg for, at du giver oplysninger, som en bruger ellers ikke ville have fået – hvis det står i annoncen, vises din infotekst ikke.

Her er nogle ting, du skal være opmærksom på, når du bruger infotekstaktiver:

• Hold dem korte (punkttegn, ikke sætninger)
  • Vær specifik (tilføj konkrete oplysninger, f.eks. bestemte størrelser eller priser)
  • Der er et minimum på 2 infotekster, og der kan vises op til 4 på én gang (afhængigt af pladsen)

Hvis du hurtigt vil tilføje infotekster på din konto, kan du overveje at bruge dynamiske infotekster.

Aktiver til websiteinfo

Eksempel på brug: Du vil gerne give mere kontekst om dine produkter og tjenester, før de besøgende klikker sig videre til dit website structured snippets

Med websiteinfo fokuseres der på at opnå klik fra de besøgende, som med størst sandsynlighed vil være interesserede i det, du tilbyder. Disse udvidelser kan enten aktiveres på annoncegruppe-, kampagne- eller kontoniveau.

Skriv kortere websiteinfo (maksimalt 12 tegn) til kampagner, der vises på mobilenheder. Tilføj så mange relevante overskrifter som muligt for din virksomhed, og prøv at medtage mindst 4 tekststykker for hver af disse overskrifter. Dine tekststykker skal også være oplysende snarere end promoverende.

Du kan også overveje at bruge dynamisk websiteinfo til hurtigt at tilføje websiteinfo på din konto.

Eksempel på brug: Du vil gerne have, at brugerne deler oplysninger med dig ved at udfylde en kundeformular.

Example lead form asset

Aktiver til kundeformular giver dig mulighed for at vise en kundeformular direkte i din annonce, hvilket gør det nemt for brugerne at dele oplysninger med dig, når de søger. Hvis du ønsker at forbedre kvaliteten af dine indkommende kundeemner, kan du prøve at medtage flere spørgsmål i din kundeformular for at kvalificere folk yderligere.

Hvis du vil generere en større mængde kundeemner, kan du vælge at vise en kundeformular, hver gang nogen trykker på overskriften i din søgeannonce. Du skal bare sørge for at gøre din annonce så informativ som muligt, da du beder brugerne om at indsende en kundeformular, inden de besøger dit website.

Eksempel på brug: Telefonopkald er en vigtig måde for kunderne at komme i kontakt med dig på Call asset

Start med at finde ud af, om et opkald kan have større værdi for dig end et almindeligt websiteklik. Det kan især være tilfældet på mobilenheder. Gennemgå, hvor mange konverteringer der genereres fra opkald (via klik på knappen opkald) i forhold til websiteklik (via klik på din annonceoverskrift). Hvis opkald fører til flere konverteringer, kan du bruge opkaldsaktiver og justere din budstrategi for at maksimere det samlede antal konverteringer i stedet for kun antallet af onlinekonverteringer.

Når du genererer opkald, skal du sørge for at spore konverteringer fra dem. Regn med at bruge Google-viderestillingsnumre, når du bruger opkaldsaktiver. Denne mulighed giver dig oplysninger om de opkald, du modtager, og giver dig mulighed for at spore opkald som konverteringer.

Telefonopkald har den ekstra fordel, at de fungerer sammen med indstillinger for budgivning baseret på mål-CPA og ECPC-budgivning. Disse indstillinger automatiserer bud – idet faktorer som enhed, browser, lokation og klokkeslæt inkorporeres – mhp. at opnå så mange konverteringer som muligt for dit budget.

Tip!

Hvis opkald er vigtige for din virksomhed, kan du tjekke vores guide til at generere opkald i Google Ads.

Eksempel på brug: Du vil gerne give folk en idé om dine priser, før de besøger dit website.

Price asset example visual

Prisaktiver giver dig mulighed for at fremvise flere produktkategorier eller tjenester sammen med deres gennemsnitspriser i din annonce. Hvis du giver folk en fornemmelse af dine priser tidligt i processen, kan du øge kvaliteten af de klik, dine annoncer modtager.

Når du konfigurerer prisaktiver, skal du sørge for at linke til landingssider, der repræsenterer hver produktkategori eller tjeneste. Det medvirker til at reducere det antal sider, som besøgende skal klikke sig igennem, og få kvalificerede kunder til at foretage køb hurtigere.

Eksempel på brug: Du vil hurtigt fremhæve udsalg og særtilbud, uden at du behøver at opdatere hver enkelt annonce.

Promotion asset Example Visual

Aktiver til promovering er en god måde at fremhæve udsalg og særtilbud på, uden at du behøver at forholde dig til tegnbegrænsninger i din annonces overskrifter og beskrivelser.

Udnyt den valgfrie funktion "Anledninger" til at tilføje en etiket med fed skrift ud for din promoveringstekst, så den skiller sig mere ud. Du kan vælge mellem anledninger som "Jul" eller "Mors dag". Du skal blot være opmærksom på, at visse anledninger kan betyde, at dit aktiv til promovering kun vises på bestemte datoer.

Eksempel på brug: Du vil gerne promovere din fysiske butik over for folk, der befinder sig i nærheden.

Når du konfigurerer aktiver til lokation til dine annoncer, gør du det nemmere for potentielle kunder at ringe til eller besøge din virksomhed og finde ud af, hvor den ligger.

Du kan aktivere aktiver til lokation på din konto på to forskellige måder:

1. Hvis du sælger produkter eller tilbyder ydelser via større forhandlere, er det nemmest at tilføje kædebutiksadresserne direkte på din konto i Google Ads (anbefales).
  2. Hvis du ikke kan se de relevante forhandlere på denne liste, eller hvis du foretrækker en alternativ metode, kan du vælge at linke til en virksomhedsprofil.

Uanset hvilken metode du vælger, er de steder, du tilføjer, kvalificerede til at blive vist sammen med en hvilken som helst søge-, display- eller videoannonce på din konto.

Hvis du vil tildele lokationer til bestemte kampagner eller annoncegrupper, skal du konfigurere lokationsgrupper, når du opretter dine aktiver til lokation.

Husk! Kædebutiksadresserne opdateres automatisk, når butikker åbner, flytter eller lukker, mens der kan gå op til en dag, før opdateringer af steder i Virksomhedsprofil kan ses på din Google Ads-konto.

Eksempel på brug: Du vil gerne føre brugerne videre til dit website, men også gerne give dem mulighed for at downloade din app App asset

Aktivet til mobilapp giver dig mulighed for at udvide dine tekstannoncer med et link for at give brugerne mulighed for at downloade din app fra Google Play eller App Store. Dette aktiv kan både bruges med brandsøgeord og generiske søgeord, og det kan vises sammen med en hvilken som helst af dine andre aktiver. Du skal blot tage stilling til, hvad din primære motivation er. Hvis det er websitetrafik, skal du bruge aktiver til app. Brug annoncer for appinstallation, hvis motivationen er appdownloads. Da en brugers operativsystem automatisk registreres, behøver du ikke at bekymre dig om eventuelle kompatibilitetsproblemer. Målret blot mod hvilket som helst operativsystem, der fungerer for dig og din app. Så tager systemet sig af resten.

Nogle aktiver vises automatisk

Tip!

Nogle aktiver vises automatisk i dine annoncer, uden at du behøver at foretage dig noget, heriblandt følgende:

Eksempel på brug: Du har fået mange positive brugeranmeldelser af din virksomhed (ikke nødvendigvis af individuelle produkter) online Seller ratings asset

Disse bedømmelser vises automatisk, hvis du opfylder de kriterier, der er angivet her.

Du kan se dine aktuelle aktive anmeldelser ved at besøge https://www.google.com/shopping/ratings/account/lookup?q={xxxxxxx.com} (erstat xxxxxxx.com med dit domæne). Hvis din samlede bedømmelse er lavere end 3,5 stjerner, vises den ikke i søgeannoncer.

Vi ønsker, at annoncer er nyttige for både vores annoncører og brugere, så du kan være sikker på, at disse aktiver kun vises, når det forventes, at de kan øge din effektivitet.

Hvis du hellere vil fravælge aktiver, der vises automatisk, kan du bruge denne mulighed.

Næste: Test og optimer budskaber i annoncemateriale

1. Interne Google-data fra hele verden, perioden fra den 9. marts 2023 til 22. marts 2023

Mail iconVil du gerne modtage avancerede Google Ads-tips og -opdateringer direkte i din indbakke? Tilmeld dig nyhedsbrevet med tips og tricks.